”Caprele negre” speră să profite de pasa proastă a ”călăreților roșii” și să obțină al doilea succes sub Pietricica în acest sezon. Veronese prevede un meci dificil cu CSC Șelimbăr

Narcis POHOAȚĂ 27 Sep. 2024, 15:14 Liga 2
”Caprele negre” speră să profite de pasa proastă a ”călăreților roșii” și să obțină al doilea succes sub Pietricica în acest sezon. Veronese prevede un meci dificil cu CSC Șelimbăr

ACSM Ceahlăul și CSC Șelimbăr se întâlnesc sâmbătă, la Piatra Neamț, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2. Va fi un duel între două dintre protagonistele sezonului trecut (Șelimbăr – locul 1 la finalul sezonului regular, Ceahlăul – locul 7), dar care în actuala stagiune încă se caută după ce și-au schimbat lotul în totalitate sau aproape în totalitate, înlocuit inclusiv antrenorii.

Nemțenii vin după o victorie la Târgoviște, cu Chindia (scor 1-0), și speră să profite de pasa proastă a adversarilor pentru a bifa doar al doilea succes acasă în acest sezon.

CSC Șelimbăr n-a mai câștigat din primul meci disputat în acest sezon de Liga 2

CSC Șelimbăr a început bine sezonul, din etapa a 2-a, fiindcă în prima a avut meciul cu Corvinul amânat, cu o victorie clară în fața revelației Metaloglobus (scor 3-1), echipă aflată acum pe locul 2, după care nu a mai reușit să câștige.

Trupa lui Constantin Schumacher a înregistrat trei remize și trei înfrângeri în următoarele șase meciuri și ocupă locul 15 în clasament, cu doar 6 puncte. Ar fi fost pe 16, dacă ieri CS Mioveni, chiar fosta echipă a lui Schumacher, nu era penalizată cu două puncte de FRF.

În cele patru meciuri disputate în deplasare până acum, formația sibiană a obținut un singur punct, la Craiova, cu FCU 1948 (1-1). În rest, trei eșecuri la limită, cu Chindia (1-2), CS Afumați (0-1) și Corvinul (0-1).

Ceahlăul caută a patra victorie în ultimele șase etape

În schimb, nemțenii au avut un parcurs oscilant până acum, descurcându-se mult mai bine pe teren străin. Ceahlăul a câștigat un singur meci din trei acasă (2-0 cu CS Mioveni) și a obținut șapte puncte din cele patru deplasări. Un singur eșec au moldovenii în deplasare până acum, chiar pe terenul liderului FK Miercurea Ciuc (scor 1-3), în prima rundă.

Ceahlăul ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 10 puncte, la egalitate cu Dumbrăvița și Concordia, dar sub ele ca golaveraj, iar cu un succes obținut în fața Șelimbărului s-ar putea apropia de locurile de play-off.

Marco Veronese laudă evoluțiile adversarilor!

CSC Șelimbăr nu traversează cea mai bună formă, nu a mai câștigat din primul joc al acestui sezon pentru ea, dar vine după un rezultat bun, o remiză acasă cu FC Voluntari. Antrenorul nemțenilor, Marco Veronese, apreciază jocul sibienilor și și-a avertizat elevii că obținerea victoriei nu va fi deloc o simplă formalitate.

”Ne așteaptă un meci dificil. Chiar dacă Șelimbăr a pierdut mai multe meciuri până acum, este o echipă bună, cu jucători care au o viteză bună, o tehnică bună. Iar atunci când pierd mingea păstrează opt jucători sub linia mingii în mod special. Atmosfera este bună după victoria de la Chindia, băieții s-au antrenat bine și sperăm să obținem o nouă victorie”, a declarat Marco Veronese, care a comentat și tragerea la sorți a grupelor Cupei României, unde Ceahlăul a picat în Grupa A și va avea meciuri cu CFR Cluj, FC Botoșani, acasă, și CS Afumați, în deplasare: ”Participarea în Cupa României este o bună oportunitate pentru noi să jucăm împotriva a două echipe din Superligă. De asemenea, participarea va da jucătorilor posibilitatea de a-și compara nivelul cu ce se joacă în prima divizie și de a-și îmbunătăți jocul. Asigurăm pe toată lumea că vom încerca să fim competitivi și să arătăm un fotbal cât mai bun.”

În sezonul trecut, Ceahlăul și CSC Șelimbăr s-au întâlnit tot la Piatra Neamț, iar rezultatul final a fost 0-0. Nemțenii au dominat însă categoric acel meci, dar au ratat din toate pozițiile, inclusiv un penalty prin Sergio Cortelezzi. La final, fostul antrenor al sibienilor, Claudiu Niculescu, recunoștea că echipa sa a obținut un punct cu mult noroc în Moldova.

Declarațiile lui Marco Veronese și Mihai Șandru înainte de Ceahlăul – CSC Șelimbăr:

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 27 Sep. 2024, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă