De pe băncile liceului, pe teren în Liga 2. Casian Soare a debutat pentru CS Comunal Șelimbăr la 16 ani: ”Mă descurc cu școala și cu antrenamentele. Le mulțumesc profesorilor”. Interviu cu puștiul promovat de Claudiu Niculescu

Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2023, 14:40 Liga 2
De pe băncile liceului, pe teren în Liga 2. Casian Soare a debutat pentru CS Comunal Șelimbăr la 16 ani: ”Mă descurc cu școala și cu antrenamentele. Le mulțumesc profesorilor”. Interviu cu puștiul promovat de Claudiu Niculescu

CS Comunal Șelimbăr și-a permis, pentru că a ratat accederea în play-off-ul Ligii 2, să debuteze un tânăr de 16 ani în partida din ultima rundă a sezonului regular, cu Unirea Constanța, scor 3-0.

Claudiu Niculescu a decis să mizeze pe unul din tinerii aduși în iarnă, în pauza competițională, pe Casian Soare, în vârsta de numai 16 ani, care a intrat pe teren în minutul 64 al confruntării de la Clinceni.

Casian Soare a debutat în Liga 2 la 16 ani, pentru CS Comunal Șelimbăr

De altfel, în iarnă, în cantonamentul organizat la Râmnicu Vâlcea de CS Comunal Șelimbăr, au fost luați mai mulți juniori, printre care și Casian Soare. Apoi, Claudiu Niculescu a considerat că tânărul merită să fie în lotul CS Comunal Șelimbăr și că ar putea juca în câteva meciuri din Liga 2, mai ales că se încadrează în regula ”under”.

Acum, încă din finalul sezonului regular, Claudiu Niculescu a decis să îi dea lui Soare câteva minute cu Unirea Constanța, un meci fără mare miză și care era oarecum tranșat din start în favoarea sibienilor.

Casian Soare, în vârsta de numai 16 ani, este cel mai tânăr jucător de la prima echipa a lui CSC 1599 Șelimbăr.  Născut în Sibiu, Casian a început să joace fotbal cu puțin timp înaintea împlinirii vârstei de 4 ani. Ambițios și determinat, Casian a făcut primul pas spre fotbalul profesionist in vara anului 2022, când a început să joace pentru echipa Uder17 a clubului CSC 1599 Șelimbăr, în urma parteneriatului încheiat între aceștia și ASFC Interstar Sibiu.Seriozitatea si perseverența l-au ajutat ca în scurt timp de la transferul său să încheie primul lui contract de jucător profesionist cu prima echipa. În 12.03.2023 Casian a debutat pe teren, în primul lui meci din Liga a-2-a  împotriva celor de la Unirea Constanța”, a precizat CS Comunal Șelimbăr pe site-ul oficial, iar ulterior a publicat un interviu cu tânărul Casian Soare.

Casian Soare: ”Am avut emoții, dar am fost încurajat de antrenori și colegi”

Casian, cum ți s-a părut primul tău meci din Liga a-2-a ?
Sincer am avut emoții. Am trecut peste acestea datorită faptului că am fost încurajat tot timpul de către antrenori și colegi. Pe aceasta cale vreau sa-i mulțumesc domnului Claudiu Niculescu pentru ca a avut încredere în mine și mi-a dat șansa să joc primele mele minute în Liga a 2-a.

Care crezi ca sunt calitățile care te-au ajutat sa ajungi de la ASFC Interstar Sibiu la CSC 1599 Șelimbăr?

Consider că am intrat în atenția echipei de seniori a CSC Șelimbăr datorită evoluțiilor bune pe care le-am avut in meciurile in care am evoluat la juniori, a faptului ca încerc de fiecare data sa fac foarte bine atât faza ofensivă de joc cât și faza defensivă și nu în ultimul rând a faptului ca folosesc la fel de bine ambele picioare in jocul de fotbal.

Cum ți s-a părut cantonamentul de pregătire din iarna comparativ cu antrenamentele cu care ai fost obișnuit ?

Cantonamentul de iarnă nu a fost deloc ușor, chiar dacă nu a fost primul cantonament de care am avut parte. Oricât de bună și eficace ar fi pregătirea la nivel de juniori, ea nu poate fi identica cu cea de la nivelul seniorilor, însă poate să te ajute să faci trecerea mai ușor de la nivelul juniorilor la nivelul seniorilor.

Consider că am beneficiat la juniori de o pregătire bună, sub toate aspectele, atât fizic cât și tehnico-tactic, însă la nivelul echipei de seniori este altceva, forța și intensitatea sunt diferite, cerințele sunt mari și presiunea continuă. Primul contact al meu cu aceste aspecte noi l-am avut în cantonamentul de iarnă efectuat cu echipa mare.

Casian Soare: ”Vreau să joc cât mai multe minute la echipa de seniori”

Ce aspirații ai? La ce echipa ai vrea sa joci pe viitor ?
În viitor îmi doresc în primul rând sa fiu sănătos. Vreau sa mă pregătesc la fel de bine și să ajung sa joc cat mai multe minute la echipa de seniori. Nu pot răspunde la ce echipa mă vad pe viitor, cert este faptul ca orice jucător de fotbal își dorește să se evolueze la un nivel cât mai înalt.

Ești elev la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr“ Sibiu, fiind cunoscut ca un liceu pretențios. Cum reușești sa menții un echilibru între școală și antrenamente ?
Până în prezent am reușit să sa mă descurc foarte bine atât la școală cât și la antrenamente. Nu este simplu deloc, totul implică muncă și voință. Ambele capitole, școala și fotbalul sunt importante pentru mine. Vreau să mulțumesc cadrelor didactice din cadrul Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”- Sibiu care mă înțeleg și mă susțin tot timpul.

Casian Soare: ”Am de învățat de la antrenori, colegi și toți cei implicați la club”

Cum ți se pare echipa ? De la cine ai cel mai mult de învățat ?
Sunt încântat de ceea ce am găsit la CSC Șelimbăr 1599. Tot timpul vreau să cred că echipa pentru evoluez este cea mai bună. Așa consider și acum. Am de învățat de la antrenori, colegi și toți cei implicați din punct de vedere fotbalistic la Șelimbăr.

CS Comunal Șelimbăr debutează în play-out cu Unirea Slobozia

CS Comunal Șelimbăr nu este lipsită total de emoțiile retrogradării. Este pe locul 4 în clasamentul din Grupa A, înainte de prima etapă, la numai trei puncte de locul 5, Metaloglobus, care la finalul play-out-ului duce la barajul de menținere în divizia a doua, cu locul 5 din Grupa B a play-out-ului.

În prima rundă din grupa pentru evitarea retrogradării, CS Comunal Șelimbăr va juca pe terenul Unirii Slobozia.

Clasamentul Grupei A a play-out-ului Ligii 2:

  1. Unirea Slobozia – 31 puncte
  2. CSM Slatina – 27
  3. FK Miercurea Ciuc – 26
  4. CS Comunal Șelimbăr – 24
  5. Metaloglobus București – 21
  6. Minaur Baia Mare – 16
  7. Politehnica Timișoara – 13

Foto: CS Comunal Șelimbăr

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2023, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă