Cine depășește pasa proastă? Ceahlăul și Unirea Dej, echipe fără victorie în ultimele două, respectiv trei meciuri, deschid etapa a 8-a a Ligii 2. Azdren Llullaku și Stefan Krell au prefațat jocul

Narcis POHOAȚĂ 27 Sep. 2023, 15:03 Liga 2
Cine depășește pasa proastă? Ceahlăul și Unirea Dej, echipe fără victorie în ultimele două, respectiv trei meciuri, deschid etapa a 8-a a Ligii 2. Azdren Llullaku și Stefan Krell au prefațat jocul

Etapa a 8-a a Ligii 2 debutează vineri, 29 septembrie, cu un duel între Ceahlăul Piatra Neamț și Unirea Dej, două echipe care nu trec prin cea mai bună perioadă.

După un start bun de sezon, nou-promovata Ceahlăul a șchiopătat în ultimele două etape, în care nu a obținut decât un punct, deși a condus de fiecare dată. De cealaltă parte, Unirea Dej nu a câștigat de trei runde și are un singur succes în ultimele șase meciuri.

Ceahlăul caută prima victorie după două meciuri în care a pierdut puncte pe final

Echipa pregătită de Cristian Pustai a bifat două meciuri parcă trase la indigo în ultimele două etape. A condus atât cu Chindia (scor 1-1), acasă, cât și cu Metaloglobus (scor 1-2), în deplasare, a avut ocazii, dar a sfârșit prin a pierde puncte importante, de fiecare dată pe final.

Nemțenii speră să se reabiliteze în fața propriilor suporteri în partida de vineri, cu Unirea Dej, revelația stagiunii trecute având un start poticnit de sezon, cu 7 puncte strânse în primele tot atâtea etape.

Nemțenii au pierdut două puncte pe propriul teren în acest sezon, în fața Chindiei, în timp ce clujenii au o victorie în deplasare, 2-1 la Slatina, în etapa a 4-a.

Azdren Llullaku, înainte jocului cu Unirea Dej: ”Sper să vină și golurile”

La conferința de presă premergătoare partidei cu Unirea Dej, stafful tehnic a fost reprezentat de antrenorul cu portarii Florin Anton, iar din partea vestiarului au venit în fața jurnaliștilor portarul Stefan Krell și atacantul Azdren Llullaku.

Acesta din urmă, fără gol în meciurile oficiale în acest sezon, este încrezător că vor veni și reușitele din campionat. Poate chiar împotriva Unirii Dej.

”În fiecare meci încerc să-mi ajut echipa cum pot. Normal că pentru un atacant când dau goluri e cel mai bun ajutor. Sper să vină și golurile, pentru că reușitele îți dau încredere, îți dau liniște interioară. Dar nu trebuie să mă stresez foarte mult, sunt convins că golul va veni de la sine, dacă voi munci în continuare la fel. Tratăm meciul cu Unirea Dej cu maximă seriozitate, pentru că am pierdut niște puncte pe drum pe care nu trebuia să le cedăm. Este un meci foarte important pentru noi, în economia luptei pentru play-off”, a declarat Azdren Llullaku, care a făcut un apel la suporteri să vină în număr cât mai mare la stadion: ”Spectatorii sunt foarte importanți, noi sperăm să vină în număr cât mai mare la acest meci, iar la final să mergem să sărbătorim alături de ei victoria cu Dejul. Pentru un fotbalist, să vezi stadionul plin îți dă o motivație în plus, alergi mult mai liniștit, ești mult mai concentrat. Avem evoie de suporteri, să vină la meci și să ne bucurăm la final cu toții.”

Stefan Krell face apel la atitudine și determinare

La rândul său, portarul austriac al Ceahlăului, Stefan Krell, spune că meciurile din Liga 2 se câștigă cu atitudine și așteaptă o reacție din partea întergii echipe după dezamăgirile cu Chindia și Metaloglobus.

”Este importantă reacția noastră acum, după cele două meciuri în care am pierdut puncte pe final. Suntem o familie, trebuie să reacționăm cu toții. Trebuie să avem o mentalitate bună și atitudine, asta e important. Nu e simplu în Liga 2 din România. Avem 19 jocuri și trebuie luat meci cu meci, să dăm totul. Jucăm până la ultimul minut cu aceeași mentalitate și dorință. Trebuie să fim mai agresivi, să avem mai multă comunicare în teren, pentru mine asta e important. Și la final să obținem punctele”, a transmis Stefan Krell, integralist în acest sezon și care a mai evoluat în Liga 2 în două sezoane, pentru Dunărea Călărași.

Căderile din final, puse pe seama mentalului, nu a formei fizice

Florin Anton, antrenorul portarilor de la Ceahlăul, a declarat că în ultimele zile s-a lucrat pentru ca echipa să nu mai primească goluri pe final de meci.

”Suntem frustrați, e clar, că am primit goluri pe final de meci sau în prelungiri, încercăm să lucrăm la asta, să remediem acest aspect. Eu zic că este o problemă mentală, nu cred că este din punct de vedere fizic”, a spus Florin Anton.

Președintele clubului, Cătălin Anton, a făcut un apel la suporteri să aibă în continuare în echipă și în stafful tehnic: ”Știu că toată lumea e frustrată și nesatisfăcută după ultimele rezultate, dar trebuie să avem încredere în băieți. Să avem răbdare, este suficient timp să recuperăm punctele pierdute. Campionatul este dificil, vedem că sunt surprize, echipe de la coada clasamentului fac rezultate cu formațiile din față. Eu am încredere și în stafful tehnic, și în echipă.”

Partida Ceahlăul Piatra Neamț – Unirea Dej, prima din cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, este programată vineri, 29 septembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Municipal din Piatra Neamț.

Ceahlăul ocupă locul 7, cu 10 puncte, în timp ce Unirea Dej se află pe locul 15, cu 7 puncte.

Declarațiile date de Azdren Llullaku, Florin Anton și Stefan Krell înainte de Ceahlăul – Unirea Dej:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-csm-slatina-vrea-schimbarea-legii-sportului-19286326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reactie-dupa-ce-finantatorul-a-amenintat-ca-retrage-din-liga-2-19286104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-incoltit-la-dej-antrenorul-unirii-dej-este-tot-mai-contestat-de-catre-suporteri-iar-el-prefera-sa-taca-singurul-scop-al-galeriei-si-mesajele-catre-conducere-pentru-a-reveni-alaturi-19286123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-ameninta-ca-retrage-echipa-din-liga-2-19285669

Narcis POHOAȚĂ 27 Sep. 2023, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă