Chindia a dat lovitura în finalul prelungirilor la Reghin și leagă victoriile! Marcatorul cu Unirea Ungheni, cel mai bine cotat jucător din lot, introdus ultimul pe teren

Ionuț MARIN 24 Aug. 2024, 16:01 Liga 2
Chindia a dat lovitura în finalul prelungirilor la Reghin și leagă victoriile! Marcatorul cu Unirea Ungheni, cel mai bine cotat jucător din lot, introdus ultimul pe teren

Chindia a obținut a doua victorie consecutivă în Liga 2 după un start de sezon modest, cu două eșecuri în deplasare (2-3 la Metaloglobus și 0-1 la FCU Craiova), culminat cu o altă înfrângere în Cupa României, tot în deplasare și tot contra unei echipe din liga secundă (0-2 la AFC Câmpulung Muscel).

Echipa din Târgoviște a câștigat, sâmbătă, cu nou-promovata Unirea Ungheni, 1-0 la Reghin, unicul gol al meciului fiind marcat de Daniel Danu, în al cincilea minut al prelungirilor reprizei secunde.

Chindia a legat victoriile, după deplasarea de la Reghin

Per ansamblu, Unirea, nou-promovată în eșalonul secund, aflată la primul joc acasă, dar totuși în deplasare, dominase ostilitățile. Și cum ocaziile se răzbună, Chindia a dat lovitura în final.

O victorie de moral, care liniștește apele pentru moment la Târgoviște, cu un meci înaintea pauzei competiționale, în care se pot rezolva multe, inclusiv transferuri, dar și problemele financiare.

Croitoru și Vătavu au mutat din nou inspirat. Runda trecută cu Atanase, acum cu Danu

Daniel Danu, venit vara asta de la Bălți, din Republica Moldova, unde a jucat peste 80 de meciuri, a fost trimis pe teren în minutul 78, în locul lui Cosmin Atanase, decisiv runda trecută, acasă cu CSC Șelimbăr (scor 2-1), tot din postura de jucător introdus pe parcurs.

Danu s-a aflat la al patrulea meci în campionat pentru Chindia, din tot atâtea posibile, însă pentru a doua oară consecutiv a intrat pe teren din postura de rezervă, după ce în primele două etape, cele pierdute, basarabeanul a început ca titular. De această dată a și reușit să înscrie primul său gol pentru noua sa echipă, prima din afara Moldovei pentru care evoluează mijlocașul care chiar luni, 26 august, împlinește 22 de ani.

  • Danu, conform site-ului Transfermark, este cel mai bine cotat jucător din lotul actual al Chindiei, la suma de 250 de mii de euro. Următorii în acest clasament sunt Daniel Florea, Ivan Pesic și Mădălin Martac, cotați la 150 de mii de euro.

Ca un amănunt interesant, Chindia a avut la Reghin un jucător care a evoluat doar 21 de minute: introdus la pauză, Rareș Ionuț Mihai a fost scos din joc în minutul 66, din rațiuni tactice, explicația oficială. Mihai e fiul primarului din comuna Bucșani și a fost promovat la echipa mare în primăvară. La avea vreme, mai mulți părinti de la juniori au acuzat că selecția nu se face pe criterii sportive.

Patru suporteri ai Chindiei au făcut deplasarea la Reghin

Chindia a avut doar patru fani la Reghin, unde a avut loc meciul, plecați la 3 dimineața din municipiul reședință al județului Dâmbovița. Stadionul din Ungheni încă nu a fost omologat pentru jocurile din Liga 2, din acest motiv Unirea a ajuns să joace acasă la circa 42 de kilometri distanță, deși avea mai aproape, la 11 kilometri, Târgu Mureș.

Sunt oamenii care nu au lipsit de la niciun meci din ultimele sezoane, efectuând deplasările pe cont propriu, de fiecare dată. ”La 9 eram deja în Reghin, cu tot cu opriri la Brașov și la Sighișoara”, ne-au povestit cei mai fideli suporteri ai clubului.

Cristian Bălașa: ”Au fost voci cu neîncredere!”

Imediat după finalul meciului, Cristian Bălașa, team-managerul Chindiei, a intrat în direct la Metropola TV și a vorbit mai mult despre materialele apărute în ultima vreme în presă decât despre evoluția echipei de astăzi.

”Victoria de azi e importantă pentru că au fost multe voci care au vorbit ce nu trebuie. Este multă neîncredere. Am avut șapte dâmbovițeni titulari, 70 la sută din jucătorii din lot sunt dâmbovițeni, toți din staff suntem de aici”, a declarat Bălașa.

Actualul membru al staffului administrativ a ajuns la Chindia după ce a fost, pentru un weekend din această vară, președinte la Gloria Buzău, nou-promovată în Liga 1. Acolo nu a mai avut acelasi discurs legat de miza pe localnici.

Chindia, în jocul cu Unirea Ungheni: M. Contra – Martac, Al. Sabău, C. Dinu (cpt.)(Ius. Cristea 64′), Ad. Ioniță (Romeo 46′) – M. Șerban, Rz. Tache (R. Mihai 46′, Pesic 77′), Al. Petre, Atanase (Danu 78′) – D. Florea, Grubac. Rezerve neutilizate: Brînzea – Iul. I. Zamfir, Zivkovic, R. Simion.

  • La Unirea Ungheni a ajuns de puțin timp, în această vară, Andrei Șerban (23 ani), fotbalist târgoviștean care până la începutul anului actual jucase doar pentru Chindia, în Liga 2 și Liga 1, ulterior plecând la Campionii FC Argeș. În acest meci de astăzi, Șerban a început ca titular contra echipei care l-a crescut.

Urmează meciul de acasă cu CS Afumați, în nocturnă

În etapa a 5-a a Ligii 2, Chindia joacă în încheierea rundei, marți, 3 septembrie, de la ora 20:30, pe teren propriu, contra CS Afumați, echipă care are 6 puncte acumulate în trei meciuri și continuă și în Cupa României.

8 este locul pe care îl ocupă Chindia Târgoviște în clasamentul intermediar al Ligii 2, cu 6 puncte acumulate în patru meciuri și golaveraj 5-5. Alte trei echipe au câte șase puncte, printre care și CS Afumați, care are, însă, o restanță cu Corvinul.

  • Niciun gol nu a înscris Sergej Grubac la seniori, atacantul titular al Chindiei astăzi la Reghin

Foto: Iosif Vajnar PIXEL ProSport

Ionuț MARIN 24 Aug. 2024, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă