Claudiu Donose poate face trecerea în Italia! Steaua și-a dat acordul, iar atacantul de 17 ani a ajuns în probe la Napoli Primavera

Andrei PASCU 30 Dec. 2021, 16:48 Liga 2
Claudiu Donose poate face trecerea în Italia! Steaua și-a dat acordul, iar atacantul de 17 ani a ajuns în probe la Napoli Primavera

La numai 17 ani, Claudiu Donose poate face trecerea în Italia. Atacantul Stelei a atras atenția scouterilor de la Napoli Primavera, astfel că echipele au discutat detaliile în urma cărora se poate materializa un transfer. Tânărul ”militarilor” a ajuns în Italia, în probe.

Claudiu Donose se antrenează cu Napoli Primavera

Claudiu Donose a jucat în trei meciuri de Liga 2 în acest sezon (115 minute), Daniel Oprița i-a dat șanse în partidele cu FC Brașov, Dunărea Călărași și Petrolul și, chiar dacă nu a reușit să marcheze, Steaua își pune mare încredere în el. Drept dovadă, a fost remarcat și de Napoli, dar rămâne de văzut dacă italienii îi vor oferi și un contract.

Atacantul născut la Iași a ajuns relativ recent la Steaua, în urmă cu jumătate de an, de la LPS Iași.

Napoli interesată de un jucător al Stelei

Unul dintre cei mai promițători jucători ai Stelei, Claudiu Donose, se află în aceste zile, la Napoli, unde se antrenează cu SSC Napoli Primavera. În vărstă de 17 ani, Donose, care este în lotul U18 al României, a fost transferat de Academia de fotbal Steaua București, în urmă cu 6 luni de la LPS Iași.

În actualul sezon, jucătorul care poate evolua atât mijlocaș ofensiv, cât și vârf, a făcut pasul către echipa mare a clubului nostru, unde a fost utilizat în 3 partide din liga a 2-a (cu Dunărea Călărași, cu FC Brașov și cu Petrolul Ploiești)”, a anunțat Steaua într-un comunicat postat pe pagina de Facebook, alături de care au fost atașate și câteva poze cu Claudiu Donose în tricoul lui Napoli.

George Ogăraru: ”Sperăm ca această experiență să-l ajute pe Claudiu să crească” 

George Ogăraru a oferit o reacție în privința interesului lui Napoli pentru tânărul de 17 ani. Indiferent de cum se va încheia această experiență, oficialul Stelei e sigur că toată aventura va fi în avantajul jucătorului:

Mă bucur că există interes din partea unui club atât de mare, precum Napoli, pentru unul dintre juniorii Stelei. În Romania sunt copii talentați și sper să vină cât mai mulți spre clubul nostru, unde să confirme la echipa de seniori, pentru ca la un moment dat, să facă pasul către cluburile mari din Occident.

Sperăm ca această experiență să-l ajute pe Claudiu să crească și să-l vedem cât mai des în echipa de start a Stelei”.

Steaua, două plecări în această pauză de iarnă 

Steaua a mutat pe piața transferurilor în această iarnă, dar nu în privința venirilor, ci doar în privința plecărilor. Doi jucători care au fost anunțați că nu mai intră în planurile lui Daniel Oprița au reziliat deja, la scurt timp după ultima etapă din Liga 2, din acest an. ”Militarii” au anunțat, la 10 decembrie, despărțirile de portarul Mario Enache (19 ani) și de atacantul Cezar Gherghiceanu (20 de ani).

Enache s-a întors la U Craiova 1948 SA, de unde era împrumutat, iar Gherghiceanu a rămas fără angajament.

La capitolul rezilieri se poate încadra și George Călințaru (32 de ani), care a declarat pentru ProSport că au existat discuții cu conducerea și stafful în ceea ce privește situația sa de la echipă. Până acum, nu s-a ajuns la o înțelegere, pentru a continua sau pentru ca părțile să se despartă.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

 

 

Andrei PASCU 30 Dec. 2021, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă