A bătut doar codașele: Chindia, patru victorii pe stadionul nou! Agonie teribilă la Târgoviște în actualul sezon, după retrogradarea din vara trecută

Bogdan ISTRATE 21 Apr. 2024, 23:23 Liga 2
A bătut doar codașele: Chindia, patru victorii pe stadionul nou! Agonie teribilă la Târgoviște în actualul sezon, după retrogradarea din vara trecută

Chindia a remizat sâmbătă cu Steaua, scor 0-0 pe ”Eugen Popescu”, bifând un nou meci cu un adversar redutabil în care nu reușește să se impună.

În actualul campionat, echipa antrenată, pe rând, de Dragoș Militaru, Vasile Miriuță și Diego Longo nu a bătut acasă niciuna dintre formațiile care participă în play-off, ba chiar, cu o excepție, CSM Reșița, nici trupele de la mijlocul clasamentului. Bilanțul de pe ”Eugen Popescu” nu este doar neplăcut, ci frustrant de-a dreptul, dacă nu scandalos, pentru suporterii care au așteptat patru ani ca echipa să se întoarcă acasă: trei înfrângeri, 0-1 cu Slobozia și Chiajna, 0-2 cu CS Mioveni și cinci egaluri, două cu Steaua, 1-1 și 0-0, 1-1 cu Gloria Buzău și 0-0 cu Metaloglobus și Concordia. Reiese și o impotență ofensivă în meciurile amintite, doar două goluri în șapte partide pe care nu le-a câștigat acasă, unul din penalty, cu Steaua, în august, altul în finalul meciului cu Gloria Buzău.

Primul meci pe noul stadion din Târgoviște i-a adus Chindiei retrogradarea în Liga 2

Chindia a revenit în data de 19 mai 2023 din pribegia în care a trimis-o administrația locală, incapabilă să renoveze stadionul în noul luni, cum se promisese la promovarea din mai… 2019!

Primul joc acasă după exil va rămâne o bornă rușinoasă, retrogradare directă la finalul remizei cu FC Voluntari (2-2). ”Nu există o situație asemănătoare în fenomen, nicăieri. Să stai patru sezoane departe de casă, iar când joci în sfârșit în orașul tău să retrogradezi după un meci. Nici în țările în care e război nu s-a întâmplat așa ceva”, explică surse avizate.

S-a întâmplat la Târgoviște, locul unde se construiește al doilea stadion (!), dar nu există certitudinea că echipa avea un obiectiv îndrăzneț în sezonul următor al Ligii a 2-a.

”Demisia”, din primul minut cu Steaua

Spectatorii – care reveniseră în număr mare pe stadion în februarie, după schimbarea lui Lorin Petrescu din fruntea clubului – au răbufnit din nou la adresa băncii tehnice și, probabil, și la adresa asociaților, la meciul cu Steaua, după ce se exprimaseră dur și la jocul pierdut anterior cu Chiajna.

Oamenii au cerut demisii și explicații. Interesant este că de două săptămâni oficialii clubului nu au mai ieșit public în fața suporterilor sau a presei. ”Președintele Gabriel Boriga a realizat, probabil, că a fost aruncat într-o situație urâtă de către primar și președintele CJ Dâmbovița și evită să mai iasă public. L-au trimis acolo ca să nu îi mai injure lumea doar pe ei. Antrenorul Diego Longo e în război cu presa și oferă declarații monosilabice unui personaj impus politic în schema clubului, care nu pune întrebări. Asta e imaginea Chindiei, la fel marketingul, 0 barat”, transmit cei de lângă club.

  • 3-0 cu Progreul Spartac, 4-1 cu Reșița, 3-1 cu Dumbrăvița și 3-0 cu Alexandria sunt succesele Chindiei la Târgoviște în acest sezon de Liga 2
  • 10 meciuri a pierdut Chindia în total în acest sezon, șapte în campionat și trei în Cupa României

Foto: Chindia Târgoviște

Bogdan ISTRATE 21 Apr. 2024, 23:23 Liga 2
Pe aceeași temă