Vraciu a făcut vrăji printre bălți și noroi! SC Bacău a revenit spectaculos în meciul cu FC Clinceni și a obținut un punct nesperat

Marius ANGHEL 20 Apr. 2016, 17:18 Campionat

SC Bacău a revenit spectaculos în meciul de pe teren propriu cu FC Academica Clinceni, în etapa 3 din play-off-ul Ligii 2, și a obținut un punct nesperat după ce până în minutul 75 a fost condusă cu două goluri. „Dubla” lui Cătălin Vraciu a readus echipa lui Cristi Popovici în joc, în finalul partidei Horia Iancu făcând minuni în poarta ilfovenilor.

Programat miercuri, la ora 11:00, meciul dintre SC Bacău și FC Academica Clinceni, din prima etapă intermediară a play-off-ului, a fost urmărit din tribune de aproape nimeni. Regretabil, având în vedere spectacolul care avea să-l dea cei 22 de jucători pe gazon: patru goluri și alte multe ocazii la poartă.

„Diferența a făcut-o terenul. Unul impracticabil, pe care antrenorii și-au făcut strategia în funcție de bălțile de pe teren. > a fost jumătatea dinspre vestiare, mai practicabilă, cealaltă jumătate fiind plină de bălți uriașe din care lipseau doar peștii și broaștele. În aceste condiții, cine a stat mai bine pe picioare, cine s-a orientat la festele făcute de bălți, cine a greșit mai puțin a avut câștig de cauză. Cât despre tactică, pe un asemenea teren din 2016, singura posibilă a fost tare și înainte”, așa e descrisă, pe site-ul oficial al Sport Clubului, partida de miercuri dimineață ce a avut loc pe arena Letea.

Giurgiu avea să o comită primul cel mai grav, atunci când, în minutul 26, a pierdut o minge la mijlocul terenului, a fost depășit de Vențer, care i-a centrat în careu lui Antohi, iar atacantul ilfovenilor a deschis scorul cu o lovitură de cap. Diferența pe tabelă avea să fie însă și mai mare pentru oaspeți. Kuku centrează în careu, Ursu alunecă în momentul în care vrea să degajeze, mingea ajunge la Neagu, care face 2-0. Scorul putea chiar să ia proporții de neprezentare, însă Ureche s-a opus la un șut din interiorul careului.

Vraciu înscrie pe bandă rulantă pentru Sport Club

Pauza avea să fie însă de bun augur pentru băcăuani. În partea a doua a jocului, Masella (62) i-a dat pentru prima dată mari emoții lui Marinescu, însă a ratat incredibil din 6 metri, în timp ce șutul lui Adăscăliței (65) din lovitură liberă de la 25 de metri a fost scos de portarul ilfovenilor de sub bara transversală. A fost semnalul revenirii Sport Clubului, care a punctat apoi de două ori prin Vraciu într-un interval de șapte minute.

Vraciu, talonat de Nițu, scapă cu Marinescu, portarul ilfovenilor iese și respinge, mingea ajunge la Grumezescu (72), care e bruscat de Patriche în careu, iar arbitrul dictează penalty. Goalkeeperul acuză o accidentare la braț și este schimbat de Iancu, apoi este transportat la spital cu ambulanța. Vraciu (76) transformă cu fentă lovitura de pedeapsă și își readuce echipa în joc. Șapte minute mai târziu, același Vraciu (83) preia excelent dintre Lung și Nițu, pătrunde în careu și-l învinge din nou pe Iancu.

Învins deja de două ori, Iancu avea să fie însă eroul partidei cu intervențiile sale din ultimele minute de joc. Băcăuanii au luat cu asalt careul ilfovean, ratând patru ocazii uriașe de gol. Șutul lui Nemțanu (84) a fost respins de la rădăcina barei de Iancu, Grumezescu (85) este blocat în ultimul moment la patru metri de poarta adversă, lovitura de cap a lui Ursu (90) e scoasă de pe linie de Vențer, iar în final mingea trimisă de Dumitriu (90+1) este respinsă de portar de la vinclu. Se încheie 2-2 și SC Bacău și FC Clinceni rămân în clasamentul Seriei I pe aceleași poziții poziții ca înaintea meciului, pe 4 (22 puncte), respectiv 5 (21 puncte).

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

SC BACĂ‚U        2
FC ACADEMICA CLINCENI    2

Antohi ’26, Al. Neagu 39 / Vraciu 76 – pen., 83

Ureche – Mihălăchioae, Oct. Ursu, Burcă (Masella 48), Giurgiu – Rz. Adăscăliței – Corban (Nemțanu 70), Dumitriu, Drugă – Grumezescu (Belecciu 90+2), Vraciu
Antrenor: Cristian Popovici

Marinescu (H. Iancu 73) – Dobrosavlevici, A. Nițu, D. Lung, Fl. Ștefan – Vențer, Al. Neagu, Patriche, Cr. Matei (Pham Huy 70) – Antohi, Kuku (L. Ganea 89)
Antrenor: Mugur Bolohan

Stadion: Letea (Bacău); Arbitru: Laurențiu Ionașcu (Buzău); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Foto: SC Bacău

Marius ANGHEL 20 Apr. 2016, 17:18 Campionat
Pe aceeași temă