Clinceniul nu vrea să revină cu mâna goală de la Arad: „Nu știu dacă mai putem emite pretenții la promovare, dar locul 13 nu ne face cinste”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2016, 14:15 Liga 2

La un moment dat, în stagiunea trecută, Academica Clinceni a dat impresia că poate lupta pentru promovare în seria de Est a ligii secunde. A urmat o perioadă mai grea la gruparea ilfoveană, care s-a și despărțit de managerul general Bogdan Apostu, dar și antrenorul Laszlo Balint, ambii foști jucători la UTA. Echipa a fost preluată apoi de trioul Mugur Bolohan – Vali Bădoi – Ștefan Odoroabă, dar și primii doi aveau să renunțe pe rând la banca echipei ilfovene.

„Hățurile” au rămas la Ștefan Odoroabă și Adrian John Ene, antrenor cu licență, care știe exact ce poate și ce oferă Clinceniul. „Nu trecem prin cea mai bună perioadă din punct de vedere al rezultatelor și ocupăm un loc sub așteptări și posibilități. Sigur, avem și destui fotbaliști tineri, dar știm că putem mai mult. Nu știu dacă mai putem emite pretenții la promovare, dar locul 13 nu ne face cinste. Trebuie să scoatem rapid puncte, chiar începând cu meciul de la Arad. Nu mergem cu ideea unui egal, mergem să jucăm, să marcăm și să scoatem maxim, în funcție și de condițiile de joc și de cum va decurge partida. Sigur nu vrem să ne întoarcem cu mâna goală la Clinceni”, spune Ene, care s-a ocupat de pregătirea portarilor la Academica în toată această perioadă de când echipa a venit la Clinceni de la Pitești.

Studiindu-și adversarul, tehnicianul ilfovenilor consideră că și arădenii nu ocupă o poziție conform posibilităților lor. „Ca și noi, și UTA ar merita un loc superior în clasament. Anul trecut au fost aproape de Liga 1, în mare au rămas aceiași jucători și așteptările lor sunt mult mai mari decât locul actual din clasament. Pentru noi, punctul lor forte rămâne banda dreaptă, unde activează Strătilă, un jucător cu care eu am lucrat la Astra și pe care îl văd jucând fără probleme în Liga 1. Mie mai îmi place și Copil, au și câțiva juniori buni, peste media celor folosiți în Liga a 2-a, așa că suntem conștienți că ne așteaptă o partidă foarte grea. Însă venim să ne jucăm șansa, ne bazăm și noi mult în special pe fotbaliștii cu viteză din lotul nostru, fiindcă vrem să punem probleme în atac”, a adăugat antrenorul Academicii.

Delegația ilfovenilor pleacă sâmbătă dimineață spre Vestul țării, fără a mai face un antrenament. Din lot va lipsi mijlocașul dreapta Costin Gheorghe, suspendat pentru confruntarea de pe „Motorul”, de duminică, de la ora 11:00.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 04 Nov. 2016, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă