Zima visează la prima victorie în 2019 cu Energeticianul chiar pe arena „lupilor”: „Aștept acest joc încă de când am promovat în Liga 2”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 19:11 Campionat

Marți seara, de la ora 19:30, la Ploiești, Energeticianul va da piept cu Petrolul, în încheierea etapei a 25-a a Ligii 2. Antrenorul echipei de la Petroșani, George Zima, este optimist și își joacă până la capăt cartea. Fără victorie în cele trei meciuri desfășurate în 2019, Zima speră să o reușească pe prima chiar în arena „lupilor”.

„Aștept acest joc încă de când am promovat în Liga 2. Sunt meciuri aparte, datorită faptului că tribunele sunt pline de suporteri. Când evoluezi sau antrenezi în fața unei asistențe numeroase, simți cu adevărat sensul pur al fotbalului.
Venim după o evoluție total nereușită din punct de vedere ofensiv
(n.r. – 0-0 pe teren propriu cu FC Argeș), dar să nu uităm ca FC Argeș este o echipă experimentată și omogenă, cu mulți jucători de valoare. Chiar și așa am obținut un punct pentru că suntem un grup unit, iar defensiv am respectat sarcinile trasate. Săptămâna aceasta ne-am construit antrenamentele pe lucrurile pozitive din jocurile precedente, băieții au conștientizat evoluția din etapa trecută și mergem încrezători la Ploiești că putem să ne întoarcem cu puncte”, spune George Zima.

În ciuda faptului că echipa sa a obținut doar două puncte dintr-un total de nouă în acest an, Zima spune că în lot este o atmosferă pozitivă. Antrenorul Energeticianului are dificultăți în a alege primul „11”, fiindcă tinerii săi jucători dau randament bun la antrenamente.

„Atmosfera din lot este în continuare una pozitivă și sunt foarte mulțumit de cum se pregătesc băieții. Având jucători tineri, au o dorința mare de a demonstra și acest aspect mă pune în dificultate în a alege primul 11. Am mare încredere în ei, iar, dacă vor munci din ce în ce mai mult la antrenamente, vom avea rezultate bune. Pe lângă faptul că mereu îi încurajez și încerc să le scot în evidență mai mult lucrurile pozitive, mai apelez la clipuri din viața reală pe care le interpretez în mod personal în încercările mele de a-i motiva. Toate echipele ne antrenăm, ne analizăm și atunci încerc să vin cu ceva în plus”, a mai declarat George Zima.

Înaintea meciului de la Ploiești, Energeticianul se află pe locul 9, cu 31 de puncte, în timp ce Petrolul e pe poziția a 5-a, cu 50 de puncte.

În meciul tur, la Petroșani, Petrolul s-a impus cu 3-0, cele trei goluri marcându-le încă din prima repriză, prin Sebastian Ghinga (5), Nini Popescu (15) și Lucian Cazan (36).

Partida care se dispută pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, marți, de la ora 19:30, va fi arbitrată de centralul Eduard Ioniță (Galați) și de asistenții Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București). Rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), în timp ce observatori au fost delegați Liviu Ciubotariu (Galați) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 19:11 Campionat
Pe aceeași temă