Chindia, înscrisă in extremis în campionat: ”Am făcut-o în ultima zi. Chiar se pusese problema opririi activității!” Cel instalat drept salvator al clubului spune cum s-au pierzut zeci de mii de euro de la UEFA

Ionuț MARIN 06 Aug. 2024, 13:00 Liga 2
Chindia, înscrisă in extremis în campionat: ”Am făcut-o în ultima zi. Chiar se pusese problema opririi activității!” Cel instalat drept salvator al clubului spune cum s-au pierzut zeci de mii de euro de la UEFA

Din formația care s-a chinuit patru ani pe drumurile țării în Liga 1, participare unică la nivel de fotbal târgoviștean în întreaga sa istorie, Chindia a fost la un pas mic să nu joace nici în Liga 2 în acest sezon 2024-2025.

După ce ultimul campionat a fost dominat de amatorism, la toate capitolele, inclusiv participarea în sezonul 2024-2025 al ligii secunde a fost pusă sub semnul întrebării, pentru cel puțin trei săptămâni. Lucrurile au stat dramatic și la clasificarea academiilor de juniori, unde actualul președinte, Marcel Ghergu, a făcut afirmații extrem de grave.

Chindia, înscrisă în Liga 2 în ziua în care a semnat Marcel Ghergu, în ultima zi de înscrieri

Fosta conducere, respectiv Gabriel Boriga – Nicolae Croitoru, primul autointitulat ”tăticul Chindiei”, nu a mișcat un deget din finalul sezonului trecut, din 9 mai, pentru a depune cererea de înscriere în noul campionat al Ligii 2.

Amănuntele incredibile sunt oferite chiar de înlocuitorul său, Marcel Ghergu, care pozează acum în salvatorul clubului.

Iată ce declară, la Columna TV, omul dat afară în iunie anul trecut de pe poziția pe care a revenit, rugat acum, spune el, chiar de cei care l-au demis în 2023: ”Eu am venit la club pe 12 sau 13 iulie, dar pe 15 iulie am intrat oficial pe această poziția. Era ultima zi în care ne puteam înscrie în campionat. S-a făcut totul extrem de târziu, nu înțeleg de ce. Eu nu aș fi văzut și făcut niciodată lucrurile la modul ăsta. Am găsit câțiva jucători care stăteau pe la stadion, fără președinte, fără conducere, fără orizont. Toată lumea întreba pe toată lumea ce urmează. Se pusese chiar problema neînscrierii, a opririi activității.”

Devine o culme a nepăsării, în aceste condiții, atitudinea lui Boriga din perioada respectivă: fostul președinte a postat abia pe 21 iulie un mesaj legat de retragerea de la Chindia, asta după ce la începutul lunii se afișa la EURO, în Germania, cu fularul Chindiei atârnat la gât, unde au fost și conducătorii asociaților care finanțează clubul, președintele CJ Dâmbovița și primarul municipiului Târgoviște.

130.000 de euro, pierduți de la UEFA

Chindia a mai bifat o bornă uluitoare legată de documentație, în ultimele luni. De la locul 24 în 2023, unul de pe care a încasat subvenții de la UEFA, clubul din Târgoviște a ajuns pe poziția 31 în ultima ierarhie postată de FRF la clasificarea academiilor de juniori.

Un regres poate nu dramatic la prima vedere, dar cu consecințe financiare extrem de importante. ”S-au pierdut 130.000 de euro. Cel puțin atât era subvenția de la UEFA dacă s-ar fi menținut punctajul de anul trecut. Eu zic că nu aveau voie să nu obțină cel puțin 75 de puncte. Ce-am văzut însă acolo… Au fost aduse alte contracte, alte licențe, nu s-a făcut nici măcar o copie de pe dosar, ca să avem ce ataca. Documentele au fost scoase într-un simplu exemplar și trimise la federație. Ce să ataci!?”, a explicat Marcel Ghergu.

De procesul de clasificare ar fi trebuit să se ocupe Lorin Petrescu, ulterior Gabriel Boriga, însă omul-cheie în ambele mandate era Nicolae Croitoru, vicepreședinte și manager la Centrul de Copii și Juniori, acum director tehnic la echipa de seniori. ”Eu am altă activitate în club. Mă interesează situația clubului, pentru asta este activitatea noastră în club, doar că partea administrativă nu îmi revine mie și de aceea nu sunt eu cel care trebuie să discut despre aspectele astea. Partea mea este partea tehnică, acolo pot să discut, despre Centrul de copii și juniori pot să discut”, spune Croitoru în octombrie 2023, la instalarea sa ca vicepreședinte al Chindiei.

”Plăteam două luni de salarii la nivelul de acum cu banii de la UEFA”
Marcel Ghergu, președinte Chindia Târgoviște

  • 6 salarii restante înregistrau antrenorii de la juniori în luna februarie a acestui an

Foto: Marius Tudor

Ionuț MARIN 06 Aug. 2024, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă