Metalul Buzău nu a refuzat fotbalul, dar a pierdut la debutul în Liga 2. Valentin Stan, după eșecul cu Dumbrăvița: ”Au câștigat cei care au avut un stil de joc mai pragmatic”

Anda DELIU 03 Aug. 2024, 23:39 Liga 2
Metalul Buzău nu a refuzat fotbalul, dar a pierdut la debutul în Liga 2. Valentin Stan, după eșecul cu Dumbrăvița: ”Au câștigat cei care au avut un stil de joc mai pragmatic”

Metalul Buzău a cedat la scorul de 1-3 în primul său joc disputat în Liga 2, la Dumbrăvița.

Chiar dacă Valentin Robu a înscris, numărul mai mic de dueluri unu la unu câștigate și erorile defensive au dus la rezultatul final, crede principalul Valentin Stan, și el aflat la debutul în Liga 2.

Metalul Buzău a debutat în Liga 2 cu un eșec. Valentin Stan: ”Golul trei cred că este unul care trebuie să pună multe semne de întrebare tuturor de la noi”

Antrenorul nou-promovatei din Buzău a făcut o radiografie detaliată a meciului desfășurat sâmbătă la Dumbrăvița, în care gazdele au marcat prin Ouadie Salhi (1, 36) și Fabiano Cibi (65), iar Metalul a egalat la un moment dat prin Valentin Robu (25)..

”Consider că s-au întâlnit două formații cu două stiluri diferite de joc. Au câștigat cei care au avut un stil mai pragmatic, care nu au fost atât de preocupați de construcție, de posesie. Noi cred că am fost echipa care am încercat să construim, care am avut posesia, care am încercat să facem combinații, să ducem mingea din treimea de apărare, din aproape în aproape, până în treimea de atac. Dar cum fotbalul spune că nu posesia câștigă meciul, așa s-a întâmplat și astăzi. Cred că procentul de dueluri unu contra unu, indiferent sub ce formă, este cel care duce la o victorie a echipei care are procentajul mai mare. Cred că aici atacanții gazdelor au avut un câștigat de cauză de mai multe ori în duelurile cu fundașii noștri, decât atacanții noștri. Și atunci, cred că echipa lor a fost o echipă pragmtică, care au știut să câștige anumite dueluri. Plus că și noi am avut anumite probleme la jocurile lor. Mă refer aici la primul gol, la care, practic, era unul contra trei jucători de-ai noștri și am făcut un fault în situația în care posesorul mingii se ducea în zona laterală. Este o lipsă de concentrare, ca să nu spunem mai mult. Și lipsa de marcaj în urma centrării acelui fault. Golul doi vine după un pas lung, 60-70 de metri. Nu am reușit să coborăm cu linia de mijlocași, să câștigăm mingea a doua. A fost execuția superbă a jucătorului care a marcat golul doi. Golul trei cred că este unul care trebuie să pună multe semne de întrebare tuturor de la noi, pentru că este un aut la 80 de metri de poartă noastră și din acel aut, practic, iese golul trei. Nu am reușit să ne așezăm suficient de bine din punct de vedere tactic, încât să facem adversarul piardă această minge”, a punctat Stan.

Valoarea, mai relevantă ca experiența

”Principalul” nu a pus erorile pe seama debutului echipei în Liga 2.

”Cred că aceste greșeli nu țin nici de experiență, nici de trac. Țin de valoare, pe de o parte, și de concentrarea pe care trebuie să o aibă fiecare individual. De la meci la meci trebuie să demonstreze că se dezvoltă individual și implicit noi, ca și grup. Nu mi s-a părut niciun moment că Dumbrăvița a avut controlul jocului. Au avut momente. Am alternat la prima repriză cel puțin, până au dat primul gol. După care, bineînțeles (presupun, de fapt), au avut acest stil de joc în care s-au retras. Au încercat să ne determine să urcăm cu liniile și să încerce ei contraatacuri. Îi felicit dacă aceasta a fost tactica, le-a ieșit și noi suntem cei care trebuie să ne analizăm mai bine decât ei”, a precizat Valentin Stan.

El a spus și care este călcâiul lui Ahile pentru formația sa. ”Nu stăm atât de bine pe zona centrală, mă refer la mijlocașul central defensiv, acolo unde am avut o serie de jucători în probe. Nu am fost mulțumiți, pentru că toți acei jucători care au venit de la Liga 2 nu mi s-au părut, pur și simplu, că sunt peste valoarea jucătorilor pe care noi îi aveam deja de la Liga 3 (n.r. – unul dintre ei este Cristian Balgiu, un jucător cu multă experiență). Iar dacă aduci un jucător trebuie pur și simplu să vadă ca el aduce plus valoare și nu să fie la nivelul jucătorilor pe care noi deja îi avem. Acolo am stat mai slab și cred că o să suferim în continuare. Avem un jucător care ar putea să facă lucrurile mai bine în zona respectivă, dar, deocamdată, are o problemă medicală. Cu toții am dori să aducem și altceva, dar cred că atât noi, cât și Dumbrăvița, suntem limitați din punct de vedere financiar încât să aruncăm cu sume importante într-un jucător sau altul. Și cei mai mulți dintre ei, sincer, nici nu merită aceste sume”, a mai a adăugat Stan.

Salariile la Buzău, calculate în lei

Valentin Stan a oferit informații și despre nivelul salarial al echipei sale.

”N-am făcut o medie, pentru că e primul an. Dar am mărit. Au fost jucători care au avut 3000-4000-5000-6000 de lei. Noi am mărit, pentru că e și normal să mărești, altfel, vor pleca la echipe de Liga 3 care vor să promoveze, și acele echipe pentru jucătorii importanți fac un efort să ofere. Am mărit cu 1000, cu 2000, cu 3000, fiecare după perioada care a fost la noi, și, bineînțeles, după nevoia noastră”, a mai detaliat el.

Metalul Buzău, în meciul cu CSC Dumbrăvița: I. Dinu – Juncănaru, Alb. Olaru, Perju, Andr. Radu – Dr. Lazăr (Opaiț 71′), D. Stan (Petra 71′), Tudorică (cpt.), A. Manea (Jozic 71′) – Ad. Moldovan (Mat. Constantinescu 79′), Val. Robu. Rezerve neutilizate: Micle – D. Mihai, Ed. Rusu, M. Manea, Al. Anton.

Urmează meciuri cu CSM Râmnicu Sărat și Steaua

Echipa joacă următorul meci miercuri, de la 17:30, în deplasare, în Turul 2 din Cupa României, contra CSM Râmnicu Sărat.

În campionat, Metalul Buzău joacă acasă în etapa a 2-a, contra Stelei.

Declarațiile lui Cosmin Stan și Valentin Stan după meciul CSC Dumbrăvița – Metalul Buzău 3-1:

Foto: Metalul Buzău
Video: Călin Păltinean / CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 03 Aug. 2024, 23:39 Liga 2
Pe aceeași temă