Cinci meciuri i-a trebuit! Nicolae Croitoru, după primul succes în campionat cu Poli Timișoara: ”Se simte presiunea rezultatelor”

Adi MARICA 20 Nov. 2021, 20:49 Liga 2

La a cincea încercare, Poli Timișoara cu Nicolae Croitoru antrenor principal a reușit prima victorie în campionatul Ligii 2. FC Brașov a fost victima, în etapa a 14-a, cu Erik Gerbi marcator decisiv în minutul 55 pentru succesul cu 1-0.

”Atât la noi, cât și la FC Brașov se simte presiunea rezultatelor”

După trei înfrângeri consecutive (0-1 la Slobozia, 1-3 cu Ripensia și 0-2 la Unirea Dej) și o remiză (1-1 cu Șelimbăr), Poli Timișoara cu antrenorul dâmbovițean pe bancă a reușit la Brașov primul succes. Croitoru înregistrase însă și o victorie, în Cupa României, 2-0 cu Rapid.

Nicu Croitoru spune că victoria de la Brașov aduce multă încredere și liniște în vestiar, mai ales că vine contra unei contracandidate în lupta pentru menținerea în Liga 2. ”A fost un derby al suferinței, un meci important și pentru noi, și pentru brașoveni. Atât la noi, cât și la FC Brașov se simte presiunea rezultatelor, însă pe măsură timpul a trecut, am căpătat încredere și chiar ne puteam face jocul mai ușor pe final când am ratat câteva ocazii. Era imperios necesar să câștigăm, pentru că altfel lucrurile ar fi devenit din ce în ce mai dificile. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm. Acest succes ne dă încredere și liniște să putem pregăti ultimele trei meciuri extrem de dificile din acest an. Important este să acumulăm cât mai multe puncte din cele două jocuri din campionat, iar în meciul din cupă să reușim un joc bun și de ce nu, un rezultat bun.

FC Brașov este o echipă care poate să crească. Sunt mulți jucători veniți în vară, nu au reușit să se omogenizeze, poate și schimbările de antrenor au dus la această situație, dar eu cred că este o echipă care poate să crească”, a spus antrenorul Politehnicii Timișoara.

Croitoru a comentat și declarația lui Nae Constantin, antrenorul Petrolului, cel care l-a recomandat, în vară, la Brașov: ”Îi mulțumesc lui Nae pentru încredere și îl felicit pentru parcursul foarte bun al Petrolului din acest campionat. Eu nu am avut nicio discuție cu FC Brașov, așa că nu am ce să mai comentez pe acest subiect.”

Daniel Olariu a debutat la seniorii lui Poli și în Liga 2 la 17 ani

În meciul de la Brașov, pentru Poli Timișoara a debutat și Daniel Olariu, un mijlocaș de 17 ani originar din Timișoara. A fost introdus în minutul 80 în locul lui Cosmin Bîrnoi.

Croitoru a evidenţiat și faptul că a folosit la un moment dat patru juniori în acelaşi timp. ”Cu puţină şansă ar fi fost un debut cu gol. Şi el Olariu a avut un şut bun, o situaţie bună de a înscrie. Ne bucurăm pentru el şi cred că trebuie remarcat că la un moment dat aveam patru juniori în teren plus un jucător sub 21 de ani”, a spus antrenorul echipei timișorene.

  • Poli Timișoara în meciul cu FC Brașov: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Denis Radu, Ignea, Zaluschi, D. Andrei (S. Costea 88) – Bîrnoi (D. Olariu 80), Gerbi (Bocşan 90+1). Rezerve neutilizate: R. Murariu – Rob. Hațegan, Moțiu, Rz. Prodan.

Poli Timișoara, pe locul 15 în Liga 2, dar calificată în sferturile Cupei României

După 14 etape, Poli Timișoara se află pe locul 15 în Liga 2, cu 14 puncte, la cinci puncte peste FC Brașov.

În runda următoare, echipa lui Croitoru joacă duminica următoare, la 28 noiembrie, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Steaua. La 1 decembrie, de la ora 18:30, Poli joacă în sferturile Cupei României cu Campionii FC Argeș.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-agentul-007-al-ligii-2-calin-moldovan-dupa-debutul-ratat-ne-am-pierdut-capul-dupa-gol-echipa-brasoveana-a-comis-si-o-gafa-incredibila-a-avut-degeaba-doi-jucatori-pe-b-19210645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

Adi MARICA 20 Nov. 2021, 20:49 Liga 2
Pe aceeași temă