Cel mai bun marcator al Stelei în ultimele sezoane, sincer înaintea derby-ului cu Dinamo: ”Nu-mi pare rău că s-au calificat în play-off.” Borna pe care speră Bogdan Chipirliu să o atingă sub comanda lui Daniel Oprița

Silvian BĂDULESCU 09 Apr. 2023, 20:48 Liga 2

Bogdan Chipirliu (30 de ani) este cel mai bun marcator al Stelei pentru al doilea an consecutiv de când echipa e în Liga 2. Totuși, deși atacantul gălățean își face treaba în fața porții, clubul bate din nou pasul pe loc. Pe primele locuri în cea mai mare parte a sezonului, ”militarii” au în continuare interzis la SuperLigă din cauza formei juridice a clubului, cum au avut și în stagiunea trecută, atunci când au încheiat pe poziția a patra, de baraj de promovare, dar locul le-a fost luat de Concordia Chiajna, următoarea clasată.

În acest context, ProSport a realizat un interviu cu cel mai bun marcator al Stelei și al Ligii 2. Chipirliu a relatat o poveste mai puțin știută de dinainte de meciul din sezonul regular cu Dinamo, a subliniat ce așteptări are de la derby-ul cu ”câinii”, programat în următoarea etapă, și a vorbit despre relația cu Daniel Oprița, antrenorul care-l ”cunoaște cel mai bine”.

Bogdan Chipirliu: ”Nu avem voie să promovăm momentan, dar suntem în România, mă aștept la orice”

Bogdan Chipirliu este cel mai bun marcator al Ligii 2 și, implicit, al Stelei, pentru al doilea an consecutiv. Vârful de atac a punctat de 12 ori în 19 meciuri în care a evoluat.

ProSport a realizat un interviu cu unul dintre liderii ”militarilor” chiar înainte de meciurile cu Politehnica Iași și Dinamo. Chiar dacă legile interzic promovarea în SuperLigă a Stelei, Chipirliu speră până în ultima secundă la o decizie favorabilă din partea FRF.

”Nu avem voie să promovăm, momentan. Eu, totuși, sper că vom termina pe unul dintre primele două meciuri. Mi-ar părea rău să fim pe 1 și să nu putem urca în SuperLigă. La final, fiind în România, mă aștept la orice, dar mai e până atunci, mai sunt opt etape. Urmează două partide dificile, ambele acasă, cu Poli Iași și Dinamo. Noi mergem la victorie și vedem după. Anul trecut, la fel, am terminat pe 4, pe loc de baraj, am fi jucat cu o echipă de prima ligă, dar s-a dus Concordia Chiajna”, a spus Chipirliu.

Unul din idolii tribunei rămâne cu picioarele pe pământ și recunoaște că ”nu am tras echipa după mine. Fiecare jucător are rolul lui într-o echipă. Asta trebuie să fac eu, să marchez, să ofer pase decisive. E o bucurie imensă ca pentru al doilea an consecutiv să fiu cel mai bun marcator al Stelei și al campionatului.”

”Sunt copilul ’90-ilor, când Steaua a luat șase titluri la rând, am prins parcursul în Cupa UEFA, când au ajuns în semifinală”

Chiar dacă are cifre foarte bune, premiile individuale nu sunt pe primul plan, ci promovarea cu Steaua. Această realizare ar fi, pentru atacantul din Galați, un vis împlinit.

”Eu am debutat la Oțelul Galați în prima ligă, am jucat și cu Astra. Vă dați seama, mi-aș dori să revin și să joc în prima ligă, dar mai mult aș vrea s-o fac cu Steaua. Sunt condiții bune, avem suporteri în spate. Nu pot să spun că am ținut cu Steaua, dar, când am crescut eu, era cam singura echipă care avea performanțe. Sunt copilul ’90-ilor, când Steaua a luat șase titluri la rând, am prins parcursul în Cupa UEFA, când au ajuns în semifinală, țin minte că am urmărit meciurile. Nu mai zic de Champions League, de partidele cu Real Madrid, cu Olympique Lyon”, își amintește Bogdan Remus Chipirliu.

”Nu contează când e pus meciul cu Dinamo, trebuie să fim pregătiți. La partida din sezonul regular am fost răcit”

Primul meci dintre Steaua și Dinamo, în această formulă, de Liga 2, s-a disputat în luna septembrie a anului 2022. Golgheterul Stelei povestește un episod mai puțin știut de dinaintea acelui joc câștigat de Steaua cu 2-1 pe Arena Națională, cu el marcator al golului decisiv.

”Meciul din campionatul regular s-a jucat într-o vineri seară. Eu, luni și marți am fost răcit, foarte răcit. Am stat în casă, nu știam ce să fac să-mi revin. Eram conștient că dacă m-aș mai fi simți așa încă o zi sau două, n-aș fi avut cum să joc. Mi-am revenit, din fericire. Înainte de meci, la încălzire, simți emoții, dar când fluieră arbitrul începutul, nu mai simți nimic, te concentrezi la meci. E un sentiment aparte, chiar și la Liga 2. Dacă s-ar putea, mi-aș dori să am astfel de meciuri în fiecare weekend”, a dezvăluit Chipirliu.

Începutul de săptămână a fost ținut, ca și cap de afiș, de reprogramarea meciului dintre cele două, la cererea Jandarmeriei. Stabilit inițial pentru data de 17 aprilie, de la ora 18:00, ulterior, a fost mutat a doua zi, marți, 18 aprilie, de la ora 19:00.

”Nu contează când e pus meciul cu Dinamo. Poate fi fixat în orice zi a săptămânii, la orice oră. Nu există. Noi trebuie să fim pregătiți. Nu pot să zic că m-am bucurat că au prins play-off-ul, dar nici nu-mi pare rău. Vom mai juca două meciuri cu ei, sunt convins că vor fi frumoase, cum a fost cel de pe Arena Naționala. Mă aștept să vină foarte multă lume la meci”, este de părere Chipirliu.

Ca și căpitanul Horia Iancu, într-un flash-interviu acordat ProSport, și Chipirliu a subliniat importanța partidei pentru suporterii steliști. ”Ne dorim să facem suporterii fericiți, știu că e un meci foarte important pentru ei. Promovează deja de câteva zile partida cu Dinamo. E ca pe vremuri când, cu una-două săptămâni înainte de un Steaua – Dinamo sau Dinamo – Steaua, toată lumea vorbea de meci.”

”Am cam 80 de goluri marcate sub comanda lui Daniel Oprița, vreau să ajung la 100 chiar din acest sezon”

În vârstă de 30 de ani, golggeterul Stelei a schimbat mai multe echipe până să ajungă în Ghencea: Oțelul, Dunărea Galați, Fortuna Câmpina, Astra, Juventus București sau SCM Gloria Buzău.

Totuși, soarta i-a adus în cale, în carieră, o lungă colaborare cu actualul său antrenor, Daniel Oprița, pe care-l cunoaște de la Liga 3. Anterior perioadei de la roș-albaștri, Chipirliu și Oprița au lucrat și la Juventus București, cu care au reușit promovări consecutive până în prima ligă. În ediția 2016-2017 a Ligii 2, pe când îmbrăca tricoul trupei din Colentina, ieșea pentru prima dată golgheter în acest campionat, cu nu mai puțin de 30 de goluri. Sezonul trecut, 2021-2022, a fost golgheter în Liga 2, în echipamentul Stelei, cu numai 15 goluri marcate.

”Am cam cinci ani de când lucrez cu Daniel Oprița. Mă cunoaște foarte bine, știe cum să mă ia și eu știu ce-și dorește de la mine. Cele mai mari realizări le am cu el. Da, am 50 de goluri marcate în 68 de meciuri sub comanda lui, dar sunt doar cele din Liga 2. Eu am marcat și la Juventus, și la Steaua, în Liga 3, undeva la 30 de goluri. Deci, practic, am vreo 80 de goluri marcate, în Liga 2 și Liga 3 cu el antrenor. Sper să ajung sezonul acesta la 100 (n.r. – râde), a mai spus Bogdan Chipirliu, care în Liga 1 are 2 jocuri pentru Oțelul (11 minute în 2012) și 5 pentru Astra (139 minute disputate în 2017 și 2018), fără să înscrie.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-au-plecat-spre-capitala-cu-gandul-la-o-victorie-in-derby-ul-cu-steaua-catalin-hlistei-spera-sa-inscrie-si-in-ghencea-leo-grozavu-vorbeste-despre-arbitri-19266106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pus-in-vanzare-biletele-pentru-partida-cu-dinamo-19265738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/florin-talpan-i-a-raspuns-lui-orlando-nicoara-19265721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/juristul-clubului-steaua-executat-de-detinatorul-de-drepturi-tv-din-fotbalul-romanesc-super-talpan-a-ajuns-sa-se-creada-zeu-se-comporta-ca-un-analfabet-functional-19265649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficialii-cluburilor-steaua-si-dinamo-dezaproba-decizia-reprogramarii-meciului-lor-din-ghencea-ar-fi-trebuit-sa-se-gandeasca-inainte-exclusiv-19265617

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-steaua-dinamo-a-fost-reprogramat-in-alta-zi-la-solicitarea-jandarmeriei-cand-are-loc-partida-din-ghencea-19265583

Silvian BĂDULESCU 09 Apr. 2023, 20:48 Liga 2
Pe aceeași temă