Oficialii cluburilor Steaua și Dinamo dezaprobă decizia reprogramării meciului lor din Ghencea. ”Ar fi trebuit să se gândească înainte!” | EXCLUSIV

Oficialii cluburilor Steaua și Dinamo dezaprobă decizia reprogramării meciului lor din Ghencea. ”Ar fi trebuit să se gândească înainte!” | EXCLUSIV

Meciul Steaua – Dinamo, din turul play-off-ului Ligii 2, ar fi trebuit să se dispute, inițial, luni, 17 aprilie. Ieri, ProSport a anunțat, în exclusivitate, că există posibilitatea ca această partidă să fie reprogramată, la cererea Jandarmeriei.

Astăzi, pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, în dreptul acestui meci apar, ca dată și oră, 18 aprilie, 19:00.

Contactat de către ProSport, cu chiar câteva minute înainte de modificarea de pe site, Felix Grigore, șeful Departamentului de Competiții al FRF, a declarat că ”nu este nimic oficial, vom vedea în orele următoare”.

Mai mult, ProSport a luat legătura, cu aproximativ 30 de minute înainte, și cu cele două cluburi. În nicio parte, ”Ștefan cel Mare” sau Ghencea, nu exista un răspuns oficial din partea FRF cu privire la reprogramare.

Andrei Nicolescu (acționar la Dinamo) și Daniel Oprița (antrenorul Stelei) dezaprobă decizia luată de federație și anume: mutarea partidei pentru a doua zi.

Felix Grigore, șeful Departamentului de Competiții al FRF: ”Vom vedea în orele următoare”

ProSport a luat legătura cu Felix Grigore, șeful Departamentului de Competiții al FRF, la ora 11:16, cu privire la reprogramarea derby-ului pentru marți, 18 aprilie, ora 19:00. Acesta a declarat, cu câteva minute înainte să fie publicat, oficial, pe site-ul FRF, că ”vom vedea în orele următoare despre ce este vorba”.

”Vom vedea în orele următoare despre ce este vorba, veți avea vești. (n.r. – ar urma să fie reprogramat a doua zi, 18 aprilie) Probabil, dar în momentul acesta, nu este nimic oficial. Cu siguranță, în câteva ore, situația va fi lămurită. Va apărea pe site-ul oficial al FRF-ului. Dacă Jandarmeria dorește lucrul ăsta…”, a spus Felix Grigore.

În schimb, pe site-ul oficial al FRF, conform capturii de ecran de mai jos, în dreptul meciului Steaua – Dinamo apărea, ca dată, 18 aprilie (marți). Mai mult, meciul se va disputa de la ora 19:00 și nu 18:00, cum fusese stabilit inițial.

Captură de ecran de pe site-ul FRF. Steaua – Dinamo, 18 aprilie, ora 19:00.

ProSport luase legătura și cu cele două cluburi, cu aproximativ 30 de minute înainte de modificare, însă, nici Dinamo și nici Steaua nu primiseră, până atunci, o informație oficială.

”Nu știu, întrebați la club, eu trebuie să intru la antrenament, dar până acum nu știu nimic”, a zis Daniel Oprița, la ora 10:54, pentru ProSport.

  • 18 aprilie, ora 19.00 sunt data și ora la care se va disputa Steaua – Dinamo, în etapa 4 a play-off-ului Ligii 2.

Până atunci, însă, ”militarii” primesc vizita celor de la Poli Iași marți, 11 aprilie, de la ora 19:00. În schimb, ”câinii” se vor duela, pe ”Arcul de Triumf”, cu SC Oțelul Galați, vineri, 7 aprilie, de la ora 20:30.

Andrei Nicolescu: ”Ne-am făcut programul pentru acest meci în funcție de data comunicată de FRF”

Contactat de ProSport pe marginea acestui subiect, Andrei Nicolescu, acționar majoritar al Red&White Management, noul acționar principal al clubului Dinamo, a declarat că meciul ar fi trebuit să se dispute la data și ora stabilite inițial.

”Nu avem cum să fim de acord cu modificarea. Noi ne-am făcut programul pentru acest meci în funcție de data comunicată de FRF. Considerăm că, pentru un oraș ca București, două evenimente care să aibă o participare de maximum 50.000 de oameni, sunt evenimente care pot fi gestionate ușor, raportat la organigrama Jandarmeriei Române”, a declarat Nicolescu.

Daniel Oprița: ”Ar fi trebuit să se gândească înainte”

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, este pe aceeași linie cu conducătorul clubului Dinamo, cum că nu ar fi vrut să audă de o reprogramare.

”Eu voiam să se joace tot luni, pe 17, dacă federația a stabilit așa. Uite, eu am avut jucători la națională zilele trecute, am vrut să amân un meci și nu s-a putut. Acum se poate? Să se mobilizeze Jandarmeria, noi avem suporteri care și-au luat bilete de avion pentru data respectivă ca să vină în țară și să vadă meciul. Ar fi trebuit să se gândească înainte să stabilească ziua și ora meciului. Jandarmeria trebuie să aibă grijă și să se ocupe în ambele părți, și la Steaua – Dinamo, și la FCSB – Farul. S-au dus prea departe gândindu-se că s-ar fi putut întâmpla ceva. Repet, meciul ar fi trebuit să se joace luni, cum a stabilit federația inițial”, a spus Oprița pentru ProSport.

Meciurile alese pentru a fi televizate sunt programate în primul de deținătorii de drepturi tv (DigiSport, OrangeSport, PrimaSport), în funcție de grila de programe a acestora. De această dată, Jandarmeria a solicitat modificarea datei de disputate a partidei dintre Steaua și Dinamo, având în vedere că la București, în aceeași zi, ulterior terminării partidei din Ghencea, are loc un alt joc care va atrage mulți spectatori în tribune, FCSB – Farul, programat pe Arena Națională.

Această programare a etapei a 4-a a play-off-ului Ligii 2 a fost anunțată cu mai mult de două săptămâni înainte de desfășurarea ei datorită sărbătorilor din această perioadă, Paștele catolic și Paștele ortodox. Altfel, dacă ar fi fost o perioadă normală din an, meciurile din etapele de Liga 2 sunt comunicate doar cu o săptămână înainte.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marius-lacatus-la-59-de-ani-amintiri-de-la-debutul-fiarei-la-fcm-brasov-19265611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dinamo-si-corvinul-marile-iubiri-din-viata-lui-ioan-andone-sunt-acum-la-grea-incercare-ce-i-doreste-clubului-bucurestean-si-mesajul-catre-trupa-hunedoreana-in-a-carei-conducere-se-afla-19265575

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-steaua-dinamo-a-fost-reprogramat-in-alta-zi-la-solicitarea-jandarmeriei-cand-are-loc-partida-din-ghencea-19265583

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-dinamo-in-pericol-sa-fie-amanat-se-vor-face-demersuri-catre-federatie-ce-partida-poate-muta-derby-ul-din-ghencea-intr-o-alta-zi-decat-cea-stabilita-initial-exclusiv-19265567

Pe aceeași temă