Campionii returului

25 Apr. 2009, 16:44 Liga 2

Doar de câteva faze de atac mai închegate au avut nevoie băcăuanii pentru a marca primul gol, cel care, de altfel, a decis și soarta meciului.

 

Astfel, dacă în chiar minutul 2, elevii lui Poenaru introduceau mingea în plasa lui Savu prin Câmpeanu, golul fiind însă anulat pe motiv de ofsaid, două minute mai târziu, Neagu trimitea o "torpilă" direct la vinclu din lovitură liberă de la 20 de metri și aducea bucuria în tribunele "Municipalului" băcăuan. A urmat o perioadă în care nemțenii au fost "groggy" acuzând șocul golului primit extrem de devreme, în care tot "galben-albaștrii" au fost la cârma jocului, elevii lui Florin Marin trecând doar accidental de mijlocul terenului. Ceahlăul și-a adus însă aminte că are nevoie de puncte pentru a-și asigura un loc în prima ligă și Gafița și Bădescu l-au "întins" pe Hăisan și au dat emoții serioase băcăuanilor.

 

Dacă prima repriză a fost una frumoasă, cu destul de multe faze de poartă, nu același lucru se poate spune și despre partea a doua a jocului, gazdele retrăgându-se puțin și cedând inițiativa, iar Ceahlăul încercând să construiască, dar fără prea mult succes, doar Ionuț Bădescu fiind un real pericol pentru poarta băcăuană. "Galben-albaștrii" au fost foarte aproape de a da lovitura în ultimele minute ale meciului, după o ieșire hazardată a lui Savu la 35 de metri de propria poartă, când Mihălăchioaie a pasat în care pentru Câmpeanu, care, din 5 metri, a "reușit" performanța de a trimite peste poartă.

 

Astfel, FCM Bacău rămâne neînvinsă în acest retur de campionat, în timp ce pe nemțeni îi așteaptă o serie de meciuri dificile în condițiile în care principalele contracandidate la promovare au câștigat astăzi și au reușit să se apropie.

 

 

"Am primit un gol foarte repede, am avut două ocazii mari de a egala, după care am jucat din ce în ce mai prost, încheind meciul de-a dreptul confuz"
Viorel Mestecăneanu, președinte CA Ceahlăul
 

 

"Ne-am făcut singuri viața grea pe acest final de campionat. Nu am reușit să câștigăm nici cu Ploieștiul, iată că am pierdut și aici astăzi, iar urmăritoarele noastre se apropie. Vom avea un final de campionat foarte greu"
Mihai Ionescu, antrenor Ceahlăul


"A fost un meci pe care am meritat să îl câștigăm, cu destul de puține realizări tehnice deosebite, pentru că ăsta este nivelul fotbalului nostru. Eu sper să continuăm pe aceeași linie pentru că Bacăul nu este o echipă care să se bată la retrogradare"

Gheorghe Poenaru, antrenor FCM Bacău
 

 

articol scris de Adi ENĂ‚ȘOAIE

25 Apr. 2009, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă