Campionii FC Argeș acceptă sistemul play-off / play-out cu o singură condiție: ”Să nu pierdem punctele din meciul cu Snagov.” Piteștenii sunt pregătiți să intre în cantonament

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2020, 11:37 Liga 2
Campionii FC Argeș acceptă sistemul play-off / play-out cu o singură condiție: ”Să nu pierdem punctele din meciul cu Snagov.” Piteștenii sunt pregătiți să intre în cantonament

Discuțiile dintre Federația Română de Fotbal și cluburile din Liga 2 nu au dat direcția spre care se îndreaptă campionatul în perioada următoare. Deocamdată, părerile la nivelul echipelor sunt împărțite, o parte vrea ca sezonul să se termine cu disputarea etapelor rămase, iar o parte dorește implementarea sistemului play-off / play-out.

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al Campionii FC Argeș, a declarat că își dorește pentru clubul pe care îl reprezintă ca întrecerea să se încheie în termenii stabiliți la începutul sezonului, prin jucarea tuturor meciurilor.

Cristian Gentea: ”Ar fi nedrept să pierdem punctele cu Snagov”

Tinde însă să accepte și varianta play-off / play-out, dar vrea ca argeșenii să beneficieze de cele trei puncte obținute cu Sportul Snagov, retrasă din campionat. În cazul în care se va merge pe împărțirea echipelor în acest mod, FRF ia în calcul anularea rezultatelor înregistrate cu formația ilfoveană exclusă din competiție în retur. Doar cinci rezultate ar trebui anulate, toate la ”masa verde”, însă piteștenii nu doresc asta, fiindcă ar pierde trei puncte în lupta pentru promovare.

”Eu mi-aș dori și ideal ar fi să jucăm toate cele 14 etape care au mai rămas de disputat din această ediție de campionat. Dacă nu va fi posibil acest lucru, rămâne varianta cu play-off și play-out. Suntem de acord și cu aceasta, dar cu condiția să nu ni se ia cele trei puncte câștigate pe teren în meciul cu Snagovul. Ar fi nedrept să se întâmple acest lucru pentru că noi le-am câștigat pe teren și nu la masa verde! Federația a precizat că prin decizia pe care o va lua va încerca să fie un dezavantaj minim pentru toate echipele. Nu s-a decis nimic acum, urmând ca săptămâna viitoare să mai aibă loc încă o videoconferință cu reprezentanții cluburilor. Fiecare club va primi câte un chestionar în care va menționa varianta aleasă pentru reluarea competiției”, a declarat Cristian Gentea pentru site-ul oficial al clubului piteștean.

Deocamdată, Federația Română de Fotbal le-a comunicat echipelor că există două variante pentru reluarea Ligii 2, care se știau deja. Reluarea antrenamentelor după 15 mai, după ridicarea stării de urgență, și disputarea meciurilor începând cu 6 iunie sau 13 iunie. Discuțiile vor continua și în perioada următoare, după ce FRF va stabili anumite reguli cu Ministerul Sănătății.

”Federația a dorit să vadă care este poziția fiecărui club. Practic s-a luat pulsul, cum se spune. Dacă după data de 15 mai, autoritățile vor permite începerea antrenamentelor, s-au luat în calcul două scenarii pentru reluarea competiției. Primul ar fi să se joace cele 14 etape care au mai rămas de disputat, iar cel de-al doilea, ar fi un play-off, cu primele opt echipe și play-out, cu restul echipelor. Majoritatea cluburilor au optat pentru varianta cu play-off / play-out, motivând că nu este timp pentru disputarea celor 14 etape rămase.

Pregătirea ar urma să se reia imediat după data de 15 mai, după ridicarea stării de urgență, iar competiția ar urma să înceapă pe 6 iunie. Dacă nu se va putea pune în practică primul scenariu, s-a luat în discuție al doilea, cu play-off și play-out, campionatul urmând a se relua pe data de 13 iunie, după trei săptămâni de pregătire”, a mai precizat conducătorul Argeșului.

Piteștenii sunt pregătiți să intre în cantonament până la reluarea campionatului 

Campionii FC Argeș este una din principalele candidate la promovare, indiferent de forma sub care se reia Liga 2. Echipa pregătită de Ionuț Badea se situează pe locul 4 în clasament, la un singur punct de locurile 2 și 3. E gata să intre în cantonament imediat după ce legea va permite acest lucru.

Cristian Gentea a dat asigurări că fotbaliștii vor sta în cantonament pe toată perioada pregătirii premergătoare reluării campionatului: ”Noi am identificat deja două locații unde să facem pregătirea centralizată. Asta ar însemna să ținem acolo jucătorii pe toată perioada cantonamentului și să-i testăm de COVID-19”.

Foto: Gabriel Neacșu / Fotbal Club Argeș Pitești

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2020, 11:37 Liga 2
Pe aceeași temă