Adrian Mihalcea, înainte de al doilea joc între Corvinul și Unirea Slobozia în mai puțin de o lună: ”Nu prea suntem pregătiți să jucăm din trei în trei zile meciuri cu intensitate.” Partida de la Hunedoara are arbitru din prima ligă

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 09 Apr. 2024, 19:55 Liga 2
Adrian Mihalcea, înainte de al doilea joc între Corvinul și Unirea Slobozia în mai puțin de o lună: ”Nu prea suntem pregătiți să jucăm din trei în trei zile meciuri cu intensitate.” Partida de la Hunedoara are arbitru din prima ligă

Încep meciurile la foc automat în play-off-ul Ligii 2. Duminică s-a încheiat etapa a 2-a, iar miercuri are startul runda a 3-a, prima intermediată din calendar.

Ambele echipe care au evoluat în ultima zi a săptămânii trecute, Unirea Slobozia și FK Miercurea Ciuc, joacă la mijlocul acesteia. Harghitenii evoluează acasă cu CS Mioveni, de la ora 17:00, iar imediat după aceea, de la ora 19:00, are loc partida Unirii Slobozia, în deplasare la Corvinul Hunedoara.

Coincidența face ca Unirea Slobozia să întâlnească din nou, după o scurtă perioadă de timp, o echipă cu care a mai jucat în acest început de an. În antepenultima și ultima etapă din sezonul regular al Ligii 2, la începutul și la mijlocul lunii martie, ialomițenii au întâlnit FK Miercurea Ciuc și Corvinul, pe care, acum, la începutul lunii aprilie, le reîntâlnește în play-off.

Adrian Mihalcea este de părere că meciul de la Hunedoara va fi marcat de oboseala acumulată de jucători în ultima perioadă, în partide cu intensitate.

Corvinul și Unirea Slobozia, al doilea meci direct în Liga 2 în mai puțin de o lună

În ultima etapă a sezonului regular de Liga 2, în data de 16 martie, Unirea Slobozia și Corvinul se întâlneau pe terenul primeia, iar trupa antrenată de Adrian Mihalcea se impune cu scorul de 3-1. La trei săptămâni și jumătate distanță, cele două formații care s-au aflat în majoritatea timpului în această ediție de campionat pe podium, chiar la egalitate de puncte o bucată de timp, au primul duel din cele două în play-off. Partida are loc, de această dată, la Hunedoara, pe stadionul ”Michael Klein”, și găsește formațiile despărțite de câteva puncte, nu la egalitate, așa cum se întâmpla luna trecută.

Unirea Slobozia a urcat de două etape pe primul loc în Liga 2 și are un avans de șapte puncte față de Corvinul, ajunsă pe locul 3 chiar după întâlnirea directă din 16 martie.

De atunci și până acum, Corvinul a înregistrat o remiză acasă cu Gloria Buzău (scor 1-1), în debutul play-off-ului, a urmat o victorie spectaculoasă tot în fața propriilor spectatori, 4-0 cu CFR Cluj, în sferturile Cupei României, iar sâmbăta trecută a remizat la Cisnădie, 0-0 cu CSC Șelimbăr, în etapa a 2-a a turneului în care se află în Liga 2.

De partea cealaltă, Unirea a evoluat în doar două partide, ambele în play-off-ul Ligii 2, ambele jucate acasă, un 1-0 cu CS Mioveni și un 2-0 cu FK Miercurea Ciuc, aceasta din urmă având loc duminică, așa cum spuneam. Ținând cont că ialomițenii au încheiat sezonul regular tot acasă, cu acel 3-1 cu Corvinul, rezultă că aceștia au avut trei partide consecutive la Slobozia, iar acum, după aproape o lună, fac din nou o deplasare.

Adrian Mihalcea, înaintea jocului de la Hunedoara: ”Va conta foarte mult și factorul oboseală”

Adrian Mihalcea este sincer și spune că echipele din Liga 2 nu sunt pregătite să joace din trei în trei zile meciuri cu intensitate, din acest motiv crede că acest lucru va fi observabil în prestația fotbaliștilor. E de părere că cine va reuși să se recupereze mai repede va avea câștig de cauză.

”Nu mai departe de acum două-trei săptămâni am jucat cu ei acasă, un meci câștigat de noi, dar extrem de dificil. Îi cunoaștem la fel de bine cum ne cunosc și ei pe noi și va conta, cred, foarte mult pentru mâine și factorul oboseală. Ambele echipe vin după meciuri cu încărcătură. Ei au avut și un meci cu o miză extraordinar de mare în Cupă și, fără să stau prea mult pe gânduri, zic cred că nu prea suntem pregătiți să jucăm din trei în trei zile meciuri cu intensitate”, a declarat, pentru Liga2.ro, Mihalcea, care inclusiv el se simțea obosit, lucru ușor observabil din vocea sa.

  • Andrei Dorobanțu (57), Laurențiu Vlăsceanu (65) și Serges Ekollo (90+5) au înscris pentru Unirea Slobozia în meciul cu Corvinul din ultima etapă a sezonului regular, în timp ce pentru hunedoreni a punctat Viorel Lică (74).

Mihalcea vrea ca Unirea Slobozia să-și continue seria pozitivă după după jocul tur cu Corvinul din play-off-ul Ligii 2

Antrenorul Unirii Slobozia a remarcat rezultatele înregistrate de Corvinul, mai ales acel succes mare din Cupa României, contra multiplei campioane CFR Cluj, și crede că jucătorii lui Florin Maxim au o stare de spirit bună, asta referitor și la faptul că echipa joacă în play-off fără drept de promovare, un amănunt important, care poate afecta concentrarea fotbaliștilor.

Luând în calcul doar jocurile din campionat, Corvinul are 11 partide disputate acasă. Șapte le-a câștigat, pe trei le-a terminat la egalitate, iar singura pierdută a fost cu CS Mioveni. Cu 24 de puncte acumulate în cele 11 meciuri, trupa hunedoreană conduce clasamentul special am jocurilor disputate acasă.

Însă nici Unirea Slobozia nu este mai prejos la capitolul partide disputate în deplasare în acest sezon de Liga 2. Are 10 jocuri ”afară”, dintre care șase sunt câștigate, în trei a terminat la egalitate, iar unul l-a pierdut. Cu 21 de puncte ocupă locul 1 în clasamentul special al meciurilor jucate în deplasare.

”Ne așteaptă primul meci din această săptămână importantă, în deplasare, contra unei echipe extrem de redutabilă pe teren propriu. Corvinul a arătat un potențial extraordinar în ultimele etape, pe teren propriu, atât în campionat, cât și în Cupă, și nu cred că va mai fi loc de ceva ca să le schimbe această stare de spirit.

Pentru noi e la fel de important acest joc ca și primele două meciuri din play-off și vrem să continuăm pe această linie de rezultate pozitive, să ne apropiem cât putem de mult de obiectivul propus”, a comentat Adrian Mihalcea.

  • Corvinul are o serie de trei jocuri fără eșec dintre care doar unul câștigat, și ce meci, cel cu CFR Cluj, după acel 1-3 de la Slobozia, în timp ce Unirea Slobozia are patru partide, toate câștigate, după acel 0-1 de acasă cu FK Miercurea Ciuc.

Nu sunt excluse schimbări în formula de start a Sloboziei

Antrenorul ialomițenilor nu exclude și câteva schimbări în formula de start, față de ultimul meci disputat, 2-0 acasă cu FK Miercurea Ciuc. Se va decide după discuțiile cu jucătorii săi.

”Mă voi gândi, voi avea discuții și cu o parte dintre băieți și, dacă va fi necesar, voi face câteva modificări, ținând cont că nu mai departe de duminică ne așteaptă o altă partică la fel de importantă și pentru noi contează la fel de mult ca și cea de mâine. Dar, oricum, și dacă vor fi schimbări, sunt convins că și cei care vor intra își vor aduce aportul la fel ca cei care stau pe bancă. Am spus-o de la începutul acestui an calendaristic că vrem să formăm un grup, un lot, pe care să mă bazez și în astfel de situații, cu oboseală, accidentări, să nu suferim și să avem un randament mai scăzut”, a mai spus Mihalcea, care pare să se gândească și la următorul meci din campionat, de la Slobozia, programat duminică, de la ora 11:00, contra Gloriei Buzău, echipa pe care a antrenat-o în sezonul trecut și cu care a jucat baraj de promovare cu UTA, pierdut în retur la Arad.

În primele două jocuri din play-off, Adrian Mihalcea a început cu același prim 11, iar pe banca de rezerve a avut aceiași nouă jucători.

Meciul dintre locul 3 și locul 1 din play-off-ul Ligii 2, arbitrat de George Găman

Înainte de debutul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii 2, Unirea Slobozia ocupă locul 1, cu 46 de puncte, iar Corvinul Hunedoara se află pe locul 3, cu 39 de puncte. Între ele este CSC Șelimbăr, cu 43 de puncte.

Meciul de la Hunedoara va avea loc în nocturnă, fiind al treilea joc consecutiv pe care Corvinul îl organizează acasă la lumina instalației mobile de iluminat. Stadionul ”Michael Klein” nu dispune de nocturnă, iar cea pe care o are acum a fost adusă special pentru a se putea organiza acasă întâlnirea din Cupa României cu CFR Cluj. A rămas pe poziții, fiindcă echipa lui Maxim s-a calificat în semifinală, unde va întâlni, tot acasă, FC Voluntari.

Meciul de miercuri, de la ora 19:00, va avea la centru un arbitru din lotul de primă ligă. Este vorba despre George Cătălin Găman (Craiova). La cele două tușe sunt arbitri asistenți din lotul de Liga 2, Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare). Arbitru de rezervă este Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Observator de arbitri din partea CCA este Mihai Florin Marcu (Oradea), iar delegat de joc din partea FRF este președintele AJF Caraș-Severin Viorel Lolea (Reşiţa).

Revenind la arbitrul central Găman, acesta a condus în acest sezon 15 partide, 11 din sezonul regular al SuperLigii, două în play-off-ul primei ligi și două în Cupa României. Acum se va afla la primul meci arbitrat în Liga 2 în ediția 2023/24.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-vrea-revansa-dupa-esecul-corvinului-cu-unirea-slobozia-19305669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesirea-lui-zoltan-szondi-toti-impotriva-fk-miercurea-ciuc-19305659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-3-si-4-din-play-off-si-etapei-3-din-play-out-19305648

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 09 Apr. 2024, 19:55 Liga 2
Pe aceeași temă