Chiar a promis ceva concret noul primar al Timișoarei pentru ASU Politehnica? Dominic Fritz răspunde după afirmațiile lui Dan Alexa: ”Eu nu vreau să comentez intervenția politică în campania electorală”

Anda DELIU 08 Dec. 2020, 17:41 Liga 2
Chiar a promis ceva concret noul primar al Timișoarei pentru ASU Politehnica? Dominic Fritz răspunde după afirmațiile lui Dan Alexa: ”Eu nu vreau să comentez intervenția politică în campania electorală”

Săptămână trecută, în plină perioadă de campanie electorală pentru alegerile parlamentare, Dan Alexa a dat o serie de declarații destul de tranșante, în care spunea că noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, nu și-a ținut nicio promisiune făcută față de club. Reportarul Liga2.ro l-a întrebat pe edil-șef despre ce promisiuni vorbește antrenorul echipei ASU Poli, iar germanul a catalogat afirmațiile lui Alexa ca fiind cu iz electoral și lasă să se înțeleagă că primăria nu va susține cu bani activitatea echipei alb-violete.

Concluzia lui Dominic Fritz pare să se sprijine pe faptul că Dan Alexa l-a lăudat foarte mult pe președintele de Consiliu Județean, Alin Nica, din PNL, și l-a criticat dur pe primar, care este membru USR-PLUS. Antrenorul a spus că ambii ar fi făcut promisiuni suporterilor înainte să ajungă în funcțiile actuale.

Despre Nica, Alexa spune că le-a permis accesul pe stadionul ”Dan Păltinișanu” pentru antrenamente, deși, paradoxal, echipa a jucat derby-ul cu Rapid pe Știința. ”După alegeri, Alin Nica ne-a chemat în biroul lui la discuții. Sper ca Dominic Fritz să-și țină promisiunile, pentru că până în momentul acesta nu a făcut nimic pentru Poli”, a declarat Alexa.

”Chirurgul” nu a nominalizat ce promisiuni le-ar fi făcut Dominic Fritz, motiv pentru care Liga2.ro i-a adresat întrebarea direct edilului, pentru a lămuri despre ce este vorba.

Primarul Timișoarei, axat mai mult pe sportul de masă

Răspunsul este, probabil, nu tocmai pe placul lui Dan Alexa. ”Eu nu vreau să comentez intervenția politică în campanie electorală, dar pot să spun că ceea ce am promis am promis și în programul electoral. Noi vrem să susținem mai ales sportul de masă. Strategia noastră are două paliere. Asta am discutat de nenumărate ori și cu reprezentanții ASU Poli. Pe de o parte, noi vrem să asigurăm o infrastructură bună, ne referim și la stadion, dar și la terenuri mici, pentru care am început un proces de inventariere. Pe de altă parte, vom susține sportul juvenul din oraș, unde bineînțeles că toată cluburile din oraș pot aplica sub o formă foarte transparentă”, a răspuns Fritz.

De asemenea, pare destul de clar că Fritz nu vrea să dea bani pentru cluburile de seniori. ”Eu cred că orașul Timișoara merită o echipă de fotbal de top. Nu cred că este rostul politicienilor să se bage la echipele de fotbal, cum nu este rostul sportivilor să se bage în politică. Dar cu siguranță această echipă va avea susținerea primăriei, prin infrastructură și sportul juvenil. Acestea au fost promisiunile și planurile mele”, a mai spus Fritz.

Deși acuzația despre afirmația electorală făcută de Alexa pare dură, trebuie spus că antrenorul lui Poli s-a asociat în campaniile electorale ale toamnei cu liberalii, în special din zona Caransebeșului. Întâmplător sau nu, liberalii au pierdut alegerile parlamentare, atât în Timiș, cât și la Caransebeș. Poziția politică a lui Alin Nica, cel pe care Alexa l-a lăudat, pare, de asemenea, să se clatine după eșecul înregistrat la recentele alegeri.

ASU Poli se află pe locul 5 în Liga 2 după 15 etape, la șase puncte de liderul ”FC U” Craiova, și are ca obiectiv promovarea în Liga 1.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-mai-mult-cu-numele-partida-dintre-asu-poli-si-rapid-s-a-jucat-pe-stiinta-o-arena-la-limita-omologarii-pentru-acest-nivel-nicolae-grigore-categoric-as-fi-optat-pentru-dan-palti-19161742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visul-promovarii-echivalentul-a-patru-ani-la-drobeta-turnu-severin-pentru-asu-poli-dan-alexa-a-evitat-sa-dea-raspunsul-clar-mi-as-dori-din-tot-sufletul-sa-putem-promova-sa-se-vada-cat-tim-19161095

Anda DELIU 08 Dec. 2020, 17:41 Liga 2
Pe aceeași temă