Cea mai dură reacție din tabăra Rapidului, după 0-5 cu ”FC U” Craiova. Andrei Nicolescu: ”E o jignire față de club. Rușine jucătorilor, pentru că au avut toate condițiile. Am fost penibili”

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2020, 17:43 Liga 2

Andrei Nicolescu, vicepreședintele Consiliului de Administrație al clubului Rapid, a criticat în termeni duri evoluția din meciul disputat de giuleșteni la Severin, contra echipei U Craiova 1948 SA, și pierdut cu 0-5. Conducătorul a catalogat totul ca fiind o ”rușine”, repetând acest cuvânt în nenumărate rânduri în intervenția pe care a avut-o imediat după finalul confruntării.

Andrei Nicolescu: ”Rușine și jucătorilor pentru că au avut toate condițiile. Chiar rușine” 

Andrei Nicolescu a adus critici și jucătorilor, pe care îi consideră principalii vinovați pentru cum a arătat Rapid sâmbătă seară. A declarat că nu e posibil ca un derby să fie pierdut de o astfel de manieră, în condițiile în care au tot ce le trebuie, toate condițiile. După meci, a subliniat faptul că fotbaliștii nu au avut curajul să vină la interviuri, deși regulamentul prevede un astfel de punct. În cele din urmă, primul care a ieșit în față a fost căpitanul Ionuț Voicu.

Seara asta e o seară neagră pentru noi. O seară rușinoasă. Am arătat că avem multe limite și din punct de vedere tehnico-tactic și din orice alt punct de vedere. Rușine, cred că e singurul cuvânt pe care îl putem scoate după prestația din seara asta. Rușine și la mentalitate, rușine la inspirație, rușine la atitudine, rușine la pregătirea tehnico-tactică, la orice. Rușine și jucătorilor pentru că au avut toate condițiile. Chiar rușine.

Am fost penibili și faptul că acum trebuie să găsim pe cineva care trebuie să își asume, să vorbească despre această evoluție, care a fost absolut penibilă și nu reușim, e o dovadă a faptului că noi suntem prea blânzi cu atitudinea pe care o avem cu jucătorii. Jucătorii au primit tot, au un regulament de ordine interioară în care orice s-ar întâmpla pe teren trebuie să vină la final și să dea declarații, din respect pentru suporteri. În primul rând despre asta vorbim. Când greșești, când ești penibil, trebuie să ieși în față și să explici. Faptul că acum (n.r. – după meci) trebuie să găsim pe cineva care să dea interviu, e dovada faptului că am fost prea blânzi. Atât în aplicarea regulamentului, cât și în ceea ce privește jucătorii și puterea lor de a înțelege ce înseamnă acest club.

E strigător la cer ce se întâmplă. E rușine de la atitudine până la dorință și tehnico-tactic. Seara asta e o jignire față de clubul Rapid. Ce au făcut ei în seara asta, faptul că nu vin la interviuri, chiar și Adi Iencsi dacă nu vine, e o jignire față de suporteri. E o frustrare imensă. Mai prost de atât, nici dacă ne doream nu puteam să jucăm”, a declarat Andrei Nicolescu, vicepreședintele Consiliului de Administrație al clubului Rapid, pentru FC Rapid 1923.

Andrei Nicolescu: ”Măcar dacă pierdeam cu 3-2, cu 3-1. Măcar eram acolo. Am fost umiliți, efectiv”

Conducătorul giuleștenilor este convins că eșecul drastic va afecta în mod vizibil etapele următoare, cel puțin. Tot planul pus la punct de Adrian Iencsi, crede Nicolescu, va fi dat peste cap, pentru că o astfel de înfrângere era greu de prevăzut, în contextul investițiilor care s-au făcut în timp.

Nu vreau să comentez mai mult tehnic, pentru că după… ca și suporter sunt de acord cu toți rapidiștii. O seară amară care trebuie să ne zdruncine, pentru că tot ce am crezut până acum, ce planuri aveam, cred că toate planurile echipei tehnice sunt date peste cap. E umilitor ce s-a întâmplat. Mă așteptam ca de la pauză să spălăm rușinea, pentru că nu mai speram să revenim.

Măcar dacă pierdeam cu 3-2, cu 3-1. Măcar eram acolo. Am fost umiliți, efectiv. Tot ce putea să creadă echipa tehnică despre parcurs și tot ce își propusese nu cred că mai are vreo valoare. După maniera asta, după modul în care am reacționat… am văzut o echipă debusolată.

Jucătorii care au experiența primei ligi și ligii a doua nu mai aveau luciditatea unei pase de trei metri. N-am mai văzut nimic după minutul 70, era o degringoladă. Parcă fugeau de balon. Jucătorii ori erau blocați, ori nu realizau ce li se întâmplă”, a mai declarat Andrei Nicolescu.

Rapid a căzut pe locul 3 

După 0-5 cu ”FC U” Craiova, Rapid, care a rămas cu 13 puncte, a picat de pe locul 2 pe 3, fiind devansată la golaveraj de Metaloglobus, în timp ce oltenii s-au distanțat la patru puncte în fruntea Ligii 2. În runda următoare, Rapid are joc cu CS Mioveni, pe teren propriu, joi, de la ora 19:30.

Rapid ar putea avea un nou antrenor la meciul cu CS Mioveni, informațiile din acest moment fiind că Adrian Iencsi nu mai e dorit pe banca tehnică după eșecul drastic cu oltenii.

Foto: Sport Pictures și FC Rapid 1923 

Video: FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-voicu-n-a-gasit-explicatii-pentru-rusinea-istorica-suferita-de-rapid-cu-fc-u-craiova-asa-umilinta-nu-cred-ca-am-trait-niciodata-nu-ne-am-ridicat-nici-la-01-la-suta-19152131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-e-noul-jucator-al-rapidului-echipa-la-care-se-propunea-in-primavara-motivul-pentru-care-conducerea-nu-a-dorit-sa-l-prezinte-oficial-inaintea-meciului-cu-fc-u-craio-19152093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-s-a-bucurat-pentru-baietii-lui-dupa-esecul-istoric-cu-fc-u-craiova-mereu-au-incercat-sa-revina-rezultatul-nu-e-unul-concludent-atacul-asupra-arbi-19152058

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2020, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă