Claudiu Niculescu recunoaște că CS Mioveni încă n-a depășit momentul înfrângerii cu Petrolul și ratarea promovării directe. Antrenorul crede însă într-o ”remontada” cu Chindia: ”La fotbal s-au văzut multe, așa că nu trebuie să cedăm”

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 00:12 Liga 2

CS Mioveni a pierdut cu 2-0 meciul tur al barajului de promovare/menținere în Liga 1 cu Chindia Târgoviște, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, iar argeșenii au nevoie de o revenire spectaculoasă pentru a accede în elita fotbalului românesc după returul programat miercuri, pe teren propriu. Greșelile jucătorilor lui Claudiu Niculescu sunt cele considerate principalele motive ale acestui eșec venit în urma golurilor marcate de Ovidiu Bic (14) și Josip Ivancic (74).

Argeșenii au părut demoralizați la acest meci cu Chindia, iar antrenorul Claudiu Niculescu a spus că eșecul de pe teren propriu cu Petrolul, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, 1-2 cu ploieștenii care nu mai aveau nicio miză a promovării, a lăsat urme adânci în psihicul jucătorilor.

Claudiu Niculescu: ”Când faci greșelile individuale pe care le-am făcut noi, echipele de Liga 1 nu te iartă”

La finalul jocului, Claudiu Niculescu a recunoscut corectă victoria obținută de Chindia.

”E un 2-0 meritat pentru gazde, până la urmă. Dar, din păcate, băieții nu au reușit să depășească momentul după ultima etapă, cu Petrolul Ploiești. În totalitate! Cu toate că a fost un început echilibrat, ba prima repriză într-o oarecare măsură am controlat jocul, fără a ne crea mari ocazii. Din păcate, la nivelul acesta, mai ales când joci cu o echipă de Liga 1, chiar dacă echipa respectivă este pe ultimul loc în clasament, când faci greșelile individuale pe care le-am făcut noi, echipele de Liga 1 nu te iartă. Din păcate! Asta este. Noi trebuie să ținem capul sus și să jucăm miercuri meciul acesta retur cu șansa pe care o avem. Noi, în niciun caz, nu trebuie să cedăm”, a spus Niculescu la microfonul DigiSport.

Antrenorul Mioveniului a explicat și de ce jucătorii săi n-au avut ”tragere de inimă”: ”Impactul eșecul cu Petrolul a fost destul de puternic asupra psihicului lor. Am încercat și prin discuții individuale și prin discuții colective săptămâna aceasta. Din păcate, nu cred că am reușit să îi capacitez maxim pentru acest joc. Și-a pus amprenta, zic eu, ultimul nostru rezultat.”

CS Mioveni n-a avut nerv în meciul tur al barajului pentru Liga 1 cu Chindia. Claudiu Niculescu are două zile la dispoziție să-și pună jucătorii pe picioare. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”La fotbal s-au văzut multe. Așa că în niciun caz nu trebuie să cedăm”

Claudiu Niculescu n-a văzut, de pe marginea terenului, o diferență mare între CS Mioveni și Chindia, însă a pus, din nou, eșecul, pe seama greșelilor indivizuale ale jucătorilor săi. Acesta încă mai crede în promovare.

”Din punctul meu de vedere, diferență foarte mare nu a fost. Cel puțin așa am văzut eu de pe margine. Urmează să revăd și eu jocul, să fac o analiză. Diferență așa mare nu a fost. Greșelile individuale și-au spus cuvântul. Din păcate, le-am făcut noi. Asta este. Trebuie să mergem mai departe. Mai sunt trei zile până la meciul retur și la fotbal s-au văzut multe. Așa că în niciun caz nu trebuie să cedăm.

Când noi am greșit, ei ne-au taxat. Când au greșit ei, din păcate, noi am ratat dintr-o situație foarte bună”, a mai spus antrenorul celor de la CS Mioveni.

Cornel Dobre și Claudiu Niculescu încă mai speră într-o promovare în Liga 1 a echipei antrenate de ei, CS Mioveni. În retur trebuie să câștige măcar cu 2-0 meciul cu Chindia, pentru a-l trimite în prleungiri. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Putem să facem o remontada”

Întrebat ce poate să facă în cele două zile rămase pentru a pregăti returul cu Chindia, Claudiu Niculescu a spus că trebuie să continue ceea ce a făcut și până acum și să le ridice moralul jucătorilor.

”Ce am făcut și până acum. Să muncim în aceste două zile rămase până la meciul retur și să încerc să fac, pe cât posibil, să le ridic moralul. Pentru că, repet, săptămâna premergătoare acestui joc a fost destul de dificilă, pentru că impactul asupra mentalului a fost destul de mare. Nu mai contează că am jucat acasă sau în deplasare. Important e că am pierdut această primă manșă cu acest scor și nu e totul pierdut. Repet, la fotbal chiar s-au văzut foarte multe și să ne jucăm ultima șansă miercuri. Dacă nu vom mai face greșelile pe care le-am făcut în această seară, eu chiar cred că putem să facem o remontada, să spun așa”, a declarat Niculescu la microfonul DigiSport.

Returul are loc miercuri, 12 august, de la ora 18:30, la Mioveni, pe stadionul Orășenesc, acolo unde CS Mioveni ar putea produce surpriza dacă are o cu totul altă evoluție. Diferența de scor nu este una de speriat.

CS Mioveni a participat la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 fiindcă a terminat pe locul 3 sezonul de Liga 2. Au promovat direct UTA Arad și Campionii FC Argeș.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 10 Aug. 2020, 00:12 Liga 2
Pe aceeași temă