Ce nu s-a văzut la TV! Galeria arădeană, dură cu absolut toată lumea după meciul pierdut de UTA cu Rapid, atât cât era cocoțată pe gardul vecin stadionului, cât și în parcare. ”Ce m-a deranjat e că i-au făcut pe jucători blatiști”

Anda DELIU 27 Jul. 2020, 14:08 Liga 2
Ce nu s-a văzut la TV! Galeria arădeană, dură cu absolut toată lumea după meciul pierdut de UTA cu Rapid, atât cât era cocoțată pe gardul vecin stadionului, cât și în parcare. ”Ce m-a deranjat e că i-au făcut pe jucători blatiști”

A fost supărare mare la Arad după ce UTA a fost învinsă de Rapid cu 2-1 și a ratat șansa de a promova matematic la finalul acestui joc, după 12 ani de absență de pe prima scenă a fotbalului românesc. Galeria, prezentă în curtea unui atelier de reparații auto vecin cu terenul care găzduiește și arena Motorul, a avut la final de meci reproșuri pentru toată lumea: jucătorii UTA-ei, antrenorul Laszlo Balint, impresarul Bogdan Apostu, jucătorii Rapidului și antrenorul Dan Alexa.

Primul luat în vizor, impresarul Bogdan Apostu

Cronologic, prima persoană vizată de reproșurile galeriei ”Bătrânei Doamne”, care a ieșit repede din curtea vecină, a fost impresarul Bogdan Apostu. Agentul de jucători care are o strânsă colaborare cu clubul arădean spune că discuția cu fanii a fost aprinsă și nu s-a ajuns la violență fizică.

„Am avut o discuție mai aprinsă. Ce să-mi reproșeze mie? Echipa e pe primul loc! Ce m-a deranjat pe mine e că i-au făcut pe jucători blatiști. Unul dintre ei, deoarece cu un singur suporter am avut o discuție. Eu îi cunosc foarte bine pe acești jucători, le cunosc caracterele. Nu se pune problema de așa ceva. Dar recunoștința e un lucru rar în ziua de astăzi. A fost o discuție mai aprinsă, nu am fost statuie. Am venit unii spre alții, suntem bărbați. Dar nu ne-am atins. Au intervenit jandarmii, mi se pare normal. Acei suporteri nu trebuiau să fie acolo”, a declarat Bogdan Apostu pentru Liga2.ro.

Laszlo Balint și Bogdan Apostu îl prezintă pe Soufiane Sefari la UTA

Oricine ieșea din stadion risca să fie admonestat de fani

Iar dacă cu Apostu a fost o ceartă pe tema jucătorilor, cu alte persoane care au ieșit pe rând din stadion a fost mai rău. Antrenorul Laszo Balint a dat și el explicații galeriei, în contextul în care UTA nu a ratat promovarea, ci doar șansa de a sărbători asta după ultimul meci disputat acasă din play-off.

Despre situația cu Dan Alexa, care a dat câțiva pumni când s-a simțit înconjurat de suporterii arădeni, martorii oculari spun că fanii au reușit să treacă prin cordonul de jandarmi. O scăpare mare a Jandarmeriei, în contextul în care nu era vorba de sute de fani, iar zona permite încercuirea cu ușurință.

”Erau destui și nu am avut ce să fac, decât să mă apăr. Doar nu era să stau să iau bătaie. Nu au ajuns la jucători să îi lovească. Eu mă pregăteam să urc în autocar când au venit toți acei suporteri”, a spus Dan Alexa pentru Liga2.ro.

Dan Alexa a avut show cu fanii arădeni. La final, în parcare, s-au împărțit și pumni. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Arădeanul Jorza, speriat în propriul oraș natal

Timorat a fost și arădeanul de 21 de ani Amir Jorza. Un martor ocular ne-a relatat că jucătorul era așteptat lângă autocarul Rapidului de tatăl său, cu mașina, pentru a-l lua acasă. Explicabil de altfel, având în vedere că, după meci, Rapidul a dormit la Timișoara, iar jucătorul avea timp să se alăture lotului până la antrenamentul de refacere programat luni dimineața de Alexa. Amir Jorza a avut mari rețineri să coboare pentru a pleca cu tatăl său. Fotbalistul a fost, de altfel, și înjurat pe stadion de galerie, deși are trecut utist.

Nu același lucru s-a întâmplat și cu un alt jucător arădean și fost utist din lotul Rapidului, chiar pus căpitan în acest joc, mijlocașul Cătălin Hlistei.

Arădeanul Amir Jorza, acum la Rapid, n-a fost menajat deloc de fanii UTA-ei, echipă unde a crescut. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Goge a sărit peste o mașină!

Tot din informațiile de la martorii oculari, Petre Goge și alt coleg au ieșit din curtea stadionului în fugă până la autocar. Goge ar fi sărit peste un automobil, de frica fanilor arădeni care trecuseră de jandarmi și se îndreptau spre el!

Jucătorul se bandă a fost unul dintre cei care s-au bucurat vocal de victorie. Înainte să intre pe tunel, Goge a strigat: ”Acum nu mai sărbătoriți în piață?”.

Până la urmă, deși s-a vehiculat că au fost loviți și jucători rapidiști de fani, informațiile Liga2.ro sunt că nu se confirmă vreun contact fizic, ci doar alergatul spre jucătorii adversarului.

De frica fanilor arădeni care se îndreptau amenințător spre el, în parcarea stadionului Motorul, rapidistul Petre Goge a sărit peste o mașină ca peste un simplu obstacol întâlnit la antrenamente, în drumul său spre autocar. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Raportul observatorului e cheia

La acest meci, delegatul de joc a fost Daniel Sabou, președintele AJF Sălaj. Interesant este că la anunțarea brigăzii, Sabou nu fusese menționat pe site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor. De altfel, la reluarea după pandemie, delegații de joc de la meciurile de Liga 1 nu au mai fost anunțați de Liga Profesionistă de Fotbal, cea care deleagă observatorii de joc la prima ligă. De la Liga 2 în jos, aceștia sunt delegați de FRF, și, până acum, apăreau pe site-ul CCA. Până la acest joc.

Altfel, informațiile Liga2.ro sunt că Daniel Sabou a trecut tot ceea ce s-a întâmplat în incinta stadionului în raport.

La fel ca la meciul cu Petrolul, suporterii echipei UTA au mers într-o curte vecină a stadionului Motorul și și-au încurajat favoriții în partida cu Rapid de pe gardul respectivei propietăți. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Minor pe stadion

Vorbim despre obiecte aruncate din curtea vecină sau tribună spre teren. Este vorba de peturi de plastic de bere, dar și un recipient de sticlă de bere, care a trecut razant de Dan Alexa la final de meci. De altfel, de la acea sticlă s-a și enervat ”Chirurgul” și a început să înjure spre tribună.

În plus, s-a aruncat și cu ceva dur, o piatră sau o cărămidă, conform martorilor oculari, din curtea unde a stat galeria.

O altă problemă, văzută inclusiv la TV, este că în tribună se afla și un minor, care, conform protocolului sanitar, nu avea ce să caute la meci. Rămâne de văzut dacă aceste aspecte se pot repercuta cumva asupra organizatorilor, deoarece ceea ce este exterior arenei nu prea are cum să se concretizeze într-o sancțiune.

Fenomenul ”curtea vecină” sau statul la gard e însă cumva generat de restricțiile pandemiei și nu e exclus să genereze reglementări suplimentare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-rapid-meciul-care-ii-poate-promova-pe-aradeni-si-pe-bucuresteni-i-ar-putea-lasa-in-liga-2-partida-din-etapa-a-4-a-a-play-off-ului-se-joaca-duminica-de-la-1700-laszlo-balint-si-a-con-19140897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-uta-n-au-scapat-nici-ei-de-furia-suporterilor-dupa-ce-s-a-ratat-sarbatoarea-promovarii-matematice-la-finalul-meciului-cu-rapid-laszlo-balint-a-mers-in-mijlocul-fanilor-va-19141092

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incidente-la-arad-dupa-meciul-uta-rapid-dan-alexa-s-a-batut-cu-cativa-fani-ai-echipei-pe-care-giulestenii-au-invins-o-doar-nu-era-sa-stau-sa-iau-bataie-exclusiv-19141045

Anda DELIU 27 Jul. 2020, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă