Chiru: „La Brăila există investitor care își dorește să preia pachetul majoritar, deci asta e calea”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 14:29 Liga 2
Chiru:**

Prim-vicepreședintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, a ținut să comenteze recenta întâlnire ce a avut loc între conducerea echipei de fotbal și administrația brăileană. Din punctul său de vedere, aceasta a fost una regizată, prin urmare prezența sa în sală nu își avea rostul.

„Săptămâna trecută, la Casa Tineretului, oameni din Brăila de la clubul de fotbal local au purtat discuții. Eram în zonă, dar nu am vrut să mă duc pentru că am considerat întâlnirea un timp pierdut. Nu se rezolvă niciodată o problemă din sport printr-o dezbatere în felul ăsta. Cu oameni care controlează situația în ședință și în sală, doi – trei invitați care știu ce atitudine să aibă și vreun amărât din sală care e convins că totul e transparent și lucrurile vor căpăta o altă dimensiune. Dar acolo treburile se întâmplă într-un fel. Se vinde pachetul majoritar unui investitor sau unui grup de investitori și atât. Problema e cum au achiziționat. Știe lumea din județul, orașul ăsta cu cât s-a achiziționat? Zero lei! Tot atât trebuie să coste și la vânzare”, a declarat Chiru.

Potrivit acestuia, singura salvare a echipei ar mai veni doar din partea unui investitor și în niciun caz prin înființarea unei asociații. „Acolo unde s-a făcut performanță, s-a făcut cu bani privați, cu administrare sănătoasă și cu interes pentru sport. La Brăila am înțeles că există investitor care își dorește să preia pachetul majoritar, deci asta e calea. Vânzarea lui imediată! Altfel sportul va cădea în derizoriu, fotbalul mai ales. (…) Sunt frații din București de la «Rodbun» care au și potență financiară reală și sunt oameni serioși”, a mai adăugat sursa citată.

„Cine e Adelin Soare, a făcut vreo flotare vreodată în viața lui?”

Mergând pe aceeași idee, consilierul județean a avut câteva comentarii și la adresa președintelui CA al FC Brăila, Adelin Soare, pe care îl acuză că nu are nicio tangență cu sportul. „Atitudinea față de sport nu e corectă în condițiile în care faci o dezbatere publică și propui înființarea unei fundații, asociații. Suntem oameni serioși, ce Dumnezeu? Aia e o chestie care se vede în liga suporterilor. Clubul de fotbal acolo e reprezentat de autoritățile locale. Cine e Adelin Soare, a făcut vreo flotare vreodată în viața lui? Dar fotbal a jucat în afară de curtea școlii vreodată? În situația unui club de fotbal, uitați-vă în lume, sunt oameni puternici în sport, oameni care au reprezentat ceva. La nivel mondial nu există oameni în executivul unui club care sunt în afara sportului”, a conchis Chiru.

Reamintim că săptămâna trecută, la Casa Tineretului a avut loc întrunirea „Încotro fotbalul brăilean?”, la care au participat reprezentanți ai administrației locale și conducerea FC Brăila. Din păcate, însă, în urma evenimentului nu s-a ajuns la nicio soluție clară privind menținerea în Liga a II-a a echipei.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 14:29 Liga 2
Pe aceeași temă