”Noul” Ceahlăul începe sezonul pe un teren de tristă amintire. Italianul Marco Veronese debutează oficial pe banca nemțenilor la Miercurea Ciuc: ”Spiritul de luptă și atitudinea trebuie să fie la cel mai înalt nivel”

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2024, 14:18 Liga 2
”Noul” Ceahlăul începe sezonul pe un teren de tristă amintire. Italianul Marco Veronese debutează oficial pe banca nemțenilor la Miercurea Ciuc: ”Spiritul de luptă și atitudinea trebuie să fie la cel mai înalt nivel”

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț debutează duminică, 4 august 2024, în noul sezon al Ligii 2, ediția 2024-2025, într-o formulă schimbată aproape în totalitate față de cum încheia sezonul 2023-2024 sub comanda lui Cristian Pustai.

Formația nemțeană începe al doilea campionat de la revenirea în Liga 2 nu doar cu un lot remaniat semnificativ, ci și cu un staff nou. Atât tehnic, cât și administrativ.

Ceahlăul, o echipă complet schimbată în noul sezon de Liga 2

Nemțenii pornesc la drum cu un lot aproape nou, acesta fiind remaniat în proporție de 80 la sută. De asemenea, stafful tehnic și conducerea administrativă au suferit modificări în pauza competițională.

Antrenorul italian Marco Veronese i-a luat locul lui Cristian Pustai la scurt timp după încheierea stagiunii trecute, iar recent a fost instalat în funcția de președinte Marcel Pușcaș, acesta acoperind vidul administrativ rămas după plecările lui Cătălin Anton și Daniel Mahu Moisii.

Marco Veronese: ”Spiritul de luptă și atotudinea trebuie să fie la cel mai înalt nivel”

Ceahlăul are și un nou lider în vestiar în noua stagiune. Mijlocașul Mihael Onișa, 24 de ani, școlit în Italia, unul dintre puținii jucători rămași din vechiul lot, a primit banderola de căpitan de la noul antrenor Marco Veronese. Tehnicianul italian are, astfel, un important ajutor în încercarea de a transmite, în italiană, mesajul său în vestiar.

De altfel, la conferința de presă premergătoare meciului de la Miercurea Ciuc, Marco Veronese a fost însoțit chiar de noul căpitan al Ceahlăului, care a făcut și pe traducătorul.

Italianul consideră că nici echipa sa, dar nici adversarele nu sunt încă sută la sută la start de sezon, însă a punctat că spiritul de luptă și atitudinea trebuie să fie la cel mai înalt nivel.

”Nu am văzut foarte multe meciuri de anul acesta cu echipa din Miercurea Ciuc, am mai urmărit din cele de anul trecut. Chiar dacă s-au schimbat jucători, puținele chestii pe care le știm o să le fructificăm. Am îmbunătățit și noi multe aspecte, am lucrat mai ales tactic, dar spiritul de luptă și atotudinea trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Nicio echipă nu este încă sută la sută la început de sezon, dar echipa mea va merge la Miercurea Ciuc să dea totul. Va fi un joc diferit față de cel anterior, și noi suntem o echipă nouă, dar și ei au schimbat mulți jucători, astfel că va fi total diferit”, a declarat Marco Veronese.

Mihael Onișa, noul căpital de la Ceahlăul: ”Eu voi da 200 la sută în acest meci”

Dacă Marco Veronese nu a trăit pe teren marea dezamăgire a ratării play-off-ului, noul căpitan Mihael Onișa nu poate trece atât de ușor peste eșecul suferit în penultima etapă a sezonului regular trecut, 0-2 pe terenul de la Miercurea Ciuc, care a decis a șasea calificată în play-off.

”Eu o să dau 200 la sută la meciul cu Miercurea Ciuc. În primul rând ne-au luat visul în campionatul trecut, ne-au luat speranțele de la gură în acel meci. Nu va fi un meci ușor, ei în fiecare sezon au avut o echipă competitivă. Dar eu zic că dacă vom lăsa o bună impresie în primul joc va fi foarte bine în continuare”, a declarat Mihael Onișa, care a punctat că în ultima perioadă s-a lucrat foarte mult din punct de vedere tactic: ”Sunt trasee de joc făcute, foarte multă tactică făcută, foarte mulți jucători noi, antrenor nou, idei noi de joc.”

Ceahlăul a ratat play-off-ul la Miercurea Ciuc în sezonul trecut

În campionatul trecut, Ceahlăul a pierdut cu 0-2 la Miercure Ciuc, în penultima etapă a sezonului regular, iar acel eșec a însemnat practic ieșirea nemțenilor din cursa pentru play-off. Moldovenii aveau nevoie de un punct pentru a rămâne favoriți la play-off, dar au capotat la cel mai important meci al campionatului, după cea mai slabă evoluție.

Ciucanii au terminat sezonul regular pe 6, cu 32 de puncte, cu unul mai mult decât Ceahlăul.

În cele din urmă, FK Miercurea Ciuc a terminat play-off-ul pe locul 6, în timp ce Ceahlăul a încheiat Grupa A din play-out pe locul 2, după CSM Reșița, locul 11 la general, ținând cont de punctele acumulate și în cealaltă grupă din play-out.

Meciul FK Miercurea Ciuc – ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, din prima rundă a noului sezon de Liga 2, se va disputa duminică, 4 august, de la ora 17:00.

Declarațiile lui Marco Veronese și Mihael Onișa înainte de FK Miercurea Ciuc – Ceahlăul Piatra Neamț:

https://www.youtube.com/live/ivpIWwzplvg

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2024, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă