Astra, în sfârșit pe plus în Liga 2! Succesul cu Dunărea Călărași a șters minusul din dreptul punctelor și a cedat ultimul loc în clasament. Florin Stîngă, artizanul luptei pentru revenire: ”Nu toți se nasc antrenori la Liga 2. Mi-am așteptat șansa și am muncit”

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2021, 15:27 Liga 2

În sfârșit, Astra e pe plus în Liga 2 după ce în timp, de la începutul campionatului, a fost sancționată cu un total de 14 puncte. În etapa a 11-a, formația care stă la Ploiești și joacă la Giurgiu a învins Dunărea Călărași, acasă, cu 3-0, și a ajuns la 2 puncte. Pe lângă acest aspect, a cedat ultimul loc Daciei Unirea Brăila.

Florin Stîngă: ”Muncim, ne sacrificăm, e meritul jucătorilor” 

Astra a urcat o poziție în clasament, de pe ultima, 20, pe penultima, 19, datorită unui golaveraj mult superior pe care îl are față de Dacia Unirea Brăila. Formația lui Florentin Petre are tot 2 puncte, dar un golaveraj de -31. Antrenorul Florin Stîngă, venit în vară la Astra, imediat după retrogradarea din Liga 1, nu-și atribuie prea multe merite pentru rezultatele bune înregistrate de echipă.

I-a lăudat pe jucători la finalul confruntării cu călărășenii. În ciuda situației grele prin care trece clubul, ”principalul” a reușit să țină echipa unită și acum Astra să părăsească ultimul loc din Liga 2.

  • Carlo Danciu (min. 63), Dragoș Gheorghe (min. 75) și Raul Gavîrliță (min. 81) au marcat pentru Astra în partida cu Dunărea Călărași.

”Muncim, ne sacrificăm, e meritul jucătorilor, știu ce îmi doresc de la ei. Vreau să îi felicit, pentru că am reușit să punem și noi 2 puncte în clasament, după 11 etape în care am muncit și ne-am sacrificat foarte mult.

(N.r. – Despre faptul că marcatorii Danciu și Gavîrliță au intrat pe parcursul meciului și nu au fost titulari) E meritul jucătorilor, au arătat că trebuie să fie titulari. Cu Gavîrliță am făcut un pariu. I-am zis că vreau să îmi arate că am greșit că nu l-am băgat titular. Sunt în dilemă acum pentru partida următoare, dar jucătorii arată că trebuie să joace, de ce avem rezultate, dar cel mai importat e că avem un lot unit, cu jucători de mare caracter.

Trebuie să arătăm că avem valoare. Urmează o perioadă în care întâlnim echipe foarte valoroase, eu propun să jucăm un fotbal cât mai bun și să avem și rezultate, dacă vrem să ne remarcăm și să progresăm, să ajungem sus. E o șansă pentru jucători, îmi doresc să aibă curaj, să joace fotbal de plăcere și să demonstreze că merită în Liga 1, a declarat Florin Stîngă, la Metropola TV.

Florin Stîngă: ”Nu toți se nasc antrenori la Liga 2 sau mai sus. Anumiți antrenori trebuie să o ia de jos. Eu mi-am așteptat șansa și am muncit” 

În ceea ce privește secretul succesului, cum a reușit să facă echipa să joace atât de bine, Florin Stîngă a declarat că perioada lungă de timp petrecută în Liga 3, în condiții grele, l-a ajutat foarte mult. Acum, când a primit șansa să antreneze în Liga 2, încearcă să își arate experiența căpătată.

”Ne respectăm meseria, atât eu cât și colaboratorii mei, dar și jucătorii. Eu, înainte să vin la Liga 2, am fost antrenor principal la Liga 3. M-am confruntat cu foarte multe probleme. Nu toți se nasc antrenori la Liga 2 sau mai sus. Anumiți antrenori trebuie să o ia de jos. Eu mi-am așteptat șansa și am muncit. Am crezut în mine, iar când mi s-a oferit șansa să antrenez în Liga 2, chiar dacă am venit în aceste condiții, m-am bucurat.

Am făcut niște sacrificii foarte mari pentru această șansă, iar Dumnezeu m-a răsplătit prin rezultatele pe care le avem”, a mai declarat Stîngă.

Pentru Astra urmează derby-ul cu Petrolul 

Făcând un exercițiu de imaginație, dacă nu a fi fost minusul de 14 puncte, Astra s-ar fi aflat acum în partea superioară a clasamentului Ligii a 2-a cu cele 16 puncte acumulate, pe primele pozițiie sub locurile de play-off, pe 9.

Runda următoare are loc un meci extrem de dificil pentru Astra, cu liderul Petrolul, pe teren propriu, la Giurgiu, duminică, de la ora 12:30.

Foto: Costel Nicolae

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-incepe-sa-se-ridice-iar-victoria-cu-dacia-unirea-l-a-entuziasmat-pe-leo-strizu-ne-apropiem-de-jocul-echipelor-de-la-locul-7-in-jos-obiectiv-indraznet-dupa-abia-a-19206573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-declaratii-puternice-dupa-partida-buzaului-cu-unirea-slobozia-joc-urat-multe-tipete-decizii-contestate-insa-vorbeste-mai-apasat-de-play-off-suntem-ind-19206556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-fara-spectatori-stadioanele-isi-inchid-iar-portile-din-cauza-pandemiei-prima-partida-din-liga-2-in-care-accesul-fanilor-este-interzis-19206475

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/preturile-biletelor-la-minaur-baia-mare-u-craiova-de-aproape-doua-ori-mai-scumpe-decat-la-finala-cupei-romaniei-echipa-din-liga-3-vrea-sa-scoata-paguba-cu-nocturna-19206402

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2021, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă