CSC Șelimbăr, lider incontestabil în Liga 2 la final de an. Claudiu Niculescu: ”Am ajuns acolo unde ne-am dorit cu toții.” Motivul pentru care nu vrea să vorbească despre play-off

Marius ANGHEL 01 Dec. 2023, 19:07 Liga 2

CSC Șelimbăr și-a încheiat meciurile din 2023 cu o remiză pe teren propriu, la Sibiu, pe stadionul Municipal, unde a organizat în premieră în acest sezon o partidă de acasă. 2-2 a fost scorul contra CSM Reșița, după ce trupa sibiană a revenit de la 0-1 și a fost egalată în minutul 88.

Echipa lui Claudiu Niculescu și-a asigurat punctul necesar pentru a termina anul pe locul 1 în Liga 2, poziție pe care s-a situat la finalul a 11 etape din cele 15 trecute până acum.

Chiar dacă Șelimbărul nu și-a asigurat matematic accederea în play-off, antrenorul său spune că poziția pe care se află echipa sa este pe deplin meritată și nu poate fi contestată de nimeni.

CSC Șelimbăr a remizat cu CSM Reșița în ultimul meci din 2023. Claudiu Niculescu: ”Am ajuns acolo unde ne-am dorit cu toții”

Andrei Burlacu a deschis scorul în minutul 7 pe stadionul Municopal din Sibiu, cu un șut din afara careului, mingea lovind bara înainte de a intrat în plasă. CSC Șelimbăr a egalat relativ repede, prin Marvin Schieb (20′), destul de norocos, din fața porții, după o minge centrată în altă parte și deviată de Dudea către atacant.

Valmir Berisha (47′) a adus echipa sibiană în avantaj în al doilea minut al părții secunde, cu un șut după ce a interceptat o minge respinsă de portarul Ionuț Rus, după un șut inițial al lui Năstăsie. Egalarea a venit în minutul 88, din piciorul lui Marian Drăghiceanu, care a trimis aproape în vinclu după o centrare a lui Negru respinsă în față cu capul de Crișan.

Claudiu Niculescu a fost nemulțumit că jucătorii săi au primit gol pe final de meci, însă a transmis că, per total, este satisfăcut de evoluția echipei.

”Sunt puțin supărat, pentru că am primit gol în minutul 90, un gol care putea fi evitat, dar, până la urmă, mi-am felicitat băieții în vestiar, după meci. A fost un an greu, un an lung, un an în care, după multă muncă și disciplină, am ajuns acolo unde ne-am dorit cu toții, să fim pe un loc de play-off și ne-am oprit pe locul 1 în clasament. Iernăm pe locul 1, zic eu că e un loc absolut meritat. Suntem echipa care are o singură înfrângere în acest sezon și, din 15 etape, 11 am fost liderii acestui campionat și asta spune tot. Cred că nu poate fi pus la îndoială locul nostru din clasament. E meritat din toate punctele de vedere.

Felicit băieții pentru munca pe care au depus-o în acest sezon, de la începutul anului, și cei noi care au venit în vară. Au muncit enorm. A fost o perioadă grea, mai ales în ultimele etape am avut probleme destul de mari, și cu suspendările, și cu accidentările. Și astăzi mi-a fost dat peste cap planul tactic, când s-a accidentat Marvin”, a spus Niculescu la finalul jocului de la Sibiu.

CSC Șelimbăr, în remiza cu CSM Reșița: Al. Roșca – Palmeș (cpt.), Natea, R. Crișan, Ct. Alexe – Panos, Moussinga (Lumbu 90+3′) – Monea, C. Soare (Rotund 73′), Schieb (I. Năstăsie 39′) – Berisha (Tud. Călin 73′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Al. Luca, Drăghescu, Rob. Gliga, Babovic.

Claudiu Niculescu: ”Atâta timp cât matematic nu suntem acolo, nu vreau să vorbesc despre play-off”

Echipa lui Claudiu Niculescu termină anul 2023 cu 32 de puncte acumulate în 15 meciuri, pe locul 1 în Liga 2, cu un punct mai mult decât Corvinul (locul 2) și zece față de Steaua, Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, echipe situate pe locurile 6, 7 și 8, astfel că accederea în play-off încă nu este asigurată matematic.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, care vor avea loc în primăvara anului viitor.

”Una peste alta, zic eu că este un rezultat destul de bun, nu mulțumitor, dar destul de bun, în sensul că ne menține în fruntea clasamentului, pe un loc care dă moral pentru ceea ce urmează să facem în sezonul de primăvară. Sper să atingem cât mai repede și, din punct de matematic, play-off-ul. Sper să o facem cât mai repede în cele patru etape care au mai rămas de jucat. Șansele sunt foarte mari. Așa cum am spus de fiecare dată, atâta timp cât matematic nu suntem acolo, nu vreau să vorbesc despre play-off”, a declarat Claudiu Niculescu.

CSC Șelimbăr va mai avea meciuri cu Viitorul Pandurii (deplasare), CS Mioveni (acasă), CS Tunari (deplasare) și Chindia (acasă).

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Începe vacanța la CSC Șelimbăr. ”E clar că vin și momente mai puțin plăcute”

Jucătorii de la CSC Șelimbăr primesc vacanță din acest moment și vor avea program de antrenament în această perioadă, reunirea va avea loc la începutul lunii ianuarie, tot atunci când vor începe și discuțiile cu cei care nu vor mai continua cu echipa.

”Vom vedea din ianuarie ceea ce se va întâmpla mai departe. E clar că vin și momente mai puțin plăcute, în sensul în care trebuie să mai renunțăm la jucători, vor veni și alții. Ăsta este fotbalul, este o selecție continuă. Nu sunt momente plăcute, dar sunt necesare pentru orice echipă care dorește să facă performanță.

Așa că mergem bucuroși în vacanță, mergem cu gândul că am făcut multe lucruri frumoase în acest sezon. Cred că se putea și mai bine, dar, pe de altă parte, se putea și mai rău, așa că trebuie să fim mulțumiți cu punctele adunate până în acest moment. Puncte care ne dau speranțe mari pentru a ne atingem obiectivul pe care îl avem în acest sezon.

Băieții intră în vacanță, o să ne vedem la începutul anului și sper să ne revedem cu toții sănătoși. Vor avea un program în vacanță. Sper să revină într-o condiție fizică optimă, pentru că trebuie să respecte programul pe care îl vor avea în această vacanță de iarnă. Este foarte important ce am realizat în această toamnă, dar asta nu este totul. Ne așteaptă meciuri grele în continuare, mai avem până atunci câteva luni și sper să arătăm și mai bine în primăvară decât am făcut-o în toamnă”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-terminat-anul-2023-cu-o-remiza-cu-csc-selimbar-19294755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-remizat-cu-csm-resita-in-ultimul-meci-din-2023-19294697

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-si-csm-resita-deschid-etapa-a-15-a-a-ligii-2-19294649

Marius ANGHEL 01 Dec. 2023, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă