Ilie Stan nu este surprins că Buzăul a urcat pe primul loc în Liga 2. „După cum am muncit în această vară și jucătorii care au venit…”

Marius ANGHEL 20 Aug. 2019, 15:27 Campionat

Nou-promovata SCM Gloria Buzău a obținut în etapa a 3-a a Ligii 2 scorul campionatului. Echipa antrenată de Ilie Stan s-a impus pe teren propriu, în weekendul trecut, cu 7-0 cu Sportul Snagov, continuă să aibă un parcurs fără greșeală în acest debut de sezon și, datorită golaverajului, a urcat pe primul loc în clasament, devansând-o pe UTA, liderul din primele două runde.

Buzoienii au avut de alergat ceva până să marcheze primul gol, dar au profitat și de accidentarea unui jucător din centrul defensivei Snagovului. Au deschis scorul în minutul 35, prin fundașul Marius Ioniță, iar până la final l-au mai taxat de încă șase ori pe tânărul portar George Micle (17 ani). Valentin Alexandru (39, 44 – pen.), Valentin Munteanu (42, 59), Dragoș Huiban (51) și Matei Constantinescu (90+1) au fost ceilalți marcatori ai Gloriei.

La finalul partidei, Ilie Stan a spus că vrea și mai mult de la jucătorii săi. „Mă așteptam, ca atitudine și mod de abordare, să fim ofensivi, dar, până să înscriem, nu am fost lucizi. Poate a fost și dorința asta fantastică de a da gol a făcut să înscriem destul de târziu primul gol. Apoi am reușit să înscrie multe goluri. Una peste alta, sunt mulțumit de evoluția echipei, de băieți. Suntem încă în căutări, așa, cât de cât. Cei care intră pe teren trebuie să facă mai mult, să facă diferența, cât de cât. Vedem. Acum trebuie să pregătim cu atenție jocul de la Târgu Mureș, cu „U” Cluj, și sper ca lucrurile să meargă așa cum ne dorim toți”, a spus antrenorul buzoienilor.

Clasarea pe primul loc în Liga 2 nu i se pare un lucru surprinzător lui Ilie Stan. „Eu spun că după cum am muncit în această vară și jucătorii care au venit, din punctul meu de vedere, nu este nimic surprinzător, pentru că sunt jucători care își doresc, care sunt disponibili la muncă și la sacrificiu și, atunci când ai aceste lucruri, automat vin și rezultatele”, a mai declarat „Iliesta”.

În jocul cu Snagovul, ultimul gol a fost dat de un debutat în Liga 2. Puștiul Matei Constantinescu a fost introdus pe teren în minutul 73, iar în 90+1 a și marcat. „Le dau tot timpul prioritate celor tineri, pentru că sunt jucători care își doresc și, dacă le dai și puțină încredere, intră și ei cu voință și determinare fantastică și reușesc. E și buzoian. E bine pentru fotbalul buzoian că, așa, cât de cât, mai produce câte un jucător”, a spus Ilie Stan.

Cu nouă puncte acumulate în primele trei etape, SCM Gloria Buzău a preluat poziția de lider în Liga 2, devansând-o pe UTA la golaveraj: 10-1 față de 9-0. În etapa următoare, echipa lui Ilie Stan joacă duminică, de la ora 15:30, la Târgu Mureș, acolo unde ăși dispută în acest debut de sezon meciurile de pe teren propriu „U” Cluj. Ardelenii au doar trei puncte acumulate până acum, sunt pe locul 12 și vin după înfrângerea de la Pitești, 0-1 cu Campionii FC Argeș.

Declarația lui Ilie Stan:

Rezumatul meciului SCM Gloria Buzău – Sportul Snagov:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: SCM Gloria Buzău

Marius ANGHEL 20 Aug. 2019, 15:27 Campionat
Pe aceeași temă