Ciprian Danciu și-a felicitat jucătorii după remiza cu Dinamo: ”Nu am vrut să rămânem la un singur punct câștigat. Nu s-a putut.” Atmosfera de la meci l-a făcut să se întoarcă în timp

Marius ANGHEL 10 Oct. 2022, 14:36 Liga 2

Minaur a ieșit din pasa neagră traversată în ultimele trei etape ale Ligii 2 cu o remiză pe teren propriu în meciul cu Dinamo. 1-1 s-a terminat jocul desfășurat duminică la Baia Mare, în etapa a 9-a a campionatului regular, după ce echipa maramureșeană a fost cea care a egalat.

Dinamo a deschis scorul în minutul 36, dintr-un penalty controversat dictat de arbitrul Cristian Moldoveanu și transformat de Ahmed Bani, iar Minaur a egalat în minutul 45+2, prin Sergiu Ciocan.

Ciprian Danciu, după remiza Minaurului cu Dinamo: ”Ne ajută la moral”

Acest egal obținut cu Dinamo l-a făcut pe antrenorul Ciprian Danciu să susțină că este un rezultat care ajută la îmbunătățirea moralului jucătorilor săi.

”Un joc echilibrat, un joc bun de Liga a 2-a, în care s-au întâlnit două echipe care sunt în subsolul clasamentului, aveau nevoie de puncte. Ne-am bătut până în ultimul minut, am scos un punct. Puteau să fie și trei. Pe noi acest punct ne ajută la moral, pentru că am avut trei înfrângeri consecutive și aveam nevoie de punct, puncte. Am jucat la victorie, nu am renunțat nici în ultimele minute să atacă și să mergem peste adversar. Nu ne-am baricadat în apărare, nu am vrut să rămânem la un singur punct câștigat. Nu s-a putut. Felici băieții, a fost un joc deosebit de greu, terenul foarte greu. Știu că de sus arată verde, e bun, dar dedesubt mustește, este îmbibat cu apă. Toată echipa a luptat din primul până în ultimul minut. L-am schimbat pe Stoian pentru că a simțit ceva la genunchi și nu am vrut să riscăm, pentru că este un jucător de 2004, tânăr, care trebuie să crească, să evolueze cât mai bine. A intrat Neacșu la fel de bine, tot de 2004. Toată echipa a jucat foarte bine”, a spus Ciprian Danciu în conferința de presă.

Cu toate că spune că echipa sa a jucat bine, Minaur nu a reușit însă să învingă Dinamo, o formație aflată tot în partea inferioară a clasamentului și despre care Ciprian Danciu spune că a simțit că are probleme. ”O echipă în reconstrucție, o echipă care se zbate deocamdată într-un joc nu foarte elocvent, o echipă care, într-adevăr, are probleme. Se simte în sânul echipei problemele financiare de la club. Au jucători de valoare, jucători care trebuie să spună ceva ca să își confirme numele și probabil și salariile”, a declarat Danciu.

Danciu pune la îndoială două decizii ale arbitrului, ambele din repriza a doua

Pe lângă faza penalty-ului, în partea secundă au fost două situații în care Dinamo ar fi trebuit să rămână în inferioritate numerică.

În minutul 48, Amzăr l-a doborât în fața propriului careu pe Ciocan, în postura de ultim apărător, dar Cristian Moldoveanu a lăsat jocul să continue. Ulterior, în minutul 60, Gorka Larrucea l-a faultat fără intenția de a juca mingea pe Chinde, însă arbitrul nu a scos al doilea cartonaș galben pentru spaniol, imediat jucătorul fiind înlocuit de antrenorul său.

”Arbitrajele, dacă nu văd fazele concret, să spun ceea ce văd eu… La primul ochi, ceea ce am văzut în timpul jocului, a fost al doilea galben la centrul terenului pentru Gorka, după care cred că la Sergiu Ciocan a fost fault. În rest, așa a văzut arbitrul, nu comentez. Și ei au timp de gândire foarte scurt în timpul jocului, plus că au pulsul ridicat, nu putem să-i condamnăm. Per total, a fost un arbitraj… (a gesticulat, a ridicat din umeri și după o miză pauză în care și-a căutat cuvintele prin care să se exprime elegant) probabil care este la nivelul Ligii a 2-a”, și-a spus părerea Danciu.

Minaur în meciul cu Dinamo: Băilă – Ct. Alexe, Rz. Lazăr, Mondragon (cpt.), Al. Stoian (Ius. Neacșu 46′) – Gneba, Donca, Raph. Stănescu (Bakare Ouato 66′), Ciocan (Rotar 78′) – Chinde, Muacir (Cip. Stanciu 78′). Rezerve neutilizate: Al. Costache – Oiță, D. Matei, Dav. Simion, Potcoavă.

Impresionat de numărul spectatorilor prezenți și de atmosferă: ”Asta am vrut să văd din ’94”

Antrenorul Minaurului nu avea cum să nu vorbească și despre publicul spectator prezent la jocul cu Dinamo. Stadionul ”Viorel Mateianu” a fost arhiplin, atât cât a fost deschis publicului, fiindcă jumătate din el este închis din cauza stării de degradare, iar Ciprian Danciu și-a exprimat satisfacția.

”Extraordinar! Asta am vrut să văd din ’94. De la meciul cu Dinamo din ’94, asta am văzut astăzi. Extraordinar. Asta merită și băieții. Trebuie să înțeleagă că ăsta este spiritul orașului, al Maramureșului și sperăm să încununăm acest punct și cu o victorie sâmbăta viitoare la Unirea Constanța, pentru că ne așteaptă o săptămână grea, cu meci în Cupă, cu FC Argeș, după care ne vine o echipă destul de incomodă, Șelimbărul, cu cele mai puține goluri primite”, a comentat Ciprian Danciu.

Ciprian Danciu nu s-a temut că va fi demis: ”Atâta timp cât voi sta aici voi fi cu sufletul”

În final, ”principalul” echipei din Baia Mare a vorbit și despre situația sa, dacă s-a simțit vizat de o înlocuire pe banca tehnică sau dacă se teme de o demitere, având în vedere că rezultatele de până acum.

”Dacă nu ai rezultate, antrenorul este primul vizat. Nu m-am simțit amenințat. Eu am venit aici să ajut, să fac tot ce se poate, ce ține de mine. Anul trecut, când am avut discuția cu domnul primar pentru a prelua această echipă am venit cu sufletul, aveam obiectiv promovarea, s-a întâmplat. Vă spun sincer că atâta timp cât voi sta aici voi fi cu sufletul și voi încerca să fac tot ceea ce ține de mine să țin acest grup unit, pentru că e valoros și merită să rămână în Liga a 2-a”, a spus Danciu.

Minaur, pe locul 16 în Liga 2

Minaur Baia Mare are 9 puncte acumulate până acum în clasamentul Ligii 2, după nouă etape, și se află pe locul 16.

În etapa a 10-a, Minaur joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Unirea Constanța (locul 18, 6 puncte), echipă care miercuri, de la ora 17:00, are de disputat restanța din deplasare cu Steaua, din etapa a 7-a.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 9-a

Declarațiile lui Ciprian Danciu după Minaur Baia Mare – Dinamo 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=V6nwXg_n19A&t=187s

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-nemultumita-dupa-remiza-cu-minaur-baia-mare-desi-partida-a-fost-marcata-de-decizii-importante-controvrsate-de-arbitraj-reactia-lui-ovidiu-burca-19248833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-dinamo-incepe-de-la-ora-1100-cainii-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-nu-se-rupe-de-plutonul-fruntas-19248780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

Marius ANGHEL 10 Oct. 2022, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă