Vlada, decisiv pentru Afumați în derby-ul ilfovean cu Balotești. Antrenorul învinșilor: „A fost cel mai bun joc al noastru, la modul cel mai sincer”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 17:54 Campionat
Vlada, decisiv pentru Afumați în derby-ul ilfovean cu Balotești.** Antrenorul învinșilor:

În etapa a 30-a a Ligii 2 s-a consumat și derby-ul ilfovean dintre CS Afumați și CS Balotești, două echipe scăpate de grija retrogradării. Desfășurat la Afumați, jocul a fost câștigat, scor 1-0, de gazde, superioare și în clasament, cu golul lui Marian Vlada din minutul 10. După un contraatac pe dreapta, Tudorache a centrat pe jos în centrul careului, iar Vlada a înscris după ce a pus latul de la 14 metri, trimițând tot pe jos, și învingându-l pe Fulga.

Costache (27) putea majora diferența dacă la o lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga, dintr-o poziție foarte bună, nu trimitea direct în brațele lui Fulga. De partea cealaltă, Claudiu Herea a fost în două rânduri cel mai aproape din formația Baloteștiului pentru a aduce egalarea. În minutul 30 a șutat de la 25 de metri direct în transversală, iar în minutul 69 a finalizat din nou periculos din afara careului, însă Muțiu a respins de la rădăcina barei.

În urma acestui rezultate, CS Afumați s-a distanțat la opt puncte de CS Balotești, fiind acum pe locul 11, cu 35 de puncte, în timp ce rivala județeană e pe locul 14, cu 27 de puncte.

La final de meci, antrenorul Baloteștiului, Augustin Călin, a mărturisit că echipa sa a făcut cel mai bun joc de când se află el pe banca tehnică a formației ilfovene, chiar dacă a pierdut cele trei puncte.

„A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre, la modul cel mai sincer, de când suntem împreună. În primele zece minute, am avut trei-patru ocazii de gol. Ne-au surprins la o contră, am luat gol, dar am continuat să luptăm și să ne creăm ocazii. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, dimpotrivă, chiar i-am felicitat. Sunt puțin nemulțumit de arbitraj, un arbitraj vicios, care a influențat atitudinea în joc, nu rezultatul. Tenta a fost pro gazde, un arbitru cu experiență, care știe să ciupească, știe să te întoarcă. Un nespecialist poate să considere arbitrajul echilibrat, dar pentru noi care cunoaștem fotbalul, a fost un arbitraj vicios, care a știut să te enerveze.

Herea a avut două ocazii, Gojnea a avut vreo trei, Nica două, ocazii clare în 8-10 metri am avut, pe lângă situații de a domina jocul, dar nu a fost să fie. Sunt puțin frustrat, pentru că nu am reușit să luăm măcar un punct, dar sunt mulțumit de jocul echipei, de atitudinea jucătorilor. Echipa este în progres, jocul se îmbunătățește de la etapă la etapă și sunt foarte încrezător în etapele viitoare, văzând jucătorii cum se pregătesc, cum joacă, cum se implică”, a spus Augustin Călin pentru IlfovSport.

CS AFUMAȚI – CS BALOTEȘTI    1-0
Marian Vlada 10′

Muțiu – Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Buzea, Al. Gheorghe – Ad. Popa (Petculescu 83′), V. Olariu, Val. Costache (Alin Zaharia 90+2′), Vl. Tudorache – Șt. Vasile (Al. Mitu 90+4′), Vlada
Rezerve neutilizate: Mișa – Botea, Căliani, Rz. Avram
Antrenor: Vasile Neagu

Fulga – C-tin. Dedu, Flămânzeanu, Marciuc, Mirescu – L. Ion (cpt.)(G. Ivan 80′), Cl. Herea, M. Neagu (Val. Andrei 72′), A. Gojnea – P. Ioniță (Dobra 61′), Eug. Nica
Rezerve neutilizate: Iordan – Andr. Răuță, Dicu, Rontea
Antrenor: Augustin Călin

Stadion: Comunal (Afumați); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Cristian Voicu (Focșani).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ilfov Sport

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă