Voinea și Drăgan au trecut și ei pe la DGA București. Utiștii rămân singurii audiați în dosarul care le implică și pe Foresta și Sepsi

Marius ANGHEL 24 Jun. 2017, 15:59 Campionat

UTA se află în centrul unui caz straniu, gen „valiza” becaliană din „speța” „U” Cluj – CFR Cluj, din anul 2008. Conform informațiilor scurse din dosar, dar și al comunicatului emis de conducerea „Bătrânei Doamne”, arădenii sunt bănuiți că ar fi sprijinit-o financiar pe Foresta Suceava înaintea duelului cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. La data duelului dintre cele două echipe, „roș-albii” de pe Mureș și cei din Secuime se luptau la „baionetă” pentru locul 2 promovabil, iar moldovenii amenințau cu retragerea din competiție din pricina gravelor problemelor financiare. Direcția Generală Anticorupție a demarat ancheta la mijlocul acestei săptămâni, odată cu descinderea în forță la sediul grupării fanion a Aradului și audierea lui Alexandru Meszar (la Timișoara) și a lui Codru Grădinariu (la București).

Ieri, vineri, a venit rândul lui Florian Voinea (foto mic), președintele din acte al UTA-ei și al lui Claudiu Drăgan (foto principal), directorul sportiv al arădenilor, să se prezinte în Capitală, scrie Sport Arad. Audierile au durat în jur de trei ore, iar celor doi li s-a cerut să păstreze confidențialitatea celor discutat între patru pereți, cu procurorii. Cert este că s-a marșat pe aceeași bănuială, legată de sprijinul celor de la Foresta înaintea „duelului” cu Sepsi. Ciudat este că, în dosarul ce a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au fost luați la întrebări până acum doar utiștii, deși, teoretic, mai sunt implicate alte două grupări.

„După cum am declarat public și joi, nimeni din cadrul clubului nostru nu a fost anchetat sau audiat. Am aflat din presă de acest subiect, noi suntem 100% liniștiți că nu am făcut nimic ilegal. Nu suntem implicați în niciun fel, am căzut la mijloc în acest caz. Mi se pare că suntem o victimă de conjunctură, deși doar din punct de vedere mediatic. Altfel, repet, nimeni nu chemat la audieri sau ceva de genul acesta”, a declarat, sâmbătă, Andrei Ciutac. De altfel, președintele Forestei are o altă mare preocupare în aceste zile, găsirea resurselor pentru începerea unui nou sezon de Liga a 2-a.

Revenind, clubul arădean rămâne în joc de glezne în acest caz, despre care ar trebui să aflăm ceva detalii săptămâna viitoare, când anchetatorii sunt așteptați cu un comunicat de presă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 24 Jun. 2017, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă