Primele măsuri la Ceahlăul, după startul dezastruos de sezon. Trei jucători au fost puși pe lista neagră, a fost prezentată o nouă achiziție și la antrenamente este și un fotbalist cu prezențe în Serie A

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2024, 14:24 Liga 2
Primele măsuri la Ceahlăul, după startul dezastruos de sezon. Trei jucători au fost puși pe lista neagră, a fost prezentată o nouă achiziție și la antrenamente este și un fotbalist cu prezențe în Serie A

Startul ratat de sezon al Ceahlăului nu rămâne fără urmări. Dar nu în stafful tehnic, cel puțin deocamdată, ci în lotul de jucători.

”Apărarea este praf, o să iau câteva măsuri”, spunea finanțatorul Anton Măzărianu la scurt timp după eșecul la scor suferit pe teren propriu, sâmbăta trecută, cu CSM Slatina, scor 0-3. Și s-a ținut de cuvânt, Măzărianu fiind dispus să renunțe la fundașii centrali care au ”îngropat” echipa prin gafele lor în primele două etape.

Trei fundași centrali, deja pe lista neagră la Ceahlăul

După ce a catalogat toată linia defensivă ca fiind ”foarte slabă”, finanțatorul clubului moldav a anunțat că în următoarea perioadă vor pleca trei-patru jucători. Cei vizați sunt stoperii Eugenio Bracelli (Polonia), Andrew Delly Marie-Sainte (Martinica) și Emmanuel Asibey (Ghana), jucători cu evoluții foarte slabe în primele două runde.

Astfel, abia veniți la echipă, Asibey, Bracelli și Marie-Sainte s-ar putea despărți mai devreme decât se așteptau de Ceahlăul. În locul lor vor veni alți câțiva jucători cu profil defensiv, fundași sau mijlocași la închidere.

  • Realistic vorbind, nu doar cei trei au fost modești, ci toți jucătorii utilizați, cu toții aduși în această vară, mulți fiind încă de la prima vedere experimente, cel puțin din exterior. La fel s-a întâmplat și în vara trecută, când lotul Ceahlăului a fost umplut de jucători de prin toate colțurile lumii, la unii renunțându-se rapid. Acum se repetă istoria, Măzărianu și ai săi părând că n-au învățat nimic!
Bracelli a fost integralist contra Slatinei, Marie-Sainte a jucat în prima repriză, iar Asibey a intrat la pauză în locul lui Rodrigo Lima. În prima etapă, contra FK Miercurea Ciuc, Bracelli și Asibey au fost integraliști, iar Marie-Sainte a rămas rezervă.

Kamil Wiktorski, prezentat oficial de clubul nemțean

Ceahlăul a anunțat, luni, o primă achiziție în linia defensivă. Este vorba de fundașul central polonez Kamil Wiktorski (31 de ani), un jucător care a mai evoluat în România la formațiile Dunărea Călărași, Gloria Buzău și CS Tunari. Cu aceasta din urmă a retrogradat în Liga 3 în primăvară, iar cu Ceahlăul ar putea urma același traseu, dacă echipa nemțeană se va prezenta cum a făcut-o până acum.

Wiktorki, care fusese dorit și când antrenor era Pustai, însă a preferat să meargă la CS Tunari, a semnat un angajament până în vara anului viitor, cu opțiune de prelungire și ar putea debuta la Ceahlăul chiar miercuri, în meciul din Cupa României cu FC Bacău.

  • 9 meciuri din cele 10 disputate de CS Tunari în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2 a activat Kamil Wiktorski la trupa ilfoveană care avea soarta aproape decisă încă din iarnă, când semna cu polonezul. În prima parte a campionatului a jucat în 12 meciuri pentru Gloria Buzău, pentru care a marcat și un gol. În România a ajuns în vara anului 2020, la Dunărea Călărași.

Mijlocaș cu aproape 100 de meciuri în Serie A, la Ceahlăul

De luni se pregătește sub comanda lui Marco Veronese și Raman Chibsah, un mijlocaș defensiv ghanez în vârstă de 31 de ani.

Chibsah are 94 de meciuri disputate în Serie A și 24 de apariții în prima ligă a Turciei, printre echipele sonore bifate în carieră regăsindu-se Sassuolo, Parma, Benevento, Frosinone, Gaziantep sau Bochum. Înainte de a ajunge la Ceahlăul, Raman Chibsah a evoluat în Serie D din Italia, la formația Caratese.

Wiredu Akwasi a ajuns în Emiratele Arabe Unite

Finanțatorul Anton Măzărianu a explicat în cadrul emisiunii ”Tribuna Suporterilor”, de la postul local de televiziune Monitor TV, motivul pentru care mai mulți jucători importanți din sezonul trecut s-au despărțit de Ceahlăul în această vară. Printre ei, și Wiredu Akwasi, care deși mai avea contract a ales să plece în Emiratele Arabe Unite, la United Football Club.

”Nu au fost securizate corespunzător contractele jucătorilor din sezonul trecut, toți au rămas liberi de contract în vară. La renegociere ei au cerut salarii foarte mari, pe care nu le-am acceptat. Punct! Dacă am fi pornit la drum cu un lot scump, cu salarii mari, era riscul să nu intrăm în iarnă. Așa, am scăzut cheltuielile și mergem înainte”, a punctat Anton Măzărianu.

  • În sezonul trecut, conducătorii Ceahlăului au fost, Daniel Mahu Moisii, Cătălin Anton și Marin Mitran, toți fiind președinți. Ultimul, care, de fapt, era mai mult impresar, a fost îndepărtat primul, în toamnă. După încheierea sezonului a plecat și Anton, din motive medicale, a spus el, iar Moisii a demisionat de supărare că nu i s-a dat lui puterea de decizie.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2024, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă