Chindia, dorită de un afacerist târgoviștean. „Sunt dispus să preiau echipa. Obiectivul va fi clar, promovarea”

Marius ANGHEL 24 May. 2017, 17:22 Liga 2

Revenită de două sezoane în campionatul Ligii 2, Chindia Târgoviște s-a demonstrat de fiecare dată a fi una dintre echipele incomode ale eșalonului secund. Gruparea dâmbovițeană a avut rezultate bune și s-a menținut mereu în partea superioară a clasamentului, chiar luptând pentru promovare până în ultimele etape. Nu a avut probleme financiare, însă i-a lipsit dorința adevărată de a face pasul către prima ligă, nu neapărat a ei, ci mai degrabă a autorităților locale, cele care o sprijină.

Ediția trecută de campionat a încheiat sezonul regulat pe locul 2, la un punct sub liderul Gaz Metan, iar în play-off s-a situat pe locul 3, tot cu un punct sub Gaz Metan și UTA. În această ediție, una trecută pe o singură serie, Chindia și-a menținut șansele la promovare până acum câteva etape și e foarte probabil să încheie pe locul 5.

Aceste rezultate, cât și numărul mare de spectatori pe care echipa târgovișteană îl are pe teren propriu, nu au rămas fără efect asupra oamenilor de afaceri din zonă. Unul dinte ei, Cătălin Mișu (foto mic), a anunțat zilele trecute că este dispus să preia Chindia și să o promoveze în Liga 1 la finalul campionatului viitor.

„Eu am vorbit acum un an la o emisiune și am anunțat că aș fi dispus să preiau echipa, însă nu am fost căutat de nimeni. Dacă se dorește, vom sta la masă, vom vedea în ce constă în această tranzacție. E posibil ca alături de mine să vină și alți oameni de afaceri din București. Obiectivul va fi clar, promovarea, nu stau să mă bat pentru locul 6-7. Vreau ca această echipă să fie mai sus, merită acest lucru, nu să se zbată în mediocritate”, a anunțat Mișu, potrivit Jurnal de Dâmbovița.

Mișu e convins că Cherchez și compania ar fi putut promova și la finalul acestui sezon, însă nu știe cauzele pentru care s-a ratat obiectivul, simțind totuși că la Chindia lipsește ceva. „Mi-au spus inclusiv oameni de fotbal din București, că au urmărit echipa în acest sezon și că trebuia să promoveze, dar nu s-a putut, nu știu din ce motive. Poate jucătorii nu au fost conștienți de această șansă, nu s-a făcut o emulație în cadrul echipei. Îmi aduc aminte când eram alături de Rapid în Liga a 2-a și nu aveam cel mai bun lot, dar se lucra mult la partea psihologică. Când jucătorii intrau pe teren, arătau o determinare foarte mare”, a mai spus Cătălin Mișu.

Chindia se află în acest moment pe locul 6 în Liga 2, cu 54 de puncte, iar până la finalul sezonului mai are meciuri cu Dunărea Călărași (d) și UTA Bătrâna Doamnă (d). Încă trei puncte le are asigurate, fiindcă va câștiga la „masa verde” în etapa a 37-a. Dâmbovițenii sunt favoriți să mai urce un loc, fiindcă FC Brașov e într-un haos total.

Foto: Eduard Găiseanu

Marius ANGHEL 24 May. 2017, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă