Ceahlăul s-a înscris în campionat. Nemțenii și-au amânat reunirea și vor să vândă cei mai buni jucători pentru a face rost de bani

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 11:44 Liga 2

La FC Ceahlăul încă se fac planuri de viitor, reunirea echipei ce ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 10 iulie, s-a amânat pentru 22 iulie, iar situația foarte grea prin care trece cel mai vechi club din Moldova, intrat în insolvență încă de pe data de 18 iunie, lasă puține opțiuni conducătorilor.

Cum datoriile totale sunt estimate la circa 1,7 milioane de euro, iar conducerea orașului și a județului nu se grăbește să dea o mână de ajutor echipei, posibilitățile finaciare ale actualului acționar majoritar fiind limitate, în lipsa unui sprijin financiar mai consistent din partea unor eventuali sponsori, soluția ce se întrezărește la orizont pentru noul sezon de Liga a 2-a este una simplistă și corectă în esență.

Cei mai ofertați jucători vor fi cedați (Calancea, Slavikas, Sialmas și Balint), aceștia au depus deja memorii pentru a fi declarați liberi, însă declanșarea procedurii de insolvență a amânat pentru moment plecarea lor. Tinerii de viitor promovați în Liga 1 la clubul nemțean (Tăbăcariu, Margină, Popadiuc sau Chitoșcă) nu vor mai putea fi ținuți la nivelul Ligii a 2-a, clubul având nevoie urgentă de bani pentru a continua activitatea la nivel de avarie.

„Până acum nu s-a întâmplat o asemenea situație gravă. Sunt uluit că un simbol pozitiv al orașului a ajuns să fie ignorat. În mod explicit nici de la Primărie, nici de la CJ nu ni s-a spus: «Nu vrem să ajutăm», dar nici nu s-a făcut ceva concret. Poate e și vina noastră”, declara joi Ioan Mironaș, directorul executiv al clubului.

Oficialii nemțeni speră în ajutorul unui om de afaceri cunoscut în oraș în viitorul apropiat. „Acel om deosebit ne-ar putea fi alături și ne-ar ajuta să recâștigăm sprijinul orașului, dar totul depinde de o întâlnire pe care o vom avea peste câteva săptămâni și de planul de măsuri pe care îl vom adopta”, a mai declarat Ioan Mironaș.

Discuții cu Popovici, dar și varianta Costel Ilie

FC Ceahlăul încă nu are antrenor, dar cu siguranță va fi unul român, Cristi Popovici sau poate o soluție chiar din cadrul clubului, Costel Ilie. „Am avut o discuție serioasă cu domnul Cristi Popovici pentru funcția de antrenor. Nu am semnat niciun contract, dar porțile nu sunt închise, cum se spune. Luăm însă în calcul și să acordăm o șansă antrenorilor pe care îi avem în curtea noastră”, a concluzionat oficialul Ceahlăului.

Cristi Popovici a antrenat în sezonul recent încheiat pe SC Bacău, contractul cu acest club i-a expirat, însă are un acor verbal cu șefii echipei.

Massone caută cluburi în Italia și Anglia unde să ducă jucătorii în probe

Nu sunt bani pentru transferuri la Ceahlăul, iar oricine are o ofertă concretă poate pleca chiar și sub formă de împrumut. „Pe plan intern nu sunt bani pentru transferuri, ați văzut că și Steaua a cumpărat de 900.000 de euro și a vândut de un milion. Acționarul majoritar a spus că Ceahlăul nu va da jucători gratis și acum face demersuri prin Italia și Anglia pentru ca, probabil la sfârșitul lunii, trei-patru jucători să dea probe și să obținem un preț bun. Luăm în considerare chiar și împrumuturi. Pe de altă parte, după noile reguli care impun ca echipa să trimită pe teren minim doi fotbaliști sub 19 ani, va trebui să avem în lot și cinci-șase astfel de jucători”, a fost concluzia finală a directorului executiv Ioan Mironaș.

Mironaș a mai precizat că a depus actele la FRF pentru înscrierea echipei în noul sezon competițioan al Ligii 2, termenul limită fiind data de 20 iulie.

Altfel, sediul clubului a fost rebranșat zilele trecute la apă rece și la gaze, însă în continuare nu are curent electric.

Articol scris de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă