Ce variante de stadion propriu are Dinamo, după ce a anunțat că e posibil să plece de la Clinceni, iar Arcul de Triumf a devenit soluție improbabilă

Răzvan STÎNGĂ 29 Aug. 2022, 18:52 Liga 2
Ce variante de stadion propriu are Dinamo, după ce a anunțat că e posibil să plece de la Clinceni, iar Arcul de Triumf a devenit soluție improbabilă

Dinamo este în căutare de nou stadion, pe care să joace meciurile de pe teren propriu. A început sezonul la Clinceni, dar stafful tehnic și conducerea sunt nemulțumiți de modul în care este întreținută arena, inclusiv suprafața de joc, iar din acest motiv echipa pregătită de Ovidiu Burcă e în căutare de noi variante.

Dinamo, două soluții de stadion teren propriu: Chiajna și Buftea

Se părea, săptămânile trecute, că Dinamo va juca pe Stadionul Arcul de Triumf, doar că oamenii din club care încearcă să obțină aprobarea sunt amânați. Li se spune că echipa lor va juca acolo, că se poate da aviz favorabil, dar acest lucru nu se concretizează și prin semnarea actelor.

Ovidiu Burcă va decide, în mare măsură, unde va juca Dinamo, după ce conducerea va ajunge la puncte comune cu reprezentații arenelor luate în calcul. După ce varianta Stadionul Arcul de Triumf pare ca și picată, arena din Chiajna și arena de la Buftea sunt analizate în acest moment.

Ovidiu Burcă, despre variantele Chiajna și Buftea. Plusurile arenelor

Burcă ar fi mulțumit cu ambele variante, pentru că suprafețele de joc, pe care pune mare preț, arată bine pe ambele stadioane. Dacă va merge la Chiajna, Dinamo va fi nevoită să împartă arena cu echipa locală, Concordia, iar dacă va alege Buftea va împărți stadionul cu Progresul Spartac.

Sper că dacă la Chiajna se termină cu lucrările de schimbare a gazonului sintetic, poate fi o gazdă. Nu știu dacă vom primi acceptul. Chiajna ar fi o variantă foarte bună, e mai aproape de București, e o arenă primitoare, tribunele sunt aproape. Cred că ar fi o soluție foarte bună.

Am văzut mai multe echipe care au mers la Buftea. Acolo e bună calitatea gazonului, dar pentru suporteri nu e o variantă bună. Nu știu dacă li se permite intrarea într-un număr mare.

La un moment dat am înțeles că nu se luase acreditarea pentru Liga 2 pentru Stadionul Dinamo. Nu s-au făcut demersurile la timp. Calitatea gazonului este una destul de rea”, a declarat Ovidiu Burcă, la DigiSport.

Derby-ul cu Steaua, pe Arena Națională?

Referitor la partida cu Steaua, care se apropie, programată în etapa a 6-a a Ligii 2 și care va avea loc pe terenul ”câinilor”, există posibilitatea să se dispute pe Arena Națională. Singurul impediment se leagă de prețul pe care Dinamo trebuie să îl plătească.

De exemplu, echipele din SuperLiga României care închiriază cel mai mare stadion din România achită suma de 13.000 de euro, la care se adaugă și serviciile de operare, de 10.000 de euro, dar și alte taxe legate de utilități.

Fiind vorba de un meci din Liga 2, probabil că suma închirierii stadionului ar fi mai mică, dar oricum ar fi un efort financiar pentru Dinamo.

Mi-aș dori (n.r. – ca meciul cu Steaua să se joace pe Arena Națională). Cum să nu ne dorim să jucăm pe Arena Națională? Rămâne de văzut dacă e posibil. Ar fi extraordinar pentru noi, pentru suporteri. Va fi un spectacol sportiv bun”, a mai spus Burcă.

Dinamo, doar 3 puncte după 4 etape

Dinamo a câștigat doar cu Progresul Spartac până acum, în chiar prima etapă, 1-0. Apoi au urmat trei eșecuri. Pe lângă înfrângerea cu Unirea Dej, de sâmbătă, din runda a 4-a, scor 2-3, ”câinii” au cedat și cu SC Oțelul, în etapa 2-a, scor 1-3, și cu Viitorul Pandurii, în etapa a 3-a, scor 0-2.

În etapa a 5-a, Dinamo va întâlni Concordia Chiajna, în deplasare, duminică, 4 septembrie, de la ora 11:00. Și ilfovenii au pierdut în etapa recentă, 1-2 pe terenul Politehnicii Iași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-vinde-dinamo-un-grup-de-investitori-negociaza-cumpararea-clubului-din-stefan-cel-mare-discutiile-sunt-avansate-19243088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-unirea-dej-a-sarbatorit-victoria-cu-dinamo-cu-mii-de-spectatori-cum-a-fost-primita-acasa-echipa-lui-dragos-militaru-19243067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-critica-la-dinamo-care-a-devenit-ciuca-batailor-in-liga-2-ovidiu-burca-si-vlad-iacob-gata-sa-dea-afara-jucatori-dupa-esecul-cu-unirea-dej-daca-nu-inteleg-ce-inseamna-dinamo-vor-19242820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-a-spart-gheata-si-a-obtinut-prima-victorie-a-sezonului-succesul-cu-viitorul-pandurii-e-insa-o-sabie-cu-doua-taisuri-dacian-nastai-avertizeaza-de-asta-imi-e-frica-19243117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-belgian-fost-la-sochaux-standard-liege-sau-auxerre-solutie-ofensiva-pentru-dan-alexa-la-fc-brasov-atacantul-s-a-alaturat-echipei-19243125

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 Aug. 2022, 18:52 Liga 2
Pe aceeași temă