Claudiu Tudor: „Forța grupului s-a văzut imediat după eșecul cu Tulcea”

06 Jun. 2012, 11:22 Liga 2
Claudiu Tudor:**

Aflat într-o binemeritată vacanță acasă, la Ploiești, conducătorul de joc al echipei din Copou a făcut o analiză realistă a parcursului ieșenilor în retur. Mijlocașul ofensiv al CSMS consideră că pentru a nu exista emoții în Liga I trebuie păstrat antrenorul și nucleul de jucători, exact cum s-a procedat inspirat și în iarnă.

Unul dintre jucătorii care au purtat în sezonul de primăvară banderola de căpitan al grupării din Copou, Claudiu Tudor, este de părere că omogenitatea a dus echipa lui Ionuț Popa pe prima scenă din postura de câștigătoare a Seriei I. El admite că nu întotdeauna jocul CSMS a fost cel dorit, dar a ținut să amintească faptul că atunci când există un obiectiv clar spectacolul cade de regulă în plan secund. „Noi am vrut în primul rând puncte, dar am făcut și jocuri foarte bune, dând dovadă de multă maturitate, dar nu putem omite nici pe departe meritele conducerii și ale antrenorilor, care au lucrat extrem de eficient”, ne-a spus Claudiu Tudor, care apreciază inspirația din iarnă a șefilor, care au renunțat la bonusuri, dar au mărit primele, pe care le-au oferit la timp, nemaiexistând datorii la jucători, ca în toamnă.

Mijlocașul central al ieșenilor recunoaște că un moment important în ecuația promovării s-a consumat imediat după etapa a doua a returului, când CSMS a pierdut în fața tulcenilor, unii dorind destituirea antrenorului principal. „Atunci s-a văzut cu adevărat forța grupului, pentru că am avut puterea să recuperăm avansul de cinci puncte față de Delta, pe care doar o grupare puternică îl putea reuși. A contat mult omogenitatea, faptul că din retur au intrat în echipă doar patru jucători noi, nu mai mulți, cum se întâmplase la începutul campionatului, când formația era complet schimbată față de stagiunea precedentă”, a completat jucătorul originar din Ploiești, convins că exact aceeași strategie trebuie adoptată și vara aceasta, pentru noul sezon de Liga I.

Tudor este de părere că greul în retur l-au dus mijlocașii – Onofraș, Milea, Straton, Vladu și el, cu toții trecuți prin eșalonul de elită, evoluțiile acestora făcând misiunea echipei mai dificilă, cu precădere la meciurile din deplasare. Cuvinte frumoase a avut și la adresa publicului, a cărui căldură CSMS a simțit-o prea bine la partidele dificile din Copou, încă de la intrarea pe teren, pentru efectuarea obișnuitelor mișcări de încălzire. „A fost un imbold important pentru fiecare jucător în parte și pentru echipă, ca grup. Pur și simplu, ne-am simțit cu toții fotbaliști având în spate publicul ieșean, tocmai datorită suporterilor reușind să-și atingă obiectivul și prim-divizionara Petrolul Ploiești, acela de a nu retrograda din Liga I”, a conchis Claudiu Tudor.

„Strategia din iarnă a fost una excelentă, prin păstrarea nucleului din tur și oferirea unei motivații clare pentru atingerea unui obiectiv, totuși, de performanță. Tocmai de asta șefii clubului și antrenorii trebuie felicitați”
Claudiu Tudor, mijlocaș CSMS Iași

„Publicul ne-a sprijinit exact când am avut mai multă nevoie, în partidele dificile de pe teren propriu, iar linia mediană, compusă în totalitate din foști divizionari A, a dat consistență jocului în deplasare”
Claudiu Tudor

Sursa: Evenimentul

Foto: Ionatan ȚUȚU

06 Jun. 2012, 11:22 Liga 2
Pe aceeași temă