Coaliția contra Ceahlăului a început

Marian Dima 31 Oct. 2008, 08:39 Liga 2

Modul în care Ceahlăul s-a impus miercuri la Suceava, scor 1-0, a generat un adevărat val de antipatie împotriva trupei nemțene din partea formațiilor din Liga a II-a, Seria I.

Trupa păstorită de Gheorghe Ștefan a ajuns pe locul 1 în serie după ce a primit șapte lovituri de la 11 metri în cele 12 etape, în timp ce contracandidatele, FC Ploiești și Progresul, echipe ce ocupă locurile 2 și 3, nu au avut nici măcar o singură lovitură de pedeapsă! Asta deși cele două echipe au dat împreună peste 50 de goluri, în acest sezon! În acest timp, din cele 17 goluri date de liderul la zi al Seriei I din liga secundă, nu mai puțin de șase sunt marcate din lovituri de pedeapsă, adică un procentaj de 35%, care putea fi chiar mai mare, dacă, din cele șapte penalty-uri primite, Cebotaru, golgheterul echipei, nu rata unul, în prelungirile meciului de la Sportul!

De asemenea, din cele șapte lovituri de la 11 metri, patru au fost decisive și au adus 12 puncte echipei de sub Pietricica. Contestatarii nemțenilor încearcă să inducă ideea că „Pinalti” și-a refăcut relația cu FRF, după scandalul de la finele sezonului trecut, atunci când a retrogradat în ultima etapă.

Vivi Răchită ignoră total Ceahlăul

Primul care a vorbit despre ciudățeniile din Seria I a fost tehnicianul lui FC Ploiești, Valeriu Răchită. Acesta a spus că formația pe care o pregătește se află într-o serie atipică și nici nu vrea să bage în seamă Ceahlăul. „După retragerea Forexului, în Seria I au mai rămas doar 16 echipe. Trei vor retrograda, iar una va obține dreptul de a promova în Liga I. Sunt alături de prietenul meu, Marian Pană, și înțeleg prin ce a trecut“, a spus Răchită.

„Nu se judecă după o poză!”

Episodul inedit petrecut miercuri la meciul de la Suceava, când centralul Bocăneală a anulat un penalty după ce a fost informat că fotoreporterul ProSport Marius Șuiu a imortalizat faza pe aparatul foto, a fost comentat ieri de către Mircea Sandu (foto). „Nu e regulamentar ce a făcut arbitrul. A greșit procedând așa”, a punctat Nașul. Spre deosebire de șeful său, Gheorghe Constantin, șeful CCA, spune că i s-a transmis că Bocăneală ar fi avut o prestație satisfăcătoare: „Nu mi s-a părut nimic greșit la meciul ăsta!”.

Bocăneală s-a ales cu mașina zgâriată

Marius Bocăneală (foto) s-a dus la Suceava, pentru jocul Cetate – Ceahlăul, cu mașina cumnatului său, Marius Stan. Numai că, la final, Bocăneală s-a trezit cu Hyundai-ul zgâriat. Dacă arbitrul s-a ferit ieri să dea vreo declarație, Stan a comentat zâmbind: „Sunt obișnuit cu revopsitul mașinilor mele. Când va fi s-o dau, i-o voi vinde lui”.

Secundul Sucevei, vinovat pentru incidente!

Scandalul de la meciul Cetatea Suceava – Ceahlăul (0-1) a făcut ieri prima victimă. Astfel, antrenorul secund al sucevenilor, Florin Cristescu, a fost demis, conducătorii Cetății scoțându-l țap ispășitor pentru bătaia pe care elevii săi i-au aplicat-o arbitrului Marius Bocăneală. Locul lui Cristescu va fi luat de către Silviu Stănescu, în prezent șef al Centrului de copii și juniori al Cetății Suceava.

Articol scris de Daniel REMEȘ și Marian DIMA

Marian Dima 31 Oct. 2008, 08:39 Liga 2
Pe aceeași temă