Visul unei seri de primăvară: Petrolul a urcat pe locul 3 după un succes chinuit cu ACS Poli, echipa lui Valeriu Răchită. Marinescu, lăsat în afara lotului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 May. 2019, 20:33 Campionat
  • Suporterii Petrolului mai pot visa la atât de râvnita promovare după succesul cu 1-0 obținut pe teren propriu, luni seară, cu ACS Poli, formație care a prins două șuturi pe poartă tot jocul.
  • Cu această victorie, ploieștenii au urcat pe locul 3, poziție care duce la barajul pentru promovare, însă speră ca, mâine, „U” Cluj să nu scoată mai mult de un egal pe teren propriu cu Sportul Snagov.
  • Timișorenii lui Valeriu Răchită s-au apărat bine, chiar dacă în atac nu prea au contat.
  • Până la urmă, cu tot jocul ofensiv dezordonat, „lupii galbeni” au marcat prin Sergiu Arnăutu, într-un joc la care căpitanul Laurențiu Marinescu a fost pedepsit și n-a prins lotul.

 

Prima repriză a fost una slabă pentru gazde. Petrolul a jucat fără căpitanul Laurențiu Marinescu, fotbalist care nu a prins lotul, după ce, joi, la meciul cu Ripensia, s-a supărat că Gigi Mulțescu l-a înlocuit după jumătate de oră. Drumul direct la vestiar al fotbalistului nu a rămas nesancționar de „SMURD”.

Prima ocazie a „lupilor galbeni” a venit la un șut al lui Arnăutu, respins însă bine de portarul Dinu Moldovan. În minutul 20, Paramatti l-a lovit peste ceafă pe Pușcaș, în careu, dar tânărul arbitru Bogdan Dumitrache nu a dat penalty. Timișorenii au avut emoții la o fază la care Oprea a fost lovit în coaste de mingea, dar mijlocașul central a putut continua, deși a avut câteva momente în care i s-a rupt filmul.

ACS Poli, fără pericol ofensiv, doar cu grupare defensivă

Cezar Lungu a fost liniștit în prima repriză, când a avut de apărat o singură minge. Alexandru Bădăuță a prins un șut din întoarcere, de la 20 de metri, dar portarul gazdelor s-a descurcat și a respins. În schimb, Petrolul a avut mari nesincronizări în atac. Țicu a prins un șut periculos, care a trecut puțin peste poartă, iar Pușcaș a tras bine, dar a salvat Moldovan. Ambele ocazii au fost pe finalul primei reprize.

Ploaie de ocazii ale găzarilor în repriza secundă

Cum s-a reluat jocul, Petrolul a avut o ocazie importantă, dar reluarea lui Rusu din 6 metri s-a dus puțin pe lângă poartă. Timișoreni nu reușeau să pună niciun pericol ofensiv, dar și ploieștenii s-au întrecut în greșelile, însă, cel puțin au dominat. Moldoveanu a încercat o „foarfecă”, dar mingea s-a dus pe lângă, iar Rusu nu a prins spațiul porții la două faze, la o reluare cu capul și un șut. Până la urmă, o greșeală a lui Bădăuță i-a pus pe prahoveni pe contraatac, iar Arnăutu a înscris cu un șut la colțul lung.

Emoții la final pentru prahoveni

Până la urmă, glonțul le-a trecut ploieștenilor pe la ureche la finalul partidei. În minutul 89, Paramatii, nemarcat, a prins un șut periculos din 9 metri, dar reținut de Lungu. Finalul meciului s-a terminat cu o ploaie torențială, dar fanii „găzarilor” au cântat încontinuu după victoria smulsă de elevii lui Mulțescu cu mare chin. Un loc 3 cel puțin până la meciul Clujului cu Snagov.

PETROLUL PLOIEȘTI – ACS POLI TIMIȘOARA 1-0
Sergiu Arnăutu 69′

C. Lungu – Borța, Ghinga (cpt.), Cr. Pușcaș, Țicu – N. Popescu, M. Chindriș, Bucșa, Rob. Moldoveanu (Țigănașu 83′) – Bg. Rusu (Rob. Enache 73′), Arnăutu
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Al. Stoica, Malakyan, M. Bratu, Alb. Olaru
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, L. Oprea (Daminescu 88′) – Sidorenco (Golda 63′), Chemin, Buzan (Stere 78′) – Bădăuță
Rezerve neutilizate: Began – Ghidurea
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Bogdan Dumitrache (București); Asistenți: Marian Truță (Băbeni – Vâlcea) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Sergiu Anton (București); Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Adrian Petre (Buzău).

Petrolul a ajuns pe locul de baraj, cu 74 de puncte. Runda viitoare va juca duminică, de la ora 14, la Arad, cu UTA. Cu 29 de puncte, ACS Poli e deja retrogradată pe locul 18. La ultimul meci acasă, va primi, sâmbătă, vizita Mioveniului.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 May. 2019, 20:33 Campionat
Pe aceeași temă