Lui Claudiu Drăgan nu-i vine să creadă ce face conducerea Rapidului pentru a determina FRF să înjumătățească punctele în Liga 2. ”Presiunile pe care le fac nu justifică istoria plină de fair-play a Giuleștiului. Am debutat acolo și știu ce înseamnă Rapidul pentru suporteri. Nici ei nu ar fi de acord”

13 May. 2020, 14:56 Liga 2
Lui Claudiu Drăgan nu-i vine să creadă ce face conducerea Rapidului pentru a determina FRF să înjumătățească punctele în Liga 2. ”Presiunile pe care le fac nu justifică istoria plină de fair-play a Giuleștiului. Am debutat acolo și știu ce înseamnă Rapidul pentru suporteri. Nici ei nu ar fi de acord”

Clubul UTA, prin vocea directorului sportiv Claudiu Drăgan, transmite un mesaj ferm cu privire la presiunile făcute de clubul Rapid, de încheiere a sezonului fotbalistic din liga secundă prin intermediului unui play-off / play-out cu înjumătățirea punctelor acumulate până acum.

„Respectăm istoria clubului Rapid, îi respectăm pe suporterii rapidiști și credem că nici ei nu ar fi de acord cu ceea ce face conducerea în acest moment, în sensul că se poate câștiga în birouri ce s-a pierdut în teren prin înjumătățiri de puncte în play-off. Liga a 2-a a fost întotdeauna o competiție sportivă în care meritul sportiv a primat. Inclusiv antrenorul Dan Alexa a afirmat că, în lupta pentru promovare, UTA nu mai poate fi ajunsă. Presiunile care se fac în media de către conducerea clubului Rapid nu justifică istoria plină de fair-play a Giuleștiului. Eu am debutat acolo și știu ce înseamnă Rapidul pentru suporteri, nu a fost niciodată favorizată de arbitri, de Liga Profesionistă de Fotbal sau de Federația Română de Fotbal. Tot ce a câștigat a câștigat pe teren. Nu cred că ceea ce și-ar dori cei din conducerea clubului Rapid e în concordanță cu spiritul alb-vișiniu și mai ales cu suporterii lor. Susținem punctul de vedere al antrenorului nostru, Gyuszi Balint, punctele noastre au fost câștigate prin foarte multă muncă pe teren, dorim să ne fie respectată această muncă. Nu dorim să punem presiune pe nimeni din conducerea fotbalului românesc, doar exprimăm un punct de vedere realistic cu privire la tot ce s-a întâmplat la UTA de-a lungul acestui sezon”, a subliniat Claudiu Drăgan, citat de Sport Arad.

Claudiu Drăgan (41 de ani) a evoluat în cariera sa de jucător de fotbal la echipele Rapid, UTA, Dinamo, FC Argeș, U Craiova, Jiul Petroșani, Progresul București, Bekescsaba Elore și Gyulai Termel (ultimele două din Ungaria).

Inclusiv astăzi, Ovidiu Burcă, președintele Rapidului, susținea că e normal ca UTA și restul echipelor din Liga 2 să-și piardă jumătate dintre punctele acumulate înainte de intrarea într-un probabil play-off între primele opt echipe clasate după cele 24 de runde ale ediției de campionat 2019-2020 a ligii secunde. UTA, liderul clasamentului, ar fi cea mai dezavantajată, având în vedere că are un avans de 11 puncte față de clasatele pe locurile 2 și 3.

UTA vrea să fie declarată promovată, iar echipele de pe locurile 2-7 să joace în două grupe pentru al doilea loc promovabil și baraj

UTA a propus în ultima videoconferință dintre FRF și conducătorii din Liga 2 să fie declarată promovată în Liga 1, în timp ce formațiile de pe locurile 2-7 să-și dispute a doua poziție direct promovabilă, plus locul de baraj. Ar face-o sub forma a două serii, pentru ca numărul de meciuri să fie același, șapte, ca și în cazul în care s-ar juca un play-off între locurile 1-8.

În schemă nu ar mai intra Farul Constanța (care are cu patru puncte mai puțin în clasament decât echipa de pe locul 7), iar seriile să fie formate astfel: prima să le aibă în componență pe CS Mioveni (locul 2), Campionii FC Argeș (locul 4) și Rapid (locul 6), iar a doua pe Turris (locul 3), Petrolul (locul 5) și Metaloglobus (locul 7). S-ar juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar câștigătoarele seriilor ar urma să mai joace un meci pentru locul direct promovabil, iar pierzătoarea ar merge la baraj.

UTA are, în acest moment, un avans de 11 puncte față de ocupantele locurilor 2 și 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-uluit-de-rivalele-la-promovare-ale-echipei-uta-care-sustin-varianta-injumatatirii-punctelor-in-play-off-inseamna-furt-calificat-ar-face-de-ras-fotbalul-romanesc-pe-plan-europ-19132236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-considera-ca-uta-e-favorita-la-locul-1-si-daca-ramane-fara-jumatate-dintre-punctele-obtinute-ovidiu-burca-il-acuza-pe-laszlo-balint-de-subiectivism-are-dreptate-pana-intr-un-anumit-pu-19132260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-e-de-acord-cu-propunerea-liderului-uta-aradenii-sa-fie-declarati-direct-promovati-iar-ocupantele-locurilor-2-7-din-liga-2-sa-se-lupte-pentru-a-doua-pozitie-care-duce-in-liga-1-si-19132357

13 May. 2020, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă