Gloria Buzău, început de play-off tras la indigo cu cel din sezonul trecut. Andrei Prepeliță, după remiza cu CS Mioveni: ”Eram sigur că nu putem să menținem rezultatul”

Marius ANGHEL 04 Apr. 2024, 23:30 Liga 2

Egalul cu CS Mioveni a adus-o pe Gloria Buzău în situația de a avea un început de play-off de Liga 2 așa cum a avut și în sezonul trecut, prima dată când a evoluat în acest turneu.

Cu un lot aproape complet altul, dar și cu un alt antrenor, cu Adrian Mihalcea pe bancă, trupa din Crâng începea grupa de promovare din ediția 2022/23 cu rezultatul de 1-1 în deplasare la Dinamo cât și la Poli Iași. Acum, cu Andrei Prepeliță antrenor, și doar cu Robert Sălceanu utilizat dintre cei care au activat și în precedentul sezon, Gloria a început ediția 2023/24 de play-off cu același 1-1, atât în deplasare la Corvinul Hunedoara, cât și la CS Mioveni. Ca atunci, și acum suporterii echipei vociferează, și-ar fi dorit mai mult.

Gloria Buzău a condus la Mioveni, însă a preferat să se apere în partea secundă și a fost egalată

Mai mult și-au dorit atât Adrian Mihalcea, la vremea sa, cât și Andrei Prepeliță, acum. Gloria a condus în meciul de astăzi cu CS Mioveni, a controlat jocul, în opinia antrenorului, însă tactica abordată de fotbaliști în partea a doua a întâlnirii a costat-o. Trupa buzoiană s-a retras neapteptat de mult, iar gafele comise au costat-o două puncte.

La pauză, Gloria a intrat în avantaj după golul marcat în minutul 37. Dumitrașcu a avansat în flancul stâng, a pasat pe jos în careu, Rădulescu a trimis în fața porții, iar căpitanul Adi Chică-Roșă i-a luat fața lui Garutti și a reluat din prima la colțul lung, lăsându-l spectator pe Croitoru. Semne de slăbiciune au venit repede. Blănaru (41), angajat bine peste apărare, a finalizat slab din 12 metri, aproape luftând, și, mai apoi, tot el, a tras puternic din 6 metri lateral dreapta, din unghi destul de închis, dar pe direcția lui Greab (44).

După pauză, Prejmerean (57) a gafat incredibil și a generat un contraatac și o două ocazii imense de egalare pentru CS Mioveni, însă Cărăruș nu l-a putut învinge pe portar din postura de unul la unu, Dobrosavlevici ajungând in extremis pentru a respinge de pe linie, iar balonul ajuns la Stan a fost trimis de acesta din doar 7-8 metri peste transversală. Ulterior, la câteva minute bune distanță, Stan a trecut lejer de Dandea în flancul stâng, a pătruns în careu, unde Radu Crișan nu l-a menajat deloc și i-a dat direct peste picioare. Arbitrul Porumbel a dictat penalty, iar Ștefan Blănaru (78) l-a executat cu sânge rece pe Greab.

Andrei Prepeliță, după remiza cu CS Mioveni: ”Ne-am precipitat”

În minutele de final, Șteau, în două rânduri, în minutele 87 și 90+1, a trimis cu capul pe lângă, din poziții bune de a marca, în timp ce Burnea a reluat și el cu capul peste poartă, din 7 metri, în minutul 90, astfel că partida care a deschis etapa a 2-a a play-off-ului s-a terminat cu scorul de 1-1.

”Eram sigur că nu putem să menținem rezultatul o repriză întreagă printr-un joc așa cum au fost cele 30 de minute, defensiv. Nu. Trebuia să punem presiune, să avem inițiativa, să ținem mingea la noi. Ne-am precipitat. Au fost multe mingii greșite aiurea. Ceea ce în prima repriză nu s-a întâmplat și am avut controlul jocului, nu am avut probleme”, a spus, la microfonul DigiSport, Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău, în egalul cu CS Mioveni: Greab – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu (Val. Dumitrache 82′) – Mih. Rădulescu (Mat. Tănasă 72′), Prejmerean, Akhmatov, Perianu (R. Crișan 69′), Sg. Pîrvulescu (Sălceanu 69′) – Chică-Roșă (cpt.)(Șteau 82′). Rezerve neutilizate: Haymamba – Nadolu, D. Benzar, Brîncoveanu.

Se așteaptă prima victorie din play-off-ul Ligii 2

Gloria a obținut două puncte din șase posibile în primele două etape din play-off, iar Prepeliță a recunoscut că și-ar fi dorit mai multe, chiar dacă înaintea celor două deplasări a spus de fiecare dată că s-ar mulțumi și cu un punct per joc. De altfel, după partida de la Mioveni, antrenorul trupei buzoiene a recunoscut că rezultatul de egalitate este echitabil.

”Ne doream mai mult, ne doream să câștigăm ambele meciuri. Sperăm în continuare, ne pregătim bine și sperăm să vină și victoria”, a declarat Prepeliță, care este de părere că echipele fără drept de promovare care s-au calificat în acest sezon în play-off, CSC Șelimbăr și Corvinul, își apără corect șansele: ”Echipele care n-au drept de promovare își apăra corect șansele, își joacă șansa. S-a știut asta de la începutul campionatului. Fiecare echipă își joacă șansa pe teren și încearcă să adune puncte. Așa au făcut-o și cei de la Șelimbăr, și cei de la Hunedoara, pe parcursul campionatului, au făcut-o bine, au ajuns în play-off.”

Gloria Buzău ocupă loc direct promovabil și se gândește deja la jocul cu CSC Șelimbăr

În sezonul trecut de play-off, Gloria a remizat și în runda a treia (0-0 acasă cu Unirea Dej), apoi a pierdut la Galați (0-1 cu SC Oțelul), iar prima victorie a venit chiar în ultima etapă a turului, 1-0 acasă cu Steaua. În acel retur s-au mai obținut o victorie, două egaluri și două înfrângeri, iar trupa antrenată atunci de Prepeliță termina pe locul 5 și mergea la barajul de promovare cu UTA, fiindcă în fața sa se afla Steaua, tocmai pe locul 2, fără drept de accedere în SuperLigă. Cu arădenii remizau acasă, 0-0, și pierdeau în deplasare, 1-5.

În acest sezon, Gloria are sigurat cel puțin un loc calificabil în barajul de promovare, fiindcă în turneu sunt două echipe fără drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul, aflate deasupra sa. Momentan, formația buzoiană se află pe locul 4, cu 36 de puncte, devansând cu două puncte CS Mioveni și cu un punct FK Miercurea Ciuc, care joacă la Slobozia cu liderul Unirea în această rundă. Locul 4 este, în acest moment, al doilea direct promovabil.

În etapa a 3-a, una intermediară, Gloria Buzău va evolua joi, 11 aprilie, de la ora 19:00, acasă cu CSC Șelimbăr.

Foto: Mihai Nițoiu / CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-punct-pentru-cs-mioveni-in-play-off-ul-ligii-2-19305095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-concluzii-dupa-cs-mioveni-gloria-buzau-1-1-19305094

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-etapei-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305024

Marius ANGHEL 04 Apr. 2024, 23:30 Liga 2
Pe aceeași temă