Cel mai tânăr debutant din istoria lui FC Brașov! A început sportul cu baschetul, însă a ajuns să joace de la 15 ani în Liga 2

Marius ANGHEL 24 May. 2017, 14:08 Liga 2

Călin Popescu a intrat în istoria FC Brașov. Etapa cu numărul 35 din Liga a 2-a a consemnat debutul juniorului Călin Popescu la echipa de seniori a FC Brașov, primind totodată botezul eșalonului secund la doar 15 ani, 6 luni și 5 zile. Călin a fost introdus pe teren de antrenorul Cornel Țălnar pentru ultimul sfert de oră al meciului pierdut sâmbăta trecută în fața celor de la Academica Clinceni, scor 0-2, când l-a înlocuit pe un alt junior din pepiniera proprie a clubului „stegar”, Ștefan Răchișan.

A lăsat baschetul pentru fotbal

La doar 4 ani, Călin a început să joace baschet și chiar a fost legitimat câțiva ani la CSU Brașov. Avea în față o carieră promițătoare în baschet, fiind desemnat în două rânduri cel mai bun pasator din țară la categoria U13. Surprinzător, Călin avea să renunțe la baschet și a ales fotbalul, iar primii pași i-a făcut la FC Brașov sub comanda antrenorului Vasile Mureșan.

„Am făcut baschet de la patru ani, iar de două ori am luat titlul de cel mai bun pasator din campionat. De trei ani am venit la FC Brașov și aici am rămas pentru că așa am simțit că este mai bine pentru mine. Fotbalul este, totuși, altceva și nu regret nicio clipă alegerea făcută. Am fost câteva luni și la Centrul de Excelență de la Deva, am revenit la FC Brașov, iar din acest an am făcut parte din grupa de juniori de elită. Am fost chemat și la câteva antrenamente la echipa de seniori, iar sâmbătă a venit și debutul”, povestește pentru Monitorul Expres Călin, care a fost rapid integrat în lot de veteranii echipei. „Hai, copile, intră în teren”, a fost mesajul lui Ștefan Grigorie pentru Călin înaintea antrenamentului de ieri.

Călin Popescu face parte din grupul puștilor, alături de Ștefan Răchișan și Paul Mitrică, un alt tânăr mijlocaș care arde de nerăbdare să debuteze la seniorii lui FC Brașov.

Emoții la debut

La meciul de sâmbătă cu Academica, stafful „stegarilor” s-a confruntat cu mari probleme de lot din cauza suspendărilor și accidentărilor, astfel că în lot au apărut și doi juniori: Călin Popescu și Paul Mitrică. Primul avea chiar să debuteze. „O să țin minte toată viața momentul când am fost chemat de la încălzire și când am fost anunțat că voi fi trimis în teren. Nu am știut înaintea jocului că voi juca. Am avut emoții, dar mă bucur nespus că am bifat primele minute în tricoul lui FC Brașov, echipa mea de suflet. Sunt convins că părinții mei, care au fost în tribune la meci, au avut emoții mai mari. Bine că a ieșit bine”, a spus Călin, elev în clasa a 9-a la Liceul „Johannes Honterus” din Brașov.

Pentru a nu rata antrenamentele, Călin este nevoit să se învoiască de la școală. Entuziasmul debutului la seniorii lui FC Brașov îl responsabilizează și mai mult. „Am făcut doar un pas, greul abia acum începe. Până acum nu am câștigat niciun leu din fotbal, dar chiar nu mă interesează acest lucru. Fotbalul e pe primul plan”, spune puștiul brașovean, care îl are ca model pe Messi.

„Este un mare talent”

Antrenorul grupei de elită de la FC Brașov, Florin Nistoroschi, spune că Popescu este un tânăr jucător cu reale calități. „Călin este un mare talent, are multe calități. Trebuie doar să-l vadă cineva. Are îndemânare bună, viteză, gândește jocul, puțin prea individualist, dar ceva normal la această vârstă. Dă cel mai bun randament pe postul de mijlocaș ofensiv. Este și în atenția selecționerului lotului U 17 al României, astfel că are tot viitorul în față”, a spus antrenorul Florin Nistoroschi.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 24 May. 2017, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă