Ce se ascunde în spatele vânzării acțiunilor lui Dinamo? Va fi clubul o forță financiară sau e doar o strategie disperată pentru a păcăli creditorii? Grupul ONE dezminte oficial orice implicare | EXCLUSIV

Alin GRIGORE, Andrei TRIFAN 25 Feb. 2023, 10:18 Liga 2
Ce se ascunde în spatele vânzării acțiunilor lui Dinamo? Va fi clubul o forță financiară sau e doar o strategie disperată pentru a păcăli creditorii? Grupul ONE dezminte oficial orice implicare | EXCLUSIV

ProSport a dezvăluit, în exclusivitate, cedarea acțiunilor la SC Dinamo 1948 S.A. de către Dorin Șerdean și de către Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” către firma Red&White Management SRL, în care acționari sunt Andrei Nicolescu și Eugen Gheorghe Voicu, dar afacerea de care se leagă visele fanilor „câinilor” este una care ridică numeroase semne de întrebare.

Atât de puternice sunt aceste semne de întrebare încât reprezentanții grupului ONE, despre care s-a vorbit că ar fi în spatele întregii tranzacții, s-au văzut obligați să dezmintă tranșant orice implicare! O lovitură care nu face decât să aducă și mai mult cenușiu în tabloul alb-roșu!

Nicolae Badea a supervizat cedarea acțiunilor de către Lotus Perfect Product SRL și APCH spre firma Red&White Management! Ce versiuni s-au răspândit pe piață

Dinamo s-a vândut! Vestea cea mare pentru toți suporterii „câinilor” a venit pe 24 februarie 2023. Informația bombă a fost prezentată în exclusivitate de ProSport, care a dezvăluit detalii despre negocierile dintre părți, apoi acordul la care s-a ajuns, dar și imagini de la tratative.

De nicăieri, firma Red&White Management SRL, cu acționarii Andrei Nicolescu și Eugen Gheorghe Voicu, a reușit să îl convingă pe Dorin Șerdean, posesorul acțiunilor de la Lotus Perfect Product SRL, dar și pe membrii din Asocația „Peluza Cătălin Hîldan” să cedeze, în total, 80,7758 % din acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. (72,7758 % Lotus și 8 % APCH).

ProSport s-a întrebat ceea ce mulți alți investitori cu experiență s-au întrebat: cum a reușit o firmă fără un trecut financiar important să convingă părțile implicate la Dinamo să vândă? Surse autorizate au vorbit despre faptul că dinspre Red&White Management SRL s-ar fi lansat, neoficial, informații spre cei din DDB că grupul ONE ar fi interesat să investească. Practic, că totul ar fi un fel de paravan pentru niște investiții masive.

Pe de altă parte, alte persoane implicate în acest proces de vânzare a acțiunilor de la Dinamo au dezvăluit pentru ProSport, sub protecția anonimatului, că totul ar putea fi de fapt o schemă disperată prin care să fie „fentați” creditorii! Cât de credibilă este această ipoteză? Sursa noastră a mărturisit că noul acționar majoritar de la Dinamo ar fi condiționat investițiile viitoare de obținerea licenței și de aprobarea noului plan de reorganizare! În traducere liberă: vor băga bani doar dacă scapă de actualele probleme de care nu se poate scăpa decât dacă vine cineva și bagă bani! „Fie vreme bună, fie vreme rea” pare mai degrabă un refren pentru nostalgici. Nimeni nu își asumă riscuri! Un mic haos stă să lovească clubul din Ștefan cel Mare, tocmai când suporterii visau frumos.

Lovitură teribilă pentru Dinamo, dacă existau persoane care sperau că grupul ONE se folosește de interpuși pentru a salva clubul: „Nu suntem interesați de tranzacție și nici nu vom fi pe viitor!”

În încercarea de a lămuri aceste ițe întortocheate, ProSport a luat legătura cu reprezentanții grupului One.

„Ca urmare a articolului apărut la dumneavoastră, compania One United Properties dezminte informația potrivit căreia One United Properties și acționarii principali și cofondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, sunt implicați în demersul de a investi în clubul Dinamo. Menționăm că nici cei doi cofondatori și nici One United Properties nu au intenția de a face o astfel de investiție”, se arată în comunicatul trimis ProSport.

Mai mult, contactat de site-ul nostru, Andrei Diaconescu a negat și el orice posibilitate a implicării celor de la One la Dinamo: „Nu suntem în tranzacție, nu suntem interesați de tranzacție și nici nu vom fi pe viitor!”.

Clar și concis, fără urmă de îndoială. În viață, însă, nimic nu este sută la sută sigur. Vorbeam de un mic haos, dar este posibil ca acesta să fie chiar mare pentru clubul situat între Circ și Spitalul de Urgență, ironie fină lansată în trecut de cunoscutul editorialist Răzvan Ioan Boanchiș.

Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties

Detalii despre Red&White Management SRL și despre structura noului acționar majoritar de la Dinamo

Firma Red&White 2022 a fost creată pe 6 octombrie 2022 și are sediul social pe strada Buzești din Capitală. Firma e formată din doi asociați: Andrei Nicolescu, care deține 60%, și Eugen Gheorghe Voicu, care are restul de 40%.

Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob (administratorul special de la Dinamo), figurează ca administrator al societății. Conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, Red&White are un capital social subscris de 10.000 de lei. Și, un lucru foarte important, această firmă nu are datorii la ANAF.

Andrei Nicolescu este cunoscut pentru că a pus umărul la promovarea Academiei Rapid din Liga 4, echipă care ulterior a devenit FC Rapid, dar despre care se știe în zona de business că nu are capacitatea financiară  de a susține un club ca Dinamo.

Eugen Voicu este președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust și fondator al Certinvest.

În noua structură, conform informațiilor oficiale anunțate chiar de Dinamo, Andrei Nicolescu va fi Director General al clubului.

„În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale:

  • elaborarea si aprobarea unui nou plan de reorganizare;
  • asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off;
  • îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor.

Andrei Nicolescu își va asuma responsabilitatea de Președinte – Director General al clubului”, se arată în comunicatul lui Dinamo

„Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate” – Eugen Gheorghe Voicu

 

„Pregătim acest pas de mai multă vreme si salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”
Andrei Nicolescu, cel care își asumă responsabilitatea de a fi noul președinte / director general al clubului Dinamo

Sunt vorbe goale? Sunt adevăruri? Există un fond de investiții important care folosește Red&White Management SRL sub formă de paravan? ProSport va încerca să elucideze misterul acestei afaceri care ridică numeroase semne de întrebare și vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă la Dinamo și în următoarea perioadă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dinamo-are-un-nou-actionar-majoritar-si-anunta-ceea-ce-urmeaza-un-fost-rapidist-e-noul-conducator-al-clubului-19261124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-badea-a-intermediat-vanzarea-clubului-dinamo-imagini-exclusive-de-la-negocierile-purtate-de-dorin-serdean-cu-redwhite-exclusiv-19261100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sondajul-ddb-din-toiul-noptii-care-anunta-posibila-vanzare-a-lui-dinamo-foto-cu-cei-care-poarta-negocieri-secrete-cu-dorin-serdean-azi-pare-a-fi-ziua-decisiva-exclusiv-19261006

Alin GRIGORE, Andrei TRIFAN 25 Feb. 2023, 10:18 Liga 2
Pe aceeași temă