Vasile Miriuță simte că scaunul i se clatină la Chindia Târgoviște și a discutat cu noua conducere. Mesajul transmis: ”Mă mai poate mira ceva în ziua de azi?”

Andrei PASCU 09 Oct. 2023, 16:56 Liga 2
Vasile Miriuță simte că scaunul i se clatină la Chindia Târgoviște și a discutat cu noua conducere. Mesajul transmis: ”Mă mai poate mira ceva în ziua de azi?”

Chindia Târgoviște nu a avut emoții în partida cu Progresul Spartac, din etapa a 9-a de Liga 2, pe care a învins-o la scor, 3-0. O victorie care a mai urcat în clasament echipa lui Vasile Miriuță, dar contra unei formații pe care o vor învinge, poate, și celelalte adversare la play-off tot fără probleme.

La pauză, Chindia Târgoviște avea 2-0 contra Progresului Spartac, în urma dublei lui Cătălin Golofca.

Chindia Târgoviște, 3-0 cu Progresul Spartac, în etapa a 9-a de Liga 2

Experimentatul mijlocaș a deschis scorul în minutul 11 și a realizat dubla în minutul 26. Scorul final, 3-0, a fost stabilit de Robert Moldoveanu, care și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 78. La final, Vasile Miriuță a vorbit mai mult despre viitorul său la echipă decât de jocul cu Progresul Spartac în sine.

  • Chindia Târgoviște, cu Progresul Spartac: Railean – C. Dinu (Gîț 37′), Fl. Plămadă, Marc, Ad. Ioniță – Alb. Călin (I. Albu 75′), Boțogan (L. Manolache 59′), Prejmerean (cpt.), Golofca (Bogaciuc 59′) – Max. Cojocaru (Andr. Șerban 75′) – Rob. Moldoveanu
    Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Matiș, Rutjens, Oct. Ursu

Antrenorul Chindiei Târgoviște a precizat că e presiune la echipă, iar jucătorii sunt afectați. Se vor rezultate și prestații cât mai bune, dar presiunea din interior și din exterior se simte și evoluțiile sunt influențate din acest motiv.

Vasile Miriuță, reacție după Chindia Târgoviște – Progresul Spartac

Au fost ceva schimbări în structurile de conducere ale formației din Târgoviște, dar Vasile Miriuță speră să nu fie victima anumitor jocuri, ale eventualelor modificări pe care noii conducători le-ar putea face. Chiar dacă a venit la echipă la cerința fostului președinte, Andrei Cordoș, Vasile Miriuță speră să fie lăsat să continue.

Antrenorul are clauză în contract prin care poate fi dat afară ușor în iarnă, dacă echipa nu se va afla pe un loc de play-off.

Eu nu simt presiunea, am experiență, dar jucătorii simt presiunea, citesc, văd ce și cum. Până la urmă, eu am venit să antrenez, nu să fac politică. Într-un război, până la urmă, ești victimă colaterală fără să vrei. Pe mine m-a adus Andrei Cordoș și probabil am fost și optimist.

Am venit să antrenez, eu sunt antrenor! Eu zic că se putea mai bine până acum și poate că, dacă aveam puțină șansă cu Slobozia și Miercurea Ciuc, puteam să luăm două puncte la ocaziile pe care le-am avut. Dar, suntem în grafic! Nu vreau să găsesc scuză, dar nimeni nu putea face minuni în acest timp, de când am venit.

Nu există așa ceva, e nevoie de omogenitate, încet-încet ne punem pe picioare, să vedem ce se va întâmpla. Avem sincope, și cu Progresul am avut perioade bune și mai puțin bune. Mi-aș dori ca echipa să joace 60-70 de minute la un nivel bun, dar momentan nu s-a întâmplat asta”, a explicat Vasile Miriuță la Metropola TV.

Vasile Miriuță a discutat cu noua conducere de la Chindia Târgoviște

Vasile Miriuță a discutat cu noii conducători și a precizat că nu are o problemă dacă se va decide iar schimbarea staffului tehnic la Chindia Târgoviște, club care a început sezonul de Liga 2 cu Dragoș Militaru la conducerea băncii. Ulterior a venit actualul ”principal”.

Eu le-am spus noilor șefi că am venit să antrenez! Dacă dumnealor au altă soluție și alte gânduri, să spună. Dacă nu, în decembrie tragem linie, vedem dacă suntem în play-off. Am o clauză în contract, că dacă nu sunt acolo mă pot da afară cu banii la zi. Eu spun lucrurilor pe nume, nu mă feresc, trebuie să fiu pe locuri de play-of în decembrie.

În viață, am fost și pe 2, și pe 3, dar am fost dat afară. Mă mai poate mira ceva în viață, în ziua de azi? Liga 2 nu e ușoară, nu e o diferență între echipe. Individual mai fac diferența anumiți jucători, buni de Liga 2. În rest, echipele sunt apropiate valoric”, a mai precizat Miriuță.

Chindia Târgoviște, în apropierea locurilor de play-off în Liga 2

Opt este locul ocupat de Chindia Târgoviște în Liga 2 după nouă etape, cu 13 puncte acumulate, cu unul mai mult decât locul 9, Concordia Chiajna. După pauza competițională, Chindia va evolua pe terenul Corvinului Hunedoara, în cadrul etapei a 10-a.

Pică foarte bine această pauză, avem și accidentați, trebuie să revină și Fedele, jucătorii de la CFR sunt accidentați, Ante, atacantul, a fost și el accidentat. Trebuie să ai bancă bună ca să ai rezultate. Cei de pe bancă trebuie să facă diferența când e nevoie.

Să vedem dacă vom lua meci amical, până marți jucătorii au liber. Aș vrea să programez amical, dar să vedem cu cine, la Liga 3 sunt meciuri”, a mai spus Vasile Miriuță.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-si-corvinul-hunedoara-pun-punct-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19288246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-egal-cu-metaloglobus-0-0-in-etapa-9-de-liga-2-19288256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-2-2-cu-csm-ceahlaul-in-etapa-9-de-liga-2-19288251

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finaluri-de-cosmar-pentru-ceahlaul-19288243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-9-liga-2-19287899

Andrei PASCU 09 Oct. 2023, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă