Căpitanul liderului UTA are un mesaj pentru echipele oponente din Liga 2 care au intrat ”cu bocancii în toată munca noastră”: ”Toată supărarea acumulată s-a transformat în și mai multă ambiție și determinare, suntem prea puternici să ne destrame cineva!”

Publicat: 16 May. 2020, 16:34 Liga 2
Căpitanul liderului UTA are un mesaj pentru echipele oponente din Liga 2 care au intrat ”cu bocancii în toată munca noastră”: ”Toată supărarea acumulată s-a transformat în și mai multă ambiție și determinare, suntem prea puternici să ne destrame cineva!”

UTA se repliază după decizia luată de Federația Română de Fotbal, care o dezavantajează, cu girul majorității grupărilor de Liga a 2-a. Arădenii vor fi nevoiți să joace un play-off în compania echipelor de pe locurile 2-6, având înjumătățite punctele. Conducerea clubului va ataca la TAS hotărârea îndată ce ea va trece și de Comitetul Executiv al FRF, dar, între timp, antrenorii și jucătorii își reiau treaba.

Acest lucru se va întâmpla undeva la mijlocul săptămânii viitoare, mai precis când rezultatele testelor pentru SARS-CoV2, ce se vor efectua luni, vor certifica faptul că nu există fotbaliști infectați în lotul liderului. Iar dacă sunt, aceștia vor fi imediat izolați și nu vor intra în acel cantonament strict alături de colegii lor.

Ciprian Rus: ”Avem cea mai bună echipă și cel mai bun antrenor, am demonstrat asta până acum”

Cert este că fotbaliștii par să fie conectați la ceea ce au de făcut în perioada grea, inedită, de pregătire pentru cele cinci finale din luna iulie, împotriva celor de la CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

„Când s-a vehiculat că poate apărea acest sistem play-off cu înjumătățirea punctelor, pe undeva mă așteptam să fie acceptat de majoritatea cluburilor, pentru că singura echipă defavorizată grav era UTA. Am văzut că s-au făcut presiuni pentru acest sistem din partea unor cluburi care nu vor să-și accepte locul pe care se află în clasament și pe moment chiar am simțit că cineva intră cu bocancii în toată munca noastră, cum se spune. Aș vrea, totuși, să le atrag atenția acelora care au tras tare pentru a se ajunge la această decizie. Dacă ei cred că sistemul votat în favoarea lor și în defavoarea noastră o să ne afecteze mental e total greșit. Toată supărarea acumulată s-a transformat în și mai multă ambiție și determinare. Avem cea mai bună echipă și cel mai bun antrenor, am demonstrat asta până acum, chiar dacă pentru unii e greu de digerat. S-a creat un grup puternic, am devenit o familie. Și, chiar dacă unii încearcă să ne destrame, nu au cum, suntem prea puternici”, avertizează Ciprian Rus, căpitanul „Bătrânei Doamne”, pentru Sport Arad.

”Reacția suporterilor ne dau putere și încredere și le promitem că-i vom face fericiți”

Chiar dacă nu există certitudini asupra sistemului de disputare al play-off-ului ligii secunde, UTA va juca trei partide pe teren propriu, unde în acest sezon a pierdut doar două puncte după remiza cu CS Mioveni (scor 1-1). E adevărat, de această dată, „roș-albii” trebuie să se descurce în 11, al 12-lea jucător, caldul public arădean, având interzis pe „Motorul” ca urmare a restricțiilor ce rămân în vigoare ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Ne avantajează faptul că mai multe meciuri jucăm acasă, unde până acum am mers aproape perfect și am luat un singur gol. E adevărat, cel mai important factor, suporterii și atmosfera creată de ei ne vor lipsi mult, dar îi simțim deja aproape prin ceea ce am citit și noi pe site-urile de socializare sau în presă în ultimele zile. Reacția lor ne dau putere și încredere și le promitem că-i vom face fericiți, chiar dacă nu le vom putea vedea fizic bucuria, pe stadion”, a adăugat Rus, al doilea golgheter stagional al arădenilor, după Valentin Buhăcianu.

Așadar, utiștii se întorc în iarbă de săptămâna viitoare pentru antrenamente pe grupuri de câte patru la început, după care, la finalul lunii iunie ar trebui să treacă și la pregătirea colectivă. „Probabil că nu o să ne simțim foarte confortabil, mai ales dacă vom intra în acel cantonament strict, fără a intra în contact cu familiile noastre. Apoi, sportiv vorbind, este o perioadă de șase săptămâni în care – practic – o să începem o noua pregătire fizică din temelii, dar asta este situația. Trebuie să ne conformăm pentru a continua parcursul bun și pentru a ne îndeplini obiectivul, promovarea în Liga 1. Cel mai important este ca la final să ne bucurăm cu toții și – probabil – ne vom aduce aminte cu drag de această perioadă, fie ea și mai puțin plăcută din punct de vedere al efortului și sacrificiilor făcute”, a concluzionat Ciprian Rus.

Laszlo Balint a sunat adunarea lotului utist pentru duminică seara. În primă fază, jucătorii vor locui unde au făcut-o și înainte de izbucnirea pandemiei, iar după ce vor primi rezultatul testului de luni se vor cantona cu toții la hotel Subcetate. Bineînțeles, antrenamentele se vor desfășura la „Motorul”, unde a demarat deja o amplă „operațiune” de dezinfecție.

Sursa: Sport Arad

Publicat: 16 May. 2020, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă