Ceahlăul a depus dosarul de licențiere pentru Liga 1

25 Mar. 2009, 15:56 Liga 2
Ceahlăul a depus dosarul de licențiere pentru Liga 1

Directorul executiv al Ceahlăului domnul Ioan Mironaș a predat ieri dimineață dosarul „fără cusur” al pietrenilor, pentru acordarea licenței necesare participării nemțenilor în noul sezon de Liga 1.

 

Conducătorii de la FC Ceahlăul stau fără emoții în așteptarea "OK"-ului pentru acordarea licenței de participare în următorul campionat intern.  Șefii de pe Borzoghean susțin că și-au făcut temele cu dosarul licențierii, inclusiv pentru mult așteptata revenire în întrecerile celei mai importante competiții fotbalistice a țării.

 

"Am predat întreaga documentație cerută, mult diversificată de la an la an. Am tratat cu cea mai mare seriozitate și competență fiecare criteriu în parte, pentru a nu avea nici un fel de problemă. Nu avem motive pentru care să ne facem temeri de un aventual răspuns negativ al federalilor. Ba chiar am primit felicitări din partea multor persoane oficiale. Atât pentru realizările dovedite de echipa din vara anului trecut și până acum, cât mai ales pentru investițiile făcute în curtea stadionului nostru", a declarat Ioan Mironaș.

 

Răspunsul în cauză al celor de la FRF este așteptat de conducătorii liderului seriei 1 până la finalul lunii aprilie.

 

Spre deosebire de conducătorii nemțenilor, care așteaptă fără prea mari griji rezultatul licențierii, mai multe formații participante acum în Liga 1 au emoții justificate pentru că nu îndeplinesc în întregime condițiile prevăzute în manualul de licențiere. 

 

"Sunt unele care, culmea, acum se regăsesc în topul clasamentului la zi al întrecerilor primului eșalon. Nu vă pot da nume, dar știu sigur că la momentul de față sunt patru echipe din liga întâi, care nu îndeplinesc toate condițiile necesare acordării licenței de participare în viitorul campionat", a mai spus Ioan Mironaș. 

 

Gruparea pietreană de fotbal a sperat și în vara lui 2008 că-și va continua parcursul în Liga 1, pe baza dosarului de licențiere. Atunci, Oțelul Galați, Gloria Buzău și Politehnica Iași nu au primit licența din partea comisiei abilitate, însă la "apel" li s-a dat dreptate, fapt care a păstrat Ceahlăul ca retrogradată în liga a doua.

 

De asemenea în sezonul anterior clubul nemțean a fost „beneficiarul” de drept al regulamentelor federale privind licențierea, menținându-se pe prima scenă deși terminaseră pe poziția 15-a, retrogradabilă, clubul dobrogean Delta Tulcea pe atunci câștigătoarea seriei 1 a ligii a doua nedepunând în timp util dosarul de licențiere datorită în principal situației „necorespunzatoare” a bazei sportive. 

 

articol scris de Dan Eșanu
 
 

25 Mar. 2009, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă