Claudiu Niculescu, descătușat după succesul cu Concordia: ”Sunt 3 puncte mari. Băieții mi-au făcut o mare bucurie.” Antrenorul susține că nu a avut polițe de plătit: ”Eu nu joc fotbal să dau palme”

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2022, 18:58 Liga 2

Politehnica Iași a deschis seria meciurilor de foc cu patru contracandidate la promovare cu o victorie împotriva Concordiei Chiajna.

Un succes meritat, cu 2-1, dar care s-a conturat greu, golul victoriei fiind marcat în ultimul minut al timpului regulamentar de Shayon Harrison, la trei minute după ce ilfovenii reușiseră egalarea.

Claudiu Niculescu, după succesul în fața fostei sale echipe: ”Sunt entuziasmat, este o victorie mare”

La final, antrenorul ieșenilor, Claudiu Niculescu, a fost extrem de exuberant și a repetat importanța acestui succes pentru echipa sa.

”Este o victorie foarte muncită, dar absolut meritată. M-am bucurat mult după meci, m-am exteriorizat și eu, pentru că a fost destul de stresant, mingea nu voia să intre în poartă. Ei au intrat o singură dată în careul nostru și ne-au dat un gol la o greșeală a noastră în careu. Noi am dominat adversarul, a fost o dominare totală și vreau să-i felicit pe băieți.

Le mulțumesc enorm și suporterilor, am văzut o atmosferă frumoasă, ca atunci când jucam eu fotbal. Credeți-mă, i-am simțit și la pauză pe băieți cu încredere mare pentru că au văzut și ei că tot stadionul este alături de ei. Sunt foarte mulțumit că începe să se creeze acea emulație necesară pentru a ne îndeplini obiectivul. Sunt entuziasmat, este o victorie mare și cel mai important este numărul mare de spectatori. Înțelegeți-mi bucuria pe care o am acum, băieții mi-au făcut o bucurie foarte mare”, a declarat la final Claudiu Niculescu, care a recunoscut că după primirea golului egalizator în minutul 87 nu mai spera într-o victorie: ”Sincer, nu mai credeam (n.r. dacă mai credea în victorie la 1-1). Pentru că golul a venit foarte târziu. Știu ce înseamnă un gol marcat în minutul 87, contrar cursului jocului, total nedrept. Îți toarnă plumb în picioare, e clar. Cu atât mai mare este meritul lor, al băieților. Harrison a avut acea execuție de final și ne-a adus o bucurie foarte mare nouă tuturor.”

Niculescu, despre eroul meciului: ”Are calități de vârf autentic”

Niculescu a ținut să-l laude și pe eroul meciului, englezul Shayon Harrison, autorul dublei care a adus Iașiului cele trei puncte.

”Am spus de când a venit la echipă, acum trei săptămâni, că m-a impresionat. Eu, ca fost atacant, recunosc imediat calitățile unui atacant. Am spus că are calități de vârf autentic. Nu m-am uitat neapărat la cele două goluri marcate în meciul amical, ci la calitățile lui. Încă nu este sută la sută, e clar, dar muncește foarte mult zi de zi, își dorește enorm să vină la același nivel cu colegii lui”, a continuat Clau-gol.

Poli Iași în meciul cu Concordia Chiajna: Knoflach – Martac, V. Lică, Tincu, Finica – Vașvari (cpt.), Marchioni (Plokhotnyuk 88′) – Al. Anton (Bujor 69′), A. Roman, Hunte (Fr. Cristea 61′) – Tomczyk (Harrison 69′). Rezerve neutilizate: Brînză – Ștefanovici, Fl. Plămadă, Ciaun, Ant. Dumitru.

”Eu nu dau palme”

Antrenorul Politehnicii Iași a ținut să sublinieze faptul că nu a avut nicio poliță de plătit nimănui de la Chiajna, ori vreo palmă de dat cuiva: ”Niciodată nu am jucat să dau palme cuiva și nu o fac nici ca antrenor. Nu joc să dau palme. M-am bucurat enorm pentru Politehnica Iași. A fost o răbufnire la final, pentru că am câștigat greu, în minutul 90, deși am fi meritat să o facem mai devreme.”

Poli Iași acumulează 10 puncte după primele patru etape și se instalează pe podium, pe 3, fiind la egalitate cu primele două, CS Comunal Șelimbăr și Unirea Slobozia, însă având un golaveraj inferior, 6-2 față de 8-2 și 7-2. În etapa a 5-a, Poli Iași joacă vineri, 2 septembrie, de la ora 16:30, la București, cu Steaua.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2022, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă