Claudiu Niculescu, înaintea jocului cu fosta sa echipă, Concordia Chiajna: ”Îl aștept cu mare încredere. E un derby pe care trebuie să-l câștigăm.” Englezul Shayon Harisson e pregătit de debutul la Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 25 Aug. 2022, 14:57 Liga 2
Claudiu Niculescu, înaintea jocului cu fosta sa echipă, Concordia Chiajna: ”Îl aștept cu mare încredere. E un derby pe care trebuie să-l câștigăm.” Englezul Shayon Harisson e pregătit de debutul la Poli Iași

Politehnica Iași începe seria de foc de patru meciuri în care va avea adversare contracandidate la promovare cu un duel oarecum special pentru antrenorul ei.

Claudiu Niculescu își întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, fosta echipă, Concordia Chiajna, grupare de la care a plecat în primăvara acestui an, după un eșec la scor cu Universitatea Cluj (0-4), deși echipa sa era pe loc de baraj de promovare.

Dacă Poli nu a cunoscut înfrângerea în primele trei runde, adunând 7 puncte, Concordia a pornit catastrofal în noul sezon, cu un eșec la scor pe teren propriu, 0-3 cu nou-promovata CSM Slatina. Între timp, Chiajna a dat semne de revenire, obținând patru puncte în următoarele două runde, dar remiza din ultimul meci, pe teren propriu cu nou-promovata CSC Dumbrăvița (2-2), este surprinzătoare.

Claudiu Niculescu, înainte de meciul cu fosta sa echipă, Concordia: ”Îl aștept cu mare încredere”

Claudiu Niculescu a admis faptul că meciul de sâmbătă, din Copou, e un derby, în condițiile în care se întâlnesc două pretendente la promovare și a punctat că Poli trebuie să obțină victoria cu orice preț.

”Știm foarte bine că ne așteptă un meci extrem de dificil, împotriva unei echipe pe care o cunosc destul de bine, chiar dacă s-au schimbat și la ei mulți jucători în această vară. Ambele echipe au ca obiectiv promovarea, de aceea eu spun că e un derby. Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm neapărat, trebuie să facem tot ce depinde de noi să câștigăm jocul. Mă aștept la un meci încrâncenat, un meci în care nu trebuie să facem greșeli mai deloc, pentru că au jucători periculoși, care pot face diferența, în special în faza de atac. Trebuie să fim atenți la acest aspect. Eu zic că suntem pregătiți pentru meciul de sâmbătă și sper să câștigăm și să mai adaugăm trei puncte la zesterea pe care o avem până acum. Aștept cu mare încredere meciul de sâmbătă, încredere care trebuie să ne aducă cele trei puncte”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu în cadrul unei conferințe de presă.

Legat de venirea lui Raul Rusescu la Chiajna, antrenorul Iașiului a subliniat că indiferent de adversarii prezenți pe teren, Poli trebuie să facă tot posibilul să obțină cele trei puncte: ”Vedem dacă Rusescu va juca sau nu. E un atacant experimentat, cu execuții extraordinare, care a cochetat și cu echipa națională, dar indiferent pe cine vom avea în față trebuie să câștigăm, nu avem altă variantă.”

”Punctele aduc promovarea”

Antrenorul a subliniat că în această perioadă în care echipele nu sunt încă omogene punctele sunt foarte importante: ”Deocamdată suntem în grafic, acesta este un lucru foarte bun. Am spus și la început de sezon, cel puțin în primele trei-patru etape trebuie să acumulăm puncte, chiar dacă jocul are de suferit. Asta dă încredere echipei, jucătorilor și tutor oamenilor din jurul acestui club. Pentru mine contează enom de mult punctele. Punctele ne promovează. Și eu îmi doresc să facem jocuri mai bune, și rezultatul să fie consecința unui joc bun, dar într-un final doar punctele contează, nimic altceva.”

Patru meciuri de foc pentru Poli Iași, Niculescu nu e speriat: ”Nu este o serie decisivă”

Claudiu Niculescu a vorbit și despre seria infernală de jocuri pe care Poli o are în față. Iașiul va întâlni în următoarele runde Concordia Chiajna, Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, toate cele patru formații având ca obiectiv accederea în play-off.

”În niciun caz nu poate fi decisivă seria asta. Nu-mi place să fac calcule. Este o serie foarte grea de meciuri, dar prefer să luăm fiecare meci în parte, iar ce va fi după aceea vom vedea. Contează toate etapele, nu doar astea. Important este meciul cu Chiajana, apoi vedem ce va fi la Steaua și la celelalte partide. Da, e o serie grea, dar nu decisivă. Se poate lua o opțiune serioasă la play-off în cazul în care facem mai multe puncte, dar nu este o serie decisivă”, a mai spus Niculescu.

Antrenorul Iașiului a precizat că doar Karachanakov și Kouadio au acuzat ușoare probleme medicale, dar speră ca ambii jucători să fie apți la ora jocului cu Chiajna.

Shayon Harisson: ”Sunt încrezător că pot ajuta echipa”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de atacantul Shayon Harrison, care ar putea debuta sâmbătă într-un meci oficial la Poli Iași. Vârful britanic a declarat că se simte bine fizic și este încrezător că poate ajuta echipa din Copou.

”A trecut ceva timp de când am venit la Poli, sper să am ocazia să debutez în meciul de sâmbătă, într-un meci oficial. Sunt foarte încântat de ceea ce am găsit aici, colegii m-au primit bine, staff-ul la fel și sunt foarte concentrat pentru meciul de sâmbătă, unul foarte important pentru echipă. Mă simt foarte bine fizic, doar actele m-au împiedicat să debutez mai repede. Și psihic sunt bine, sunt încrezător că pot ajuta echipa”, a spus Harrison.

Oficialii din Copou au făcut un apel la spectatori să vină din timp la stadion, nu cu 10 minute înainte de startul partidei, pentru a evita aglomerația la casele de bilete și la porțile de intrare în arenă.

”Fac un apel la public să vină mai devreme la stadion, nu cu câteva minute înainte de meci. Oricât de multe case ar fi deschise, acestea nu pot face față unui aflux mare de spectatori, cu câteva minute înainte de meci”, a explicat managerul media Lucian Lucescu.

Poli Iași – Concordia Chiajna se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 2. Înaintea debutului acestei runde, echipa lui Claudiu Niculescu ocupă locul 5, cu 7 puncte și golaveraj 4-1, iar cea a lui Ianis Zicu se află pe poziția a 9-a, cu 4 puncte și golaveraj 3-5.

Narcis POHOAȚĂ 25 Aug. 2022, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă