CSC Șelimbăr, victorie în derby-ul de clasament al etapei a 11-a a Ligii 2 și succes și gol marcat după trei jocuri. Claudiu Niculescu: ”S-a văzut o ușoară crispare în jocul nostru”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 11:44 Liga 2

CSC Șelimbăr a reușit în meciul din etapa a 11-a a Ligii 2, acasă cu CSC Dumbrăvița, să-și întrerupă o serie de trei partide în care nu mai câștigase și nici nu marcase vreun gol, rezultate din cauza cărora a pierdut prima poziție în clasament, unde stătuse șapte runde consecutive, între etapele 2 și 8.

Cu scorul de 1-0 a câștigat meciul de pe teren propriu, la Cisnădie, contra timișenilor, cu un gol marcat rapid, în minutul 4, de către fundașul central Radu Crișan.

Partida de pe stadionul Măgura a fost derby-ul etapei a 11-a, între echipele clasate pe locurile 2 și 3, despărțite de trei puncte.

Claudiu Niculescu, după victoria Șelimbărului în fața Dumbrăviței: ”O victorie muncită și meritată”

Claudiu Niculescu, antrenorul echipei din județul Sibiu, a spus după victoria cu CSC Dumbrăvița că succesul la limită nu poate fi pus la îndoială, chiar dacă pe final adversarii au dominat partida. Se bucură pentru faptul că jucătorii săi au reușit să treacă peste acea serie de trei meciuri în care nu reușiseră să câștige și nici să marcheze (0-0 la CFC Argeș, 0-1 cu Unirea Slobozia și 0-0 la Ceahlăul).

”O victorie, zic eu, muncită pentru că am întâlnit o echipă care se apără supraaglomerat în propria jumătate, o echipă reactivă, care făcea foarte bine jocul pe contraatac. Am reușit să blocăm spațiile, să fim agresivi atunci când a fost cazul și să marcăm la începutul jocului, ceea ce ne-am dorit. O victorie muncită, o victorie meritată din toate punctele de vedere. Nu cred că poate fi pus la îndoială echipa care a câștigat acest meci.

Urmează meciuri grele, în continuare, mergem la Miercurea Ciuc să facem un joc bun și să ne întoarcem cu punct sau cu puncte.

Vreau să le mulțumesc băieților pentru că au înțeles întreaga săptămână, la antrenamente, ceea ce vreau de la ei. S-a văzut o ușoară crispare în jocul nostru, e normal să se întâmple asta, pentru că trecuseră trei meciuri fără victorie și fără gol marcat. De aceea spun că este cu atât mai importantă această victorie cu cât vine după aproape o lună de zile de la ultima victorie pe care o obținuserăm tot aici, la noi acasă”, a spus Niculescu la finalul partidei de la Cisnădie, disputată sâmbătă.

”Cred că am făcut un meci destul de bun”

Au mai fost ocazii mari de gol în dreptul ambelor echipe, sibienii lovind bara prin Rodri Hernando și Panos, în timp ce timișenii au trimis și ei o dată în bară prin Paulevici.

Claudiu Niculescu și-ar fi dorit din partea jucătorilor săi și un al doilea gol, pentru a avea liniște pe final de meci, însă e mulțumit și cum s-a descurcat defensiva, a doua cea mai bună din acest sezon, cu patru goluri primite, după cea a liderului Unirea Slobozia, care a încasat trei goluri în zece meciuri.

”Mă așteptam și eu, mai ales după pauză, să marcăm golul doi, pentru că ne-ar fi adus o oarecare liniște, dar n-am reușit să facem asta. În schimb, le-am blocat lor toate spațiile, deși au avut, în ultimele minute, o dominare teritorială, dar fără a-și crea ocazii de gol. Cred că am făcut un meci destul de bun, nu a fost un meci extrem de spectaculos, dar zic eu că ne-am îndeplinit obiectivul pe care l-am avut pentru acest meci”, a comentat Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr poate termina etapa pe locul 1, însă are nevoie de o înfrângere la scor a actualului lider

În etapa a 12-a a Ligii 2, CSC Șelimbăr joacă în deplasare la FK Miercurea Ciuc, duminică, de la ora 12:30. Harghitenii vin după un 2-1 în deplasare la CSM Alexandria, au acumulat 16 puncte și au urcat pe locul 10, fiind la egalitate inclusiv cu clasata pe poziția a 7-a.

”E important pentru noi ca, după această victorie, să ne refacem din punct de vedere fizic, să încerc să mențin un echilibru în vestiar, în săptămâna care urmează și să ne pregătim la fel cum am făcut-o până în acest moment, să rămânem modești, pentru că așteaptă un meci foarte, foarte greu la Miercurea Ciuc. Un meci de unde sper să ne întoarcem cu punct sau puncte”, a mai spus Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 24 de puncte, fiind la egalitate cu liderul Unirea Slobozia, care încă nu a jucat în această etapă, urmând să o facă astăzi, de la ora 15:30, în deplasare la CSM Slatina. Sibienii ar putea termina etapă chiar pe locul 1, însă au nevoie de o victorie la scor a Slatinei în fața Sloboziei, lucru puțin credibil în acest moment.

Declarațiile lui Claudiu Niculescu după CSC Șelimbăr – CSC Dumbrăvița 1-0:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CSC Selimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-derby-ul-de-clasament-cu-csc-selimbar-19290326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-eugen-neagoe-dupa-gloria-buzau-cfc-arges-0-2-19290598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-victorie-cu-csm-alexandria-in-etapa-11-din-liga-2-2-1-19290336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă