Zâmbetul a dispărut după doar primul meci disputat de la revenirea în Liga 2. Argeșul a obținut doar un punct la Târgu Jiu și Pelici e nemulțumit: ”Nu am avut maturitate și concentrare suficientă și nici luciditate”

Marius ANGHEL 07 Aug. 2023, 12:58 Liga 2

Campionii FC Argeș s-a întors în Liga 2 cu o remiză înregistrată în deplasare, la Târgu Jiu, pe terenul unei echipe care se va lupta și în acest sezon pentru menținerea în eșalonul secund, Viitorul Pandurii. Văzută ca principală favorită la câștigarea jocului desfășurat pe stadionul Municipal ”Constantina Diţă”, trupa lui Alexandru Pelici s-a întors la Pitești cu un punct, după un 0-0 cu gorjenii.

După meciul disputat sâmbătă, în prima etapă a ediției 2023-2024 a Ligii 2, Pelici s-a declarat nemulțumit atât de modul în care au tratat jucătorii săi situațiile în care au fost aproape de gol, cât și de rezultat.

Alexandru Pelici, după remiza de la Târgu Jiu: ”Nu am găsit soluțiile care se impuneau sau atunci când le-am găsit am avut ultima execuție defectuoasă”

Argeșul a mers la Târgu Jiu cu gândul de a câștiga partida cu Viitorul Pandurii, însă a obținut doar un punct, în urma unui joc în care nu a reușit să înscrie.

Alexandru Pelici a acuzat lipsa de maturitate și de concentrare la finalizare a jucătorilor săi, într-un meci pe care consideră că echipa sa la dominat, iar adversara s-a mulțumit să aștepte și să contraatace.

”Un meci pe care ne doream să-l câștigăm, am venit cu gândul la victorie, la cele trei puncte puse în joc. Din păcate, nu am reușit, nu am găsit soluțiile care se impuneau sau atunci când le-am găsit am avut ultima execuție defectuoasă. Nu am avut maturitate și concentrare suficientă la finalizare și nici luciditate pentru a lua anumite decizii. Un meci pe care, din punctul meu de vedere, l-am dominat, un meci în care Viitorul Pandurii ne-a așteptat, s-a apărat grupat și a încercat să ducă contraatacuri periculoase. Au și reușit în câteva rânduri, în special în prima repriză au avut vreo două acțiuni foarte periculoase. În cea de-a doua repriză, din păcate, nu am reușit, chiar dacă pozițional am dominat această partidă.
Trebuie să găsim soluții, este prima etapă. Din păcate nu reușim să luăm cele trei puncte și mergem înainte”, a spus antrenorul echipei Campionii FC Argeș.

La finalul meciului cu Viitorul Pandurii, lui Pelici nu i-a mai venit să zâmbească.

”Este o situație în care e un semn de întrebare dacă a fost sau nu penalty la Mihalic”

Pelici a detaliat apoi modul în care s-a jucat în partea secundă și cum jucătorii săi au încercat să desfacă apărarea aglomerată gândită de Călin Cojocaru. A numit și doi jucători care au preferat să fie egoiști, în loc să paseze și poate să se ajungă la deschiderea scorului.

Antrenorul a pus sub semnul întrebării și o fază în care Mihalic ar fi fost faultat în careu, dar arbitrul nu a acordat penalty și a lăsat jocul să continue.

”Deciziile pe care le-am luat la finalizare nu au fost întotdeauna cele mai corecte. Pe final am început să abuzăm de mingi aruncate la bătaie, mai ales când am intrat cu doi atacanți. Am încercat prea mult să jucăm în spatele lor, dar nu a existat spațiu, pentru că noi eram undeva cu fundașii la centrul terenului și atunci trebuia să scoatem mingea la margine și să aducem centrări sau să încercăm combinații între liniile lor. Ei s-au apărat compact și nu am reușit nici din faze fixe. Este o situație în care e un semn de întrebare dacă a fost sau nu penalty la Mihalic, dar asta nu scuză cu nimic faptul că atunci când am reușit să scăpă, pentru că au fost situații și în prima repriză, și în a doua, am avut situații de a înscrie pe tranziție pozitivă, eram trei contra unu și am ales o situație individualistă. În prima repriză a fost Bertrand, în a doua repriză a fost Zătrean, pe final, când putea să-i paseze lui Buhăcianu și-l lăsa singur cu portarul. Sau în prima repriză, când era Rusu liber în partea cealaltă. Sunt convins că dacă am fi marcat în cele două-trei situații create alta ar fi fost soarta acestei partide, pentru că erau obligați să iasă la joc și ar fi lăsat spații.

Trebuie să învățăm. Nu sunt mulțumit deloc cu acest punct obținut, chiar dacă am jucat pe terenul unei echipe care s-a mulțumit doar să se apere și să pună câte probleme au putut. Dar trebuie, în primul rând, să găsim soluții, pentru că asta ne va aștepta și în continuare. Putem să găsim echipe care vor juca la fel”, a mai declarat Alexandru Pelici.

La Târgu Jiu, Campionii FC Argeș a fost susținută de o galerie formată din circa 40 de suporteri:

Argeșul joacă în etapa a 2-a acasă în casa adversarei CS Mioveni

La Târgu Jiu, Alexandru Pelici a început meciul având în primul ”11” patru jucători din lotul cu care Argeșul a retrogradat din prima ligă: Straton, Tofan, Turda și Bertrand. Pe parcurs au mai intrat, dintre cei rămași din lotul vechi, Rizzi și Pîrvu.

Campionii FC Argeș în meciul cu Viitorul Pandurii: Straton – Tofan, Turda (cpt), M. Tudose, Bg. Lazăr (Zătreanu 68′) – Rob. Boboc, Andr. Panait (Rizzi 68′), Bertrand (M. Angelov 68′) – Haită (Mihalic 46′) – Buhăcianu (Y. Pîrvu 89′), Bg. Rusu. Rezerve neutilizate: Andr. Bucur – Ad. Grigore, Balaur, Balgiu.

În etapa a 2-a, Campionii FC Argeș va evolua în jocul care încheie runda, acasă cu CS Mioveni, marți, 15 august, de la ora 21:00. Din acest sezon, acasă pentru echipa alb-violetă înseamnă stadionul Orășenesc din Mioveni, chiar casa adversarei din etapa a 2-a.

CS Mioveni încă nu a jucat în prima etapă, urmând să o facă marți, 8 august, de la ora 18:30, acasă cu Gloria Buzău.

Declarațiile date de Alexandru Pelici după Viitorul Pandurii – Campionii FC Argeș 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=acVdnL90BZs

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-inceput-noul-sezon-cu-o-remiza-contra-argesului-19278943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

Marius ANGHEL 07 Aug. 2023, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă