Cine ia lumină? Poli Iași și Unirea Dej se întâlnesc în Sâmbăta Mare, în Copou. Leo Grozavu: ”Doar necunoscătorii pot crede că un meci din play-off este câștigat dinainte”

Narcis POHOAȚĂ 14 Apr. 2023, 15:20 Liga 2
Cine ia lumină? Poli Iași și Unirea Dej se întâlnesc în Sâmbăta Mare, în Copou. Leo Grozavu: ”Doar necunoscătorii pot crede că un meci din play-off este câștigat dinainte”

După două remize consecutive, cu Gloria Buzău (1-1) și Steaua (2-2), Politehnica Iași are o șansă importantă de a bifa o nouă victorie în play-off-ul Ligii 2, a doua în patru etape.

Într-o zi importantă pentru creștinătate, Sâmbăta Mare, Poli primește pe propriul teren vizita Unirii Dej, marea revelație a sezonului, formație calificată în premieră în grupa de promovare.

Unirea Dej, fără gol marcat în play-off

Atât prin prisma clasamentului, cât și a bugetelor ori a tradiției, dar nu cea de durată, ținând cont că Unirea Dej are o istorie de peste 100 de ani, Iașiul pornește cu prima șansă în disputa din Copou.

Echipa pregătită de Leo Grozavu este lider în play-off, cu 45 de puncte, având un avans de 12 puncte față de adversara din Dej. Dacă Poli este neînvinsă în primele trei meciuri din play-off, având cinci puncte obținute, dejenii au debutat cu două eșecuri la scor, 0-3 la Steaua și 0-3 acasă cu Dinamo, obținând primul punct abia în runda a treia, la Buzău (0-0 cu Gloria). În plus, ardelenii conduși de tânărul antrenor Dragoș Militaru nu au reușit încă să înscrie în cele trei meciuri disputate în prima grupă valorică a ligii secunde.

Incluzând și meciurile din sezonul regular, Poli Iași are un bilanț net favorabil adversarei din acest weekend. Moldovenii nu au mai pierdut din octombrie anul trecut, având șapte victorii și patru remize în ultimele 11 etape, în timp ce Unirea Dej nu a câștigat în ultimele cinci runde (trei remize și două înfrângeri).

În sezonul regulat, Poli Iași s-a impus la Dej cu scorul de 2-1, goluri Mihai Kereki (42), respectiv Gabriel Vașvari (62, penalty) și Pawel Tomczyk (87), acesta din urmă plecând între timp de la Iași. Acel joc a generat însă și un mare scandal între cele două formații, după ce arbitrul a avut două decizii prin care a întors soarta partidei în favoarea ieșenilor.

Probleme de lot pentru Poli Iași

Antrenorul Leo Grozavu nu se va baza în acest meci pe Gabriel Vașvari și Shayon Harrison, cei doi nefiind incluși nici în lotul pentru meciul cu Steaua, din motive medicale. Harrison a acuzat probleme musculare la antrenamentul din ziua partidei din Ghencea și chiar a fost la Spitalul Monza din Capitală pentru a face un RMN. Probleme medicale a acuzat și Gabriel Vașvari, experimentatul mijlocaș având dureri la inghinali înaintea partidei cu a doua clasată.

Chiar dacă au acuzat și ei unele probleme în Ghencea, Martac și Katanec au șanse mari să se regăsească în primul 11 împotriva Unirii Dej.

Leo Grozavu: ”Va fi un meci dificil, numai necunoscătorii pot crede că un meci în play-off este dinainte câștigat”

Leo Grozavu este de părere că Poli Iași va avea o partidă dificilă cu Unirea Dej. Antrenorul și-a motivat discursul prin rezultatul de egalitate obținut de Unirea Dej pe terenul Gloriei Buzău, echipă pe care Iașiul nu a reușit să o învingă în Copou.

Grozavu susține că în play-off niciun meci nu este dinainte câștigat și că dacă nu tratezi o partidă cu maximă seriozitate, chiar și cu un adversar considerat inferior, poți avea probleme.

”Ne așteaptă un meci dificil. Niciun meci nu este dinainte câștigat în play-off. Doar necunoscătorii pot crede asta. Uitați-vă la rezultatul obținut de Unirea Dej la Buzău, acolo unde chiar au avut șansa de a câștiga. Noi venim după două remize și evident că ne dorim cu toții să câștigăm acest joc. Va trebui să tratăm meciul foarte serios, altfel poți avea probleme”, a declarat Leo Grozavu, acesta fiind completat de mijlocașul Robert Ion: ”Venim după două meciuri fără victorie, dar în această etapă sunt sigur că putem cuceri toate cele trei puncte. Am mare încredere în mine și în colegi. Vrem să ne revanșăm sâmbătă față de noi, față de Mister, dar și față de suporterii care cred în această echipă. Sper să avem un public numeros la meciul cu Unirea Dej.”

Partida Politehnica Iași – Unirea Dej, din cadrul etapei a 4-a a play-off-ului, se va disputa sâmbătă, 15 aprilie, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași, cu începere de la ora 14:15. Moldovenii ocupă locul 1, cu 45 de puncte, iar ardelenii se află pe poziția a 6-a, ultima din play-off, cu 33 de puncte. Pentru dejeni ar fi cam ultima șansă de a mai spera să urce mai sus de locul 5.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Narcis POHOAȚĂ 14 Apr. 2023, 15:20 Liga 2
Pe aceeași temă