FC Brașov, agentul 007 al Ligii 2! Călin Moldovan, după debutul ratat: ”Ne-am pierdut capul după gol!” Echipa brașoveană a comis și o gafă incredibilă: a avut degeaba doi jucători pe bancă

Adi MARICA 20 Nov. 2021, 18:08 Liga 2

FC Brașov a pierdut, sâmbătă, pe stadionul Tineretului, derby-ul suferinței cu Poli Timișoara, scor 0-1, la primul meci cu antrenorul Călin Moldovan pe bancă.

Bănățenii au dat lovitura în minutul 55 al partidei din etapa a 14-a a Ligii 2, prin Erik Gerbi, scăpat din marcaj de Robert Gherghe, după o degajare lungă din propriul careu a portarului Păduraru, italianul înscriind din 8 metri lateral stânga printre picioarele lui Cezar Lungu.

Elevii lui Călin Moldovan au presat pe final în încercarea egalării. În lipsă de soluții ofensive, în atac a fost trimis și fundașul croat Ivan Fustar, cel care l-a înlocuit pe apaticul El Azzouzi (foto)! Fără niciun efect. Brașovenii au ajuns la șapte înfrângeri consecutive în campionat, în timp ce Poli Timișoara obține primul succes în Liga 2 după cinci jocuri cu Nicolae Croitoru antrenor.

Călin Moldovan, debut cu înfrângere pe banca FC Brașov

La final, Călin Moldovan a spus că echipa și-a pierdut busola după golul primit. ”E frustrant modul în care am pierdut. Eu spun că am făcut un joc bun, chiar dacă nu ne-am creat mari ocazii de gol. Am fost destul de agresivi și am avut o organizare destul de bună pe plan defensiv. Jocul a fost echilibrat, însă e frustrant modul în care am luat golul. După ce primit golul, ne-am pierdut capul, nu am mai avut organizare, luciditate și am devenit haotici. Chiar dacă am pierdut, jucătorii au avut voință mare de a câștiga, au făcut efort, dar se pare că atât am putem în acest moment”, a spus noul antrenor al FC Brașov.

Amatorism la cote înalte

Pentru acest meci, Moldovan nu a avut pe bancă niciun atacant! Prin minutul 70, antrenorul a dorit să-l trimită pe teren pe Maxim Iurcu, însă, surpriză, atacantul nu era trecut pe foaia de joc, acolo unde s-au aflat doar șapte jucători, deși puteau fi nouă!

Arbitrul de rezervă Silviu Iftode (Fălticeni) a sesizat situația, astfel că Iurcu nu a mai putut intra pe teren, deși se deplasase la margine echipat! În aceeași situație s-a aflat și Lascu! Așa s-a ajuns în situația ca fundașul Fustar să fie trimis în atacant central, în locul lui El Azzouzi!

”Am riscat prin introducerea lui Fustar. Am văzut că nu ne creăm ocazii, am zis să-l bag pe Fustar, pentru că nu am avut soluții ofensive. Am riscat cu Fustar în atac, un jucător cu talie, am zis să jucăm cu mingi lungi pe el și poate o deviere fericită”, a spus Moldovan.

FC Brașov i-a utilizat în meciul cu Poli Timișoara pe jucătorii: C. Lungu – Drăgoi, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Leonte (cpt.), Vas. Constantin – Rz. Iorga, Vl. Mihalcea (Iul. Roșu 73), Boția (H. Popa 77) – El Azzouzi (Fustar 77). Pe bancă au rămas în mod oficial: Gârniță – Sburlea, D. Panait și Mitroi. Iurcu și Lascu s-au aflat și ei, însă neoficial, fiindcă în raportul meciului nu au fost trecuți de către delegatul Ilie Luca!

UPDATE: FC Brașov a încercat să explice ceea ce s-a întâmplat: ”Dintr-o regretabilă eroare pe foaia de arbitraj nu au fost trecuţi Maxim Iurcu şi Andrei Lascu. Cei doi jucători au stat pe banca de rezerve, iar oficialii clubului, dar şi staff-ul tehnic şi-au dat seama de greşeală în timpul partidei. Astfel, cei doi jucători nu au putut fi introduşi pe teren. Greşeala a fost una colectivă, nu a unei singure persoane din club. FC Braşov îşi asumă greşeala şi îi asigură pe braşoveni că astfel de erori nu se vor mai repeata.”

La Brașov se speră în salvare. ”Nu suntem într-o situație fără ieșire”

În ciuda situației dramatice din clasament, Călin Moldovan crede în șansele de salvare. ”Sistemul competițional ne avantajează, nu suntem într-o situație fără ieșire. Sunt șapte înfrângeri consecutive, dar noi avem obligația să sperăm în continuare și să încercăm să ieșim din această situație”, a spus Călin Moldovan.

FC Brașov se află pe locul 16 în clasamentul Ligii 2 după 14 etape, cu 9 puncte acumulate, la două peste Unirea Constanța și la cinci sub Poli Timișoara. În runda a 15-a, echipa antrenată de Călin Moldovan joacă peste cinci zile, la 25 noiembrie, de la ora 17:00, în deplasare la FC Buzău (locul 5).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

Adi MARICA 20 Nov. 2021, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă