Veteranul lotului CSC Șelimbăr, despre ascensiunea echipei în acest sezon și cum se motivează jucătorii știind că n-au drept de promovare: ”Dacă faci eroarea să te gândești la Liga 1, poate uiți ce e important pe termen scurt”

Adrian MUJEA 12 Oct. 2023, 08:40 Liga 2

Ciprian Natea a intrat în al patrulea sezon de când activează la CSC Șelimbăr și acum este cel mai vechi jucător din lot. Fundașul central în vârstă de 27 ani a ajuns la echipa sibiană în vara anului 2019, după promovarea în Liga 3.

”Când am venit la Șelimbăr, în urmă cu 4 ani, era o echipă nou-promovată în Liga 3, câștigase barajul, eu jucasem la Avrig. Nu mă gândeam atunci că facem la Liga 2 pasul așa de rapid, dar aici sunt oameni foarte ambițioși și știam unde tindem să fim”, povestește Natea.

Ciprian Natea, veteranul lotului CSC Șelimbăr: ”Am fost lideri, a fost plăcut, acum să vedem ce urmează”

CSC Șelimbăr a fost lider în Liga 2 timp de șapte etape consecutive, iar în ultima rundă a pierdut primul joc din acest campionat, 0-1 acasă cu Unirea Slobozia. Echipa sibiană are ca obiectiv intrarea în play-off și este în grafic după nouă etape, fiind pe locul 2.

”Am avut și o serie de meciuri cu echipe mai bune și ne-am văzut forțele. Am fost lideri, a fost plăcut, acum să vedem ce urmează, pentru că Liga 2 este foarte periculoasă, poți câștiga cu echipe bune și apoi poți pierde contra adversarilor care par mai accesibili. Poate că este un clișeu, dar la noi chiar așa este, doar următorul meci este important, luăm fiecare joc în parte și ne dorim să scoatem maxim. Uneori nu poți câștiga și te mulțumești și cu o remiză, dar dacă continuăm în același ritm, ne gândim și la play-off”, spune Ciprian Natea, născut la Sibiu.

”Grupul este mai unit, echipa este mai puternică și asta se vede în rezultate”

CSC Șelimbăr nu are drept de promovare în Liga 2, dar acest lucru nu îi afectează pe jucători, care evoluează pentru salarii, prime și un posibil pas înainte în carieră.

”Din moment ce noi avem dreptul de participare în Liga 2, ne vedem de treabă, nu ne dăm la o parte, jucăm și vrem să câștigăm. Până acum ne-a ieșit, important este că există competivitate și că avem rezultate. Nu e niciun secret la echipă, muncim foarte bine cu toții și este foarte importantă unitatea de grup. Băieții noi s-au integrat bine, suntem și nucleul care a rămas de anul trecut. Cu toții muncim din greu. Grupul este mai unit, echipa este mai puternică și asta se vede în rezultate. Avem încredere în noi și la fiecare meci țintim victoria. La Cisnădie este super, avem fanii aproape și asta se simte. Pe viitor, așteptăm să revenim la Șelimbăr, să fim acasă, nici eu nu am avut ocazia să joc acolo”, mai spune Natea, care a fost integralist în acest sezon.

”E greu să pleci din Sibiu, aici e bine”

Ca obiectiv personal, Ciprian Natea își propune să joace cât mai bine și să crească în evoluții odată cu echipa sa. ”Mă gândesc să îmi fac treaba bine, să joc la fel sau și mai bine, greșeli facem cu toții, se întâmplă la fotbal. Vrem să jucăm cât mai bine, să avem rezultate și atunci altfel vor fi lucrurile și altfel ești văzut. Dacă faci eroarea să te gândești la Liga 1, poate uiți ce e important pe termen scurt.”

Sibian get-beget, Natea a jucat până acum doar în județ, la Măgura Cisnădie, FC Avrig și CSC Șelimbăr. ”Nu a fost cazul să plec în alte zone, nu au fost oferte, dar îmi este foarte bine aici, sunt la un club foarte serios și întâlnești rar asta, să ai acasă toate condițiile pentru a face performanță. Este greu să pleci din Sibiu, dacă aici îți este bine. Încercăm să fim cu picioarele pe pământ și modești, asta ne-a adus rezultate până acum”, a mai spus stoperul echipei care își dispută jocurile pe teren propriu la Cisnădie.

  • 38 de meciuri în Liga 2 în două sezoane încheiate și cel actual are Ciprian Natea pentru CSC Șelimbăr. A înscris și 2 goluri, unul sezonul trecut, cu unul în acest campionat, în succesul cu 1-0 de la CSM Alexandria.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-stanila-considera-ca-cca-a-facut-o-delegare-neinspirata-la-selimbar-slobozia-19288447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-amicale-stabilite-de-echipele-din-liga-2-19288436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-csc-selimbar-unirea-slobozia-0-1-19288175

Adrian MUJEA 12 Oct. 2023, 08:40 Liga 2
Pe aceeași temă